Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2020.06.02 (Kedd), 08:00

Az NB II-es focibajnokság lezárása előtti utolsó mérkőzését márciusban még zárt kapuk mögött játszotta a Szombathelyi Haladás, ám a csütörtöktől hatályba lépett kormányrendelet szerint újra nézők előtt rendezhetnek labdarúgó mérkőzéseket is. A szervező kluboknak ehhez meg kell tenniük a járvány miatti óvintézkedéseket: a nézők csak minden negyedik ülőhelyet foglalhatják el, közvetlenül egymás mögött nem ülhetnek és köztük legalább 1,5 méter védőtávolságot kell tartani. A következő idénytől tehát a Hali stadionjába is visszatérhetnek a drukkerek.

A telefonnál: Keringer Zsolt - elnök, Haladás Szurkolói Kör
“Örülök neki, hogy tudunk menni meccsre végre.”
“Remélem a következő évben jobb teljesítményt tud nyújtani a csapat és talán merészebb álmokat is lehet majd dédelgetni a jövőt nézve. Bízzunk benne, hogy a csapat együtt marad, meglesznek a feltételek. Mi, szurkolók ott leszünk és támogatjuk a csapatot.”  

A Haladás-tábor a csapat 12. játékosa a mérkőzéseken, ezért Mátyus János vezetőedző is boldog, amiért a drukkerek újra buzdíthatják a gárdát.

A telefonnál: Mátyus János - vezetőedző, Szombathelyi Haladás
“Nagyon örülök neki, hogy ez a járvány “le lett győzve”, hiszen újra elindult Magyarországon az élet. A mi életünket is befolyásolja, mert nagyon boldog vagyok, hogy újra lesznek szurkolók. A technikai részét nem tudom elképzelni még, hogy hogyan fogják betartatni, de mindenképpen örömteli, hogy újra jöhetnek nézők a mérkőzésre.”

Sajtóhírek szerint az NB II-es bajnokság augusztus közepén rajtolhat, Mátyus nyolchetes felkészülést tervez, így várhatóan június közepén áll újra edzésbe a Haladás.

 

forrás: tvszombathely.hu

Videó

Helyszínek, szervezők