Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2021.08.16 (Hétfő), 08:00

Jól futballoztunk, sok helyzetet kidolgoztunk, győzelmet érdemeltünk volna a Nyíregyháza ellen.

Nyíregyháza Spartacus–Szombathelyi Haladás 0-0. – Balmazújváros, 700 néző, NB II-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Nazsa.
Nyíregyháza: Fejér – Szokol, Papucsek, Jánvári, Nemes (Szabó B., 60.). – Márkus, Paku – Csörgő (Hamed, 60.), Pócsik (Vass, 46.), Gresó (Kalocsai, 79.) – Novák (Zamostny, 60.). Edző: Pacaj Szergej.
Haladás: Rózsa – Kállai, Mocsi, Németh Milán, Bosnjak – Csilus, Kiss B., Holdampf, Szekér (Romic, 89.) – Tóth Milán (Monori, 79.), Tóth-Gábor (Horváth R., 57.). Edző: Németh Szabolcs.
8. perc: Paku jobb oldali beadását Novák nyolc méterről fejelt kapura, Rózsa bravúrral védett.
15. perc: Kállai jobbról középre adott szabadrúgását Tóth Milán 11 méterről fölé lőtte.
18. perc: Bosnjak bal oldali, óriási bedobásába Tóth Milán hat méterről szúrt bele, de Fejér hárított. Egy perc múlva Tóth Milán próbálkozott újra, éles szögből, jobbról leadott lövését lábbal védte Fejér.
35. perc: Paku, jobbról 22 méterről elvégzett szabadrúgását Rózsa furcsa mozdulattal, lábbal Gresó elé rúgta, a támadó tíz méteres lövése a felső lécről vágódott ki.
65. perc: Tóth Milán fektette el egy remek csellel a bal oldalon, Papucseket, majd 11 méterről, nagy helyzetből alig tekert a léc fölé.
84. perc: Bosnjak remek labdája után Monori 15 méterről, tiszta helyzetből lőtt, Fejér bravúrral, lábbal védett.
A Haladásban Devecseri Szilárd lebetegedett, Guzmics Richárd még nincs bevethető állapotban, Tóth Máté játékengedélye nem jött meg, Délczeg Gergely és Debreceni Zalán pedig sérült.


Szombathelyről tíz fanatikus vállalkozott a Nyíregyháza ideigelenes otthonában, Balmazújvárosban rendezett meccsre – oda-vissza több mint ezer kilométeres túrát kellett teljesíteniük a vasi szurkolóknak. Változatos játékkal kezdődött a mérkőzés, az iramra nem lehetett panasz és mindkét oldalon adódtak kisebb helyzetek. A félidő derekán fölénybe került a Haladás, fölénye helyzetekben is megmutatkozott, különösen Tóth Milán volt aktív a nyíregyházi kapu előtt. Aztán ismét kiegyenlítetté vált a játék, de a vendégek jobb futballt mutattak be, lehetett látni, jobb játékosok alkotják a vasiakat. Ennek ellenére nem volt nyugodt a kispad előtt a szokásos, elegáns öltözékében irányító Németh Szabolcs vezetőedző, a hazai kontrák is rejtettek magukban veszélyt. A hajrára keményedett a csata, mindkét oldalon voltak belemenések, de nem volt durva a mérkőzés. Egy-egy szabálytalanság után lepacsiztak a felek.

Szünet után a szombathelyiek játszottak fölényben, a hazai térfélen folyt a játék. Sok passzal építették fel támadásaikat a vasiak, a szabolcsiak teljesen beszorultak. A hazaiak edzője a 60. percben hármat cserélt, két csatárt is a pályára küldött. Egyik csapat sem elégedett meg a döntetlennel, így hullámzott a játék. Németh Szabolcs becserélte Monori Norbertet, a támadó ezen a meccsen debütált a Haladásban. A hajrá egyértelműen a Haladásé volt, egymásután jöttek a lövések, a hazaiak kétségbeesetten védekeztek, de így is gólokat kaphattak volna. Ám végül valahogy megúszták, így szerencsés egy ponttal gazdagodtak, a Haladás ugyanis a játék képe és a helyzetek alapján közelebb állt a győzelemhez.

Vezetőedzőnk értékelése

Németh Szabolcs nyilatkozott a Nyíregyháza-Haladás (0-0) Merkantil Bank Liga-mérkőzésről.

- Az egyik szemem sír, a másik nevet - jelezte Németh Szabolcs. - Nevet, mert a Nyíregyháza hibátlan sorozatát megszakítottuk és kapott gól nélkül, idegenből pontot hoztunk. Ami miatt sír, hogy hiába dolgoztunk ki ennyi helyzetet, nem sikerült feltenni az i-re a pontot. Ezen kell dolgozni tovább, hiszen az pozitívum, hogy sok lehetőségünk volt a Nyíregyháza ellen, de ezekből gólt, gólokat kellett volna szereznünk.

Három meccs, öt pont, mindössze egy kapott gól – jól rajtolt a csapat?

- Jó csapatok ellen játszottunk az első három körben, a csapat játékéval elégedett vagyok, viszont a szerzett pontok számában hiányérzetem, hiányérzetünk van.

forrás: haladas.hu

Helyszínek, szervezők