Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2017.12.11 (Hétfő), 08:00

AVUS-Mladost Zagreb 7-14 (2-2, 1-2, 2-3, 2-7) – Szombathely, 300 néző, nemzetközi vízilabda-mérkőzés, Csanádi, Marjai.

AVUS: Horváth A. – Kiss Cs. 1, Garancsy 1, Polovic 1, Baj, Basara 2, Ukumanov. Csere: Hajmási, Ekler B. 1, Baranyai, Takács, Kurucz, Galambos, Cvetic, Juhász M., Doma 1, Kovács B.  Edző: Matajsz Márk.

Mladost Zagreb: Marcelic – Vlahovic 3, Biljaka, Bajic 1, Basic 1, Zovic 1, Bukic 3. Csere: Radu 3, Lazic 1, Strkalj, Paskvalin 1, Slade, Samardic, Jukic. Edző: Zoran Bajic.

Nívósabb ellenfelet nem is nagyon szevezhetett volna magának az AVUS az uszodaavatóra: a legeredményesebb horvát klub, a nemzetközi porondon trófeák sorát besöprő Mladost Zagreb ritka vendég hazánkban. Persze egy avatómérkőzésen egyik csapat sem ad bele apait-anyait, engedik a másikat kibontakozni.

Nos, a mérkőzés elején gyorsan kétgólos előnyre tett szert a hazája bajnokságában második helyén álló zágrábi együttes. Az első hazai gólt 4.18-cal az első negyed vége előtt Kiss Csaba jegyezte, majd Ekler Bendgúz is csatlakozott hozzá.

őt, a második negyed elején Doma Péter góljával a találkozón először és utoljára az AVUS vezetett. Nagyot küzdöttek a csapatok, több kétperces kiállítás is mutatta: több ez egy bulimeccsnél. Az aligátorok jól tartották magukat, jól is védekeztek.

Szünet után is kapaszkodott még a szombathelyi együttes, felváltva estek a gólok, Vlahovic góljára Polovic felelt, majd Radu lőtt a hálóba (4-6). Aztán Bajic és Basara volt eredményes. Az utolsó negyedre tehát 7-5-ös vendégelőnnyel fordultak a csapatok. A záró nyolc percben a horvátok fizikailag fokozatosan felőrölték ellenfelüket, a hazaiak egyre többet hibáztak, és egyre nagyobb lett a különbség. Míg a zágrábiak zsinórban szerezték góljaikat, az AVUS gólcsapja elapadt. A vége 14-7-es vendéggyőzelem, de ez volt az a meccs, ahol a lefújás után a vesztes csapat is boldogan állt össze egy közös fotóra győztes, világhírű ellenfelével.

forrás: avus.hu

Helyszínek, szervezők