Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2018.02.22 (Csütörtök), 08:00

AVUS-UVSE 9-4 (3-1, 4-3, 2-0, 0-0). -  Szombathely, AVUS-uszoda, 150 néző, OB I-es mérkőzés, A csoport, vezette: Bereczki, Dodog.

AVUS: KOVÁCS B. – Ukumanov 1, Kiss Cs., Takács, BASARA 3, GARANCSY 3, Polovic. Csere: Galambos G., EKLER B. 2, Baj, Kutasi, Hajmási, Kurucz. Edző: Matajsz Márk.

UVSE: Laboncz - Korényi, Major, Keresztúri, Baksa 1, Tóth Z. 1, Vogel 1. Csere: Knézy 1, Rábavölgyi, Korbács, Dala, Szentesi, Németh D. Edző: Németh Zsolt.

I.negyed

Az újpestiek hozták el a labdát, ám a fővárosiak próbálkozását Kovács bravúrral védte. A másik oldalon viszont bő egy perc elteltével Ukumanov talált a hálóba (1-0). Aztán labdát halásztak az aligátorok, ám Ukumanov ezúttal mellé lőtt. A vasiak remekül védekeztek, és Kovács is biztos pont volt a kapuban. Garancsy góljával aztán már kettővel mentek a szombathelyiek. S mert védekezésük változatlanul szigorú volt, az újpestiek tanácstalanokká váltak. Másfél perccel a negyed vége előtt Matajsz Márk kért időt, aztán fél perc múlva kollégája, Németh Zsolt is hasonlóan tett. Már csak 39 másodperc volt hátra, amikor az újpestiek megszerezték első góljukat (2-1). De jött Ekler Bendegúz! A fiatal játékos lóbálta, lóbálta és lóbálta, majd bebombázta a labdát a jobb felső sarokba (3-1).

II. negyed

A második negyed is Kovács védésével indult. Garancsy András nem hibázott, Kiss passzát vágta a hálóba (4-1). Ám nem tudott meglépni az AVUS, mert hamar szépített az UVSE (4-2). Sőt, Baksa, balról éles szögből a hosszú, bal felsőbe talált (4-3). Majd hosszú gólcsend következett, mindkét oldalon kimaradtak a lövések, Kovács parádésan védett - aztán Putz betalált, utolérte az UVSE az AVUS-t: 4-4. Aztán a meccs addigi legszebb góljának tapsolhattak a nézők: Ekler úszott végig szinte a teljes bal oldalon, védője nem érte utol, majd a bal felsőbe bombázott: 5-4. Aztán Basara szinte ugyanonnan, szintén a bal felsőbe pörkölt: 6-4. S nem volt megállás! Büntetőből Garancsy is kilőtte a bal felsőt: már 7-4!

III. negyed

A harmadik negyed parádés góllal indult: passz-passz után, majd Ukumanov bejátszását Basara húzta a hálóba: 8-4. Aztán egy támadáson belül Kovács kétszer is nagyot védett – robogott az AVUS szekere. A fővárosiak támadásait könnyen hatástalanították a szombathelyiek, ha pedig mégis átlőtték a védőfalat, ismét Kovács állta a labda útját. Már csak fél perc volt hátra a negyedből, amikor Basara távoli lövése besuhant a jobb alsóba: 9-4. A meccsen tehát először nem kevesebb, mint öt góllal ment a szombathelyi csapat: eldőlt a mérkőzés?

IV. negyed

Az utolsó nyolc percben egyik csapat sem jeleskedett támadásban, így tehát maradt a nagyon jól hangzó ötgólos különbség. A vasiak biztos előnyét nem fenyegette veszély, kézben tartották a találkozót Garancsyék. Nem siettek, nem kapkodtak, szépen járatták a labdát. Aztán Kiss hosszú passzát Basara kapta, de ejtését fogta az újpesti kapus – de ez most belefért. Egy perc volt hátra amikor felharsant a lelátóról a „Szép volt fiúk!”.

S ez tényleg szép és teljesen megérdemelt diadalt volt!

Az AVUS tehát a hetedik helyen, 9 ponttal zárta az alapszakaszt - a középszakasz alsóházi play-offjába így 9 pontot visz magával.

forrás: aligator.hu

Helyszínek, szervezők