Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2021.08.23 (Hétfő), 08:00

A Merkantil Bank Liga NB II. 5. fordulójában a Szombathelyi Haladás gólnélküli döntetlent játszott a III. kerületi TVE vendégeként.

III. kerületi TVE–Szombathelyi Haladás 0-0. –Budapest, II. kerület TVE sporttelep, 600 néző, NB II-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Rusz.
III. ker TVE: Horváth T. – Kleisz, Erdei, Fejes, Bekker – Egerszegi, Schuszter (Szalai, 56.) – Sili (Horváth O., 71.), Rabatin, Köböl (Remili, 56.) – Borvető. Edző: Kemenes Szabolcs.
Haladás: Rózsa – Kállai, Mocsi, Németh Milán, Bosnjak – Csilus, Kiss B., Holdampf, Doktorics (Hegedűs, 70.) – Tóth-Gábor (Monori, 56.), Horváth R. (Rácz, 70.). Edző: Németh Szabolcs.
20. perc: Csilus 22 méteres szabadrúgása a felső lécről vágódott ki.
35. perc: Kiss gyorsan elvégzett szabadrúgása után Tóth-Gábor 14 méterről félfordulattal a léc fölé lőtt.
38. perc:Bosnjak balról belőtt labdáját Horváth Rajmund tiszta helyzetből, hét méterről fejelte kapura, Horváth védett, a kipattanót Doktorics a jobb sarok mellé helyezte.
64. perc: Kiss bal oldali beadása Erdeiről a bal kapufára, onnan a mezőnybe pattant.
89. perc: Rácz iramodott meg a jobb szélen, majd 15 méterről a jobb sarok mellé lőtt.

91. perc: Borvető  balról, éles szögből leadott lövését védte bravúrral Rózsa.


Az már korábban kiderült, hogy Németh Szabolcs vezetőedző Guzmics Richárd, Tóth Máté és Délczeg Gergely játékára nem számíthat a fővárosban. Hozzájuk csatlakozott Tóth Milán és Szekér Ádám, a támadó belázasodott, a középpályás gyomorbántalmakkal küzdött, úgyhogy öt játékosát nélkülözte a III. kerület ellen a Haladás mestere. A fővárosi csapat stadionjának játéktere nagyon rossz állapotban volt, sok helyen hiányzott a fű. A Halit félszáz szurkoló kísérte el a fővárosba.A Haladás ragadta magához a kezdeményezést, a  hazai együttes védekezett, a játék a fővárosiak térfelén folyt. A rossz minőségű talajon nem volt egyszerű futballozni. A vasiak a félidő derekán könnyen vezetést szerezhettek volna, de Csilus szabadrúgása a kapufáró, jött ki. A zöld-fehérek kézben tartották a mérkőzést, sorra vezették akcióikat és a félidő lefújása előtt Horváth Rajmund ziccerből leadott fejesét védte Horváth Tamás.
Szünet után sem változott a játék képe, a vasiak irányították a játékot, a hazaiak ritka vendégek voltak Rózsa kapuja előtt. Mindkét csapat sok hibával futballozott, de az iramra, a küzdelemre nem lehetett panasz. A félidő derekán már második kapufáját szerezte a Haladás. A hajrát mindkét csapat megnyomta – mindhiába.

Így látta a III.kerületi TVE (0-0) elleni mérkőzést Németh Szabolcs.

Németh Szabolcs: - Megvoltak a helyzeteink, a lehetőségeink, a szerencse nem állt mellénk, kétszer is kifelé pattant a kapufáról a labda. A fiúk becsülettel tették a dolgukat, de nem voltunk frissek, hiányzott a játékunkból a megfelelő dinamizmus. A meccs végén is volt egy nagy lehetőségünk – azt gondolom végig nekünk állt a zászló, de nem sikerült megszereznünk a győzelmet.

 

Összességében a vasi együttes a meccs nagy részét uralta, több ziccere volt, nyerhetett volna.

Fotó: Dömötör Csaba/Nemzeti Sport

forrás: haladas.hu

Helyszínek, szervezők