Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2017.06.21 (Szerda), 08:00

A Haladás Sportkomplexum tőszomszédságában fekvő Kenderesi edzőpályák helyén egy műfüves és egy füves pályával gyarapodik a város.

Meglehetősen nagy az egy négyzetméterre jutó építkezések száma a megyeszékhelyen. Épül-szépül és októberre elkészül a Haladás Sportkomplexum, augusztus végére pedig az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) új uszodája. És mint a hétfő délelőtti bejáráson kiderült, pár hónap, és a Kenderesi utcai edzőpályák helyén egy füves és egy műfüves edzőpálya nő ki a földből. A munkaterület átadásán dr. Puskás Tivadar polgármester, Hende Csaba országgyűlési képviselő, Illés Károly alpolgármester, Homlok Zsolt, a Haladás VSE elnöke, Bokor Zsolt, a Haladás VSE elnökhelyettese, a labdarúgó-szakosztály elnöke, Horváth Norbert, a Haladás VSE ügyvezető elnöke, valamint a korábbi Haladás-labdarúgó, a jelenleg a HVSE utánpótlásában edzősködő Tóth Péter vett részt. Az eseményt Foki Róbert, a Haladás VSE elnökségi tagja vezényelte le.

– 2014-ben a kormány egy – talán szerénytelenség nélkül mondhatom – szemfüles indítványomra pozitívan reagált. Három ingatlant – közöttük a Kondics utcai edzőpályákat – ingyen és bérmentve a város tulajdonába, sportcélra adott – mondta dr. Hende Csaba. – Ezen a területen, ahol állunk, a Haladás vadonatúj edzőpályái készülnek el. Ezeket a HVSE utánpótláscsapatai, az NB I-es együttes és a sportolni vágyó szombathelyiek használhatják majd, tehát széles réteg sportolhat a 21. századi sportkomplexumban. A  mellettünk  lévő stadionban ugyanis csak bajnoki meccseket rendeznek majd, edzeni ott nem lehet. 

– Örülök, hogy Szombathely folyamatosan fejlődik – szögezte le dr. Puskás Tivadar. – Itt, a Csónákózó-tó szomszédságban – gyakorlatilag a város közepén – egy olyan rekreációs és szabadidőközpont alakul ki, amely remekül szolgálja a polgárok kikapcsolódását. 

– A régi, Rohonci úti stadion lebontása után a Haladás utánpótlásának új helyet kellett keresnünk, és akkor kezdtünk el gondolkodni a Kondics utcáról – idézte fel Homlok Zsolt. – Egy esztendeje, első körben Szombathely városát kerestük meg, amely ugyan forrást erre nem tudott biztosítani, de szándéknyilatkozatát kifejezve támogatta a Haladás VSE-t, hogy az edzőcentrumot felépítse. Itt tehát egy nagy méretű füves és egy műfüves pálya épül majd, összesen 230 millió forintból. Ez 160 millió forintnyi TAO-támogatásból – amelyet egyetlen Vas megyei gazdálkodó szervezet biztosított – és 70 millió forint önerőből tevődik össze. Utóbbit a Haladás VSE nyújtotta, de van benne szponzori támogatás és hitel is. A műfüves pálya 105x68, a füves 100x64 méteres, utóbbi alá lesz csövezve, így folyamatosan lehet rajta futballozni. Lesz egy programozható térvilágítás, és elkészül egy háromszáz embert befogadó, fedett lelátó. Ez főleg az utánpótláscsapatok tornáin nyújt kiváló védelmet a tűző nap és az eső ellen. A műfüves pálya átadása augusztus 31., a füvesé pedig várhatóan szeptember. 

 

 – A Haladás Sportkomplexumtól karnyújtásnyira fekszik majd a két edzőpálya, az itt készülő gyerekek számára kiváló motiváció lehet, hogy valamikor abban a gyönyörű stadionban edzhessenek – jelezte Bokor Zsolt.

forrás: haladas.hu

Helyszínek, szervezők