Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2021.08.23 (Hétfő), 08:00

UEFA Futsal Bajnokok Ligája-selejtező „C” csoport 2. forduló

FC DIFFERDANGE – HALADÁS VSE 3-4 (2-1)

Gólszerzők: Bocum Da Silva 13., Teka 2 (17., 36.), ill. Dróth Zoltán 2 (13., 24.), Vas Ádám 35., Dávid Richárd 38.

Felnőtt futsalcsapatunk 4-3-as győzelemmel szerzett újabb 3 pontot az UEFA Futsal Bajnokok Ligája-selejtezőjének második fordulójában. A javarészt portugál játékosokból álló luxemburgi FC Differdange együttese elleni párharcon Dróth Zoltán duplázott, mellette pedig Vas Ádám, valamint Dávid Richárd is feliratkozott a nemzetközi sorozat Haladás-góllövőlistájára.

Az UEFA Bajnokok Ligája-selejtezőjének minitornájának második játéknapján az FC Differdange ellen léptünk pályára. A főtábláért folytatott harcban a tíz portugál légióst felsorakoztató aktuális riválisunk vereséggel kezdte a sorozatot, a házigazda, KF Tirana 4-2-re múlta felül őket az első fordulóban, a mieink viszont a norvég Utleira Idrettslagot 5-1-re verték. Az már az első percektől fogva érezhető volt, hogy a téthez méltóan mindkét csapat nagyon akarja a győzelmet. Teljes erőbedobással kezdtek a felek, lendületesen keresték a védelmi réseket, de inkább kevesebb, mint több sikerrel. Kevés lövés és helyzet, ellenben sok szabálytalanság jellemezte az összecsapást, bőszen gyűjtögették a csapatok a faultokat. Ahogy haladtunk előre az időben, egyre inkább kezdtük átvenni a mérkőzés irányítását, jöttek a helyzetek, jól hoztuk ki a labdákat, ennek köszönhetően pedig gyorsan tudtunk átmenni védekezésből támadásba. Luiggi Longo átadása után Sipos Gergő veszélyeztetett, majd egy Alasztics Marcell-védés után szintén ifjú támadónk került helyzetbe, egyre inkább érett a vezető találat. Majd felpörögtek az események, Leandro Rezala és Nagy Kevin is igencsak közel járt a gólszerzéshez, igaz válogatott hálóőrünknek is a helyén kellett lennie egy luxemburgi próbálkozásnál. A 12. percre mindkét együttes neve mellett öt szabálytalanság állt, ez pedig azt jelentette, hogy a következő ilyen szituációnál már kisbüntetőre kerül sor. Erre nem is kellett sokat várni, a Differdange begyűjtötte a hatodik faultját is, előttünk pedig esély nyílt a vezetés megszerzésére. A labda mögé új brazil légiósunk, Luiggi Longo állt, a kisbüntető viszont kimaradt. Kevesebb mint egy perc múlva viszont megszületett a találkozó első gólja, Da Silva Bocum szerzett vezetést csapatának (1-0). Csapatkapitányunk, Dróth Zoltán számos nemzetközi mérkőzést tud maga mögött, a rutin és a tehetség egy perccel később góllá érett, egalizáltunk (1-1). A következő percekben Luiggi Longo és Nagy Kevin is folyamatos veszélyt jelentett a Differdange kapujára, majd bő három perccel a félidő vége előtt újabb kisbüntetőhöz jutottunk, melyet ezúttal Dróth Zoltán végzett el, de ő sem járt sikerrel. Ezt követően mindössze tíz másodperccel ellenfelünk is hasonló helyzetből próbálkozhatott, melyet Teka gólra is váltott a 17. percben (2-1). A játékrész utolsó perceiben is ádáz csata zajlott, de újabb találat nem született, így a pihenőre egygólos hátránnyal vonultunk. 

A második félidő elején közvetett szabadrúgást végezhettünk el hat méterről, majd nem sokkal később a Differdange 7-es számmal játszó játékosa, Reis Lemos megkapta második sárga lapját, így számára véget ért a találkozó. A luxemburgiak megzavarodtak, ezt pedig villámgyorsan ki tudtuk használni: Dróth Zoltán a 24. percben duplázott, így ismét neki köszönhetően egyenlítettünk (2-2). A folytatásban egyértelműen uraltuk a találkozót, sorra dolgoztuk ki a veszélyesebbnél veszélyesebb helyzeteket, mindent elkövettünk azért, hogy újra nálunk legyen az előny. Az összecsapás hőfoka ebben az időszakban is csak fokozódott, sok volt a szabálytalanság, meglehetősen töredezett volt a játék. A 35. percben aztán megtört a jég, Vas Ádám tudott eredményes lenni, ezzel pedig a mérkőzés során először megszereztük a vezetést (2-3). Ellenfelünk gyorsan reagált, átállt öt a négy elleni játékra, ezt pedig Teka révén gólra is tudta váltani, ismét döntetlen volt az állás (3-3). Négy és fél perc volt ekkor hátra a találkozóból, Juanra Calvo vezetőedzőnk pedig időt kért a bekapott gól után, hogy rendezze a sorokat és megnyugtassa a fiúkat. Ezt követően Luiggi Longo helyzete még kimaradt, Dávid Richárdé viszont nem, válogatott klasszisunk találatával a 38. percben újból mi vezettünk (4-3).

A hátralévő 2 perc is izgalmakkal teli volt, újabb luxemburgi játékos jutott a kiállítás sorsára, ezzel együtt Alasztics Marcell pedig sárga lapot kapott. Végül a Differdange hiába kért időt, gólra már nem futotta az erejéből. Csapatunk hatalmasat küzdött, és 4-3-ra győztük le a komoly játékerőt képviselő luxemburgi Differdange együttesét. A forduló másik párharcában az Utleira 4-2-re múlta felül a rendező klub, az albán Tirana csapatát.

A négycsapatos minitorna utolsó mérkőzését a házigazda, KF Tirana ellen játsszuk augusztus 24-én, kedden, 20 óra 30 perces kezdettel.

forrás: haladas.hu

 

Helyszínek, szervezők