Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2017.08.07 (Hétfő), 08:00

Több mint egymilliárd forintos pályázati forrás nyújt segítséget ebben. A városi közgyűlés júniusi ülésén jóváhagyta a fejlesztés műszaki terveit.

A Sportliget fejlesztése a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósul meg. A rekreációs övezetben felújítják a meglévő sportpályákat, növelik a zöldfelületet, új lehetőségeket alakítanak ki a szabadidő aktív eltöltéséhez, és bővítik a kiszolgáló létesítményeket is. Átalakítják a terület közlekedési rendszerét. Kelet-nyugati irányban egy feltáró út létesül, míg az Kalandváros mögött  az Arany-patakon épülő új gyalogos híd közvetlen összeköttetést teremt a Csónakázó-tó térségével.

Litkei Tamás építész
„Ez egy nagyon fontos dolog. Hosszú idők óta reményeim szerint először sikerül olyan gyalogos hídat építeni, ami akadálymentes lesz, használhatják kerékpárosok, gyalogosok, kismamák, mozgássérültek, ami lehetővé teszi, hogy hozzányúljunk a patakpartokhoz, lehetőség nyílik kisebb fesztávú hidak építésére, mert megépül a dozmati víztározó, elkészült a lukácsházi víztározó. „

Az új gyalogos híd környékén lehetővé válik majd a víz megközelítése is. Itt egy, a természetes közeget bemutató helyet alakítanak ki, ahol lesznek pihenőteraszok is. A Gyöngyös és az Arany-patak találkozásánál görkorcsolya versenypálya létesül. A családok számára szabadtéri tornapályát építenek, de lehetőséget kínálnak majd az idősek, valamint a mozgássérültek mozgási igényeinek kielégítésére is.

Lendvai Ferenc - tanácsnok
„Az ott folyó tömegsport az szerintem mindenkinek fontos a városban, nem csak a versenysport fontos, hanem a tömegsport is. Megújulnak a teniszpályák, fedett teniszpálya lesz ott is a téli időszakban. Megújulnak a kosárlabdapályák, megújulnak a kézilabdára, illetve kispályás labdarúgásra használható pályák. Egy teljesen új, 21. századi arculata lesz a sportligetnek.”

A Sportliget a fejlesztés megvalósítása után is nyitva áll mindenki előtt, közpark jelleggel működik a jövőben is.

 

forrás:sztv.hu

Videó

Helyszínek, szervezők