Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2018.06.19 (Kedd), 08:00

Idézzük fel az utolsó másodperceket és az éremátadást!

Elérkezett az abszolút végjáték, szavakban nem lehet visszaadni azt az érzelmi hullámvasutat, amit az utolsó percben megjártak szurkolók és játékosok: 79-78-nál Perry egy zseniális, levegőben kitartott ziccerrel jelentkezett, 13 másodperccel a vége előtt ezzel 1 ponttal járt előbbre a Szolnok. Aztán már csak 5 másodperc maradt, és ki más érkezett volna, mint Govens?

Ellentmondást nem tűrően lépett be, s egy floaterrel talpra ugrasztotta a sárga-feketébe öltözött szurkolósereget. Ekkor 1,8 másodperc maradt, szolnoki időkérés következett.
Aki azt hitte, hogy kettőnél több dráma nem fér bele egy összecsapásba, az tévedett: az oldalbedobást követően Perry nem dobott azonnal, leütötte a labdát, ezzel teljesen üresre játszva magát, majd beemelte az utolsó másodperces (sokak szerint az óra későn indult el, így időn túli volt a kísérlet - a szerk.) buzzer beatert: hárompontosával kialakult a 81-83-as végeredmény, hivatalosan is a 2017/18-as szezon bajnoka lett a Szolnoki Olaj KK. 

A magyar kosárlabdázás egy remek döntővel lett gazdagabb, habár talán egy 5. meccs kijárt volna a több sebből vérző, hatalmasat küzdő mieinknek, 3-1 arányban győzött az Olaj.
Lesz mit elemezni, s lesz mire visszaemlékezni mind a két tábornak, akár a döntőt, akár az egész szezont vesszük alapul.
Mind a két tábor éltette csapatát, ki is jár ez, hiszen az Olaj céljaiknak megfelelően, magabiztosan fejezte be az élen a Magyar Kupa után a Magyar Bajnokságot is, a Falco KC pedig mind a két kiírásban, többször erőn felül teljesítve nyert aranyként csengő ezüstérmet.

Az ezüst- és aranyérmeket Szalay Ferenc, az MKOSz elnöke és Molnár Miklós alpolgármester adta át.

Helyszínek, szervezők