Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2021.08.23 (Hétfő), 08:00

A Simple Liga női labdarúgó NB I. 2. fordulójában már az első félidőben kialakult az MTK–Haladás Viktória mérkőzés végeredménye. A kék-fehérek 2-0-ra nyertek.

MTK Budapest–Haladás-Viktória FC 2-0 (2-0). – Budapest, BKV Előre sporttelep, 100 néző, női NB I-es labdarúgó-mérkőzés, 2. forduló, vezette: Kakuk.

MTK: Erős – Curless, Vajda (Haraszti, 81.), Pinczi (Legendás, 81.) – Nagy V. Stefán (Milunovic, 46.), Farádi-Szabó (Tagyi, 61.), Taylor, Cremer – Vachter, Sipos. Edző: Farkas Attila.

Haladás-Viktória: Bíró – Balogh, Gődér, Horti, Kovács V. – Németh M. (Németh A., 46.), Urbán V., Swetman, Koprena (Bódai, 76.) – Vladulescu (Kiss-Lantos, 79.), Nagy V. (Csizmadia, 68.). Edző: Székely Tibor.

A szombathelyieknél pályára lépett a hatszoros román válogatott támadó középpályás, Ana-Maria Vladulescu. A 20 éves játékos Székelyudvarhelyről igazolt Szombathelyre.

A hazaiak kezdtek jobban, a 3. percben – erősen vitatható – büntetőhöz jutottak. Ám a tizenegyest Pinczi a léc fölé lőtte.. A büntető azonban a vendégek játékára nyomta rá bélyegét, a vasiak túlságosan is tisztelték ellenfelüket, nehezen jöttek vissza a mérkőzésbe. A 9. percben Vachter jobbról érkező beadását a volt szombathelyi Sipos Lilla fejelte a jobb alsó sarokba (1-0).

A hazaiak irányították a játékot, ám szűk félóra elteltével egy szép támadás után Vladulescu lőtt a jobb sarok mellé. Ami itt kimaradt, ott bement. A 36. percben Sipos bal oldali beadását Taylor fejelte a hálóba (2-0). A 40. percben újabb vasi helyzet: Kovács egyedül tört kapura, ám lövését Erős bravúrral védte. Szünet után szerkezetet váltott Székely Tibor és ekkor már három támadóval rohamoztak a szombathelyiek és a védekezésüket is feljebb tolták. Ebben a játékrészben jobban futballoztak a vendégek, a szombathelyiek nem adták fel, kétgólos hátrányban is mentek előre.

Székely Tibor: – A tizenegyes rányomta bélyegét a teljesítményünkre, nehezen lendültünk játékba, az MTK támadásai veszélyesebbek voltak. Később viszont megvoltak a lehetőségeink, hogy visszajöjjünk a mérkőzésbe, sajnos ezeket elhibáztuk. A második félidő kiegyenlíttettebb volt, a végjátékban azonban pontatlanok voltunk, így elmaradt a bravúr. Ennek ellenére megdicsérem a lányokat, mert jól küzdöttek, egy pillanatra sem adták fel a meccset. Gólt azonban nem tudtak szerezni, így az MTK végül két megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

forrás. haladas.hu

Helyszínek, szervezők