Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2018.02.23 (Péntek), 08:00

Öt év után újra kosárlabda-válogatott meccs lesz Szombathelyen. Az Aréna Savaria február 26-án először ad otthont világbajnoki selejtezőnek. A hétfő esti magyar-lengyel meccsen játékosaink közül Váradi, Perl, Tóth N. és Govens is pályára léphet.

A válogatott már Litvániában tartózkodik, így a Hotel Pelikánban tartott csütörtöki sajtótájékoztatón sem lehetett jelen Stojan Ivkovic szövetségi kapitány, viszont videó-üzenetben elmondta, hogy mennyi örül neki, hogy Szombathely lehet a házigazda, és, hogy a két vasi legenda, Tóth Norbert és Ferencz Csaba méltó módon búcsúzhat el a válogatottól - írja a hungarysport.hu

Puskás Tivadar polgármester a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a szombathelyiek számára a sport, azon belül is a kosárlabda nagyon fontos.
- Külön öröm, hogy újra válogatott meccset láthat a város és az ország a szombathelyi Aréna Savariából. Bízom abban, hogy telt ház lesz és, hogy 4 szombathelyi játékos is a magyar válogatott tagjaként léphet pályára - fogalmazta meg várakozásait a város első embere.

Bokor Ákos, az MKOSZ elnökségi tagja arról beszélt, hogy igyekeznek minél jobban megszerettetni ezt a nagyon is szerethető csapatot, ezért olyan helyszínt választottak, ahol értik és szeretik is a sportágat.
- Pár éve még senki nem gondolta, hogy mind a férfi, mind a női válogatott nagy sikereket arathat. Aztán a 2017-es évben talán a legsikeresebb csapatsport lettünk. A jó sorozatot szeretnénk folytatni és a közvetlen rivális ellen győzelemmel örvendeztetnénk meg a szombathelyi közönséget – fogalmazott az MKOSZ elnökségi tagja.

Gráczer György, klubunk ügyvezető igazgatója pedig a szombathelyi válogatott-kerettagok pályára lépési esélyeiről beszélt. Elmondta, hogy Perl Zoltán miután átesett a vírusos influenzán, ma már 70%-os állapotban van, Váradi Benedek pedig, aki a vasárnapi kupadöntőben egy szerencsétlen ütközés után bordasérülést szenvedett, Litvánia ellen még nem játszik, de talán Szombathelyen pályára léphet már. Govens, és Tóth N. egészségesek, játszhatnak. Az ötödik pályára lépő vasi kosaras a körmendi Ferencz Csaba lesz - a szerk.
- A szombathelyi férfi kosárlabda elismerése, hogy itt lehet a vb-selejtező. Bízom benne, hogy összefognak a szurkolók, és egy teltházas meccsen 11 ponttal megverjük a lengyeleket, ez a különbség ugyanis garantált továbbjutást jelentene – tette hozzá a sárga-fekete klub vezetője.

Nagy Csaba, a Pannonsport Kft. divízióvezetője miután felidézte a válogatott szintű kosárlabda szombathelyi történéseit, a magas szintű FIBA-előírásokról is beszélt. Elmondta, hogy a kamerák pozíciója miatt a kispadot és a zsűri-asztalt át kell helyezni a másik oldalra, de több kameraállás is ki lesz építve. Megtudtuk, hogy a Hotel

Pelikánban megszálló magyar válogatott első edzése szombat este, a lengyeleké pedig vasárnap este lesz a mérkőzés helyszínén.
Hozzátette: óriási az érdeklődés, ezért a vendégszektor alatti mobillelátókat is alkalmazzák. A belépőjegyek 80%-a már elővételben elkelt. Fontos tudni, hogy minden jegy helyre szól, a mobil lelátóra 2000, a galériára 1800 forintba kerülnek a jegyek, míg a nyugdíjas és diák: belépők 1000 Ft-ot kóstálnak. Az Aréna Savaria kapui hétfőn 18.40-kor nyílnak ki a sportrajongók előtt.

A magyar-lengyel világbajnoki selejtezőn 20 órakor dobják fel a labdát.

Forrás: hungarysport.hu


 

 

Helyszínek, szervezők