Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2023.02.27 (Hétfő), 08:00

A labdarúgó NB II. 25. fordulójában a Szombathelyi Haladás 4-0-ás vereséget szenvedett Soroksáron.

Soroksár SC–Szombathelyi Haladás 4-0 (2-0). Soroksár, Soroksár, Szamosi Mihály sporttelep, 300 néző, NB II.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Antal.

Soroksár: Kovács M. – Nagy O., Ikonomou, Valencsik, Vincze. – Vass Á., Hudák – Redzic (Hajdú, 67.), Köböl (Németh E., 50.), Halmai Á. – Lovrencsics (Varga S., 90.). Edző: Lipcsei Péter.

Haladás: Verpecz – Simut, Csonka., Németh M., Bosnjak (Doktorics, 46.) – Nyíri (Zvekanov, 46.), Derekas, Csilus (Horváth R., 46.)., Rácz  – Molnár R., Csernik (Tóth M., 77.).  Edző: Michal Hipp.

17. perc: Nagy jobb oldali beadását Halmai lőtte kapura, Verpecz védett, a kipattanót Lovrencsics öt méterről tűzte rá, de a kapus ismét nagy bravúrral védett. A bal oldali szögletet Köböl ívelte be, Németh Milán kezére pattant a labda – tizenegyes. A büntetőt Lovrencsics értékesítette (1-0).

37. perc: Halmai és Bosnjak ütközött a Haladás tizenhatosán belül. A labda a kezdőkörbe került vissza, Nagy a jobb oldalon Redzic elé ívelt, a támadó egy csel után hat méterről a bal sarokba lőtt. Bosnjak a tizenegyespontnál továbbra is a földön feküdt (2-0).

57. perc: Rácz 10 méteres lövését védte bravúrral Kovács.

63. perc: Németh ugratta ki Horváthtot a bal szélen, a csatár hat méterről leadott lövését védte Kovács.

70. perc: Simut jobb oldali beadását Borvető fejelte a jobb sarok mellé.

73. perc: Hajdú balról belőtt labdáját az üresen érkező Lovrencsics nyolc méterről a kapu közepébe vágta (3-0).

81. perc: Borvetőt lökték fel a tizenhatoson belül – tizenegyes. Rácz jobb sarokra tartó büntetőjét Kovács védte.

87. perc: Halmai jobb oldali beadását Lovrencsics öt méterről a jobb sarokba fejelte (4-0).

 

Lendületesen kezdték a mérkőzést a csapatok, mindkét gárda gyors támadásokat vezetett. Aztán fokozatosan csökkent a tempó, a mezőnyben folyt a játék. Egy peches góllal hátrányba került a Haladás. A vasiak gyorsan felépítették támadásikat, de kapura veszélytelenek voltak. A félidő hajrájában aztán ismét kapott egy balszerencsés gólt a vasi együttes. Szünet után sokkal veszélyesebben futballozott a Haladás, Csernik, Rácz, Doktorics, Horváth is tesztelte Kovács kapust.  A vendégek nagy fölényben futballoztak, de – még büntetőből is – képtelenek voltak a kapuba találni.Nem úgy a Soroksár, a hazai csapat könyörtelenül kihasználta helyzeteit.

A Soroksár megérdemelten nyert, de a gólkülönbség túlzott.

Helyszínek, szervezők