Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2021.10.28 (Csütörtök), 08:00

A MOL Magyar Kupa 4. fordulójában a Szombathelyi Haladás nagy csatában, csak büntetőkkel kapott ki a Gyirmót FC Győrtől.

Szombathelyi Haladás-Gyirmót FC Győr 0-0. Hosszabbítás után: 0-0. Tizenegyesekkel: 2-3. Szombathely, 1310 néző, MOL Magyar Kupa-mérkőzés a 16 közé jutásért, vezette: Kovács J. Z.

Haladás: Verpecz -Tóth D., Romic, Devecseri (Németh Milán, 90.), Debreceni – Kállai Z. (Szijjártó, 62.), Holdampf, Szekér – Horváth R. (Doncsecz, 51.), Délczeg (Hegedűs, 26.), Monori. Edző: Németh Szabolcs.

Gyirmót: Rusák - Karacs, Radics (Nagy P., 85.), Vogyicska, Széles – Major (Szegi, 105.), Csonka, Zeke, Hasani – Medgyes (Mayer, 96.), Lencse (Simon A., 67.). Edző: Csertői Aurél.

40. perc: Széles csúszott el saját térfelén, Holdampf megiramodott a jobb oldalon, a középen üresen érkező Hegedűshöz passzolt, aki 14 méterről a kivetődő kapus és a jobb sarok mellé emelt.

71. perc: Bal oldali szöglet után Zeke fejesét Verpecz hárította, a kipattanót Zeke félfordulattal fölé lőtte.

85. perc: Simon egyedül lépett ki, de Verpecz kifutva, lábbal mentett.

98. perc: Szijjártó hat méterről, jobbról, a felső lécre fejelt.

108. perc: Monori 17 méteres, jobb sarokrta tartó lövését tolta a léc fölé Rusvák.

Németh Szabolcs, a szombathelyiek vezetőedzője elsősorban azoknak szavazott bizalmat a kupameccsen, akik a bajnokságban kevesebb lehetőséget kaptak. A mérkőzés előtt Séllei Árpád, klubunk ügyvezető igazgatója köszöntötte a harmadik kamionos Európai-bajnoki címét szerző Kiss Norbertet. Norbi egy 3-as számú Hali-mezt is kapott ajándékba.

A szombathelyiek kezdték jobban a mérkőzést, az első percekben a vendégek szinte át sem jöttek a hazai térfélen. A folytatásban sem változott a játék képe, a Haladás támadott, a Gyirmót védekezett. Mezőnyben folyt a játék, egyik kapu előtt sem alakult ki helyzet. Félóra sem telt el a meccsből, amikor cserélnie kellett Németh Szabolcsnak, Délczeg megsérült. Eseménytelen mezőnyjátékokot láthattak a szurkolók. A hajrában viszont nagy ziccert hibáztak a vasiak!

Szünet után kicsit magasabb fokozatba kapcsoltak a csapatok, látszott: nem akarnak túlórázni, a rendes játékidőben döntésre akarják vinni a továbbjutást. A vendégek két lövéssel veszélyeztettek, az elsőt Verpecz bravúrral tolta a léc fölé, majd Zeke rontott ziccert. A gyirmótiak irányították a játékot, a hazaiak ebben a periódusban a gyors megugrásokban bíztak. Az utolsó tíz percet Devecseri sérülése miatt tíz emberrel küzdötték végig a vasiak, a szabályok szerint ugyanis csak a hosszabbításban lehetett legközelebb cserélni. Hősiesen helytálltak a mieink, kihúzták a 90 percet. A rendes játékidőben tehát nem is született gól, következett a 2x15 perces hosszabbítás. Az izgalmas túlórában  mindkét oldalon több nagy helyzet is kimaradt. Következtek a büntetők.

Az elsőt Holdampf belőtte, a gyirmóti Hasani sem hibázott: 1-1. A második sorban Romic nem hibázott, de Nagy Patrik sem (2-2). Következett Németh Milán, a csapatkapitány fölé lőtt. Jött Simon András, de Verpecz bravúrral védte a bal sarokra tartó labdát, maradt a 2-2! Sajnos Hegedűs lövését Rusvák hárította. Aztán viszont Hajdú a léc fölé bombázott (2-2). Monori lövését Rusvák védte, az utolsó lövő, Szegi értékesítette tizenegyesét, így a Gyirmót 3-2-re nyert büntetőkkel.

forrás: haladas.hu

Helyszínek, szervezők