Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2017.02.17 (Péntek), 08:00

A hetedik helyről várja a szombaton folytatódó bajnokságot a Haladás. Mészöly Géza vezetőedző mihamarabb bebiztosítaná csapata elsőosztályú tagságát.

Általában nyaranta van akkora játékosmozgás egy csapatnál, mint amilyen az e tekintetben a kevésbé mozgalmas téli szezonban volt a Szombathelyi Swietelsky-Haladásnál. Öt játékos érkezett a vasi megyeszékhelyre, s ugyanennyi távozott is. Devecseri Szilárd mezőkövesdi, Jancsó András gyirmóti kölcsönjátékot követően tért vissza, Gajdos Zsolt az NB II-es Puskás Akadémiától érkezett, a nigériai Funsho Bamgboye a katari Aspire Akadémián pallérozódott, míg a debreceni Mészáros Karol a naptári év végéig kölcsönben szerepel Szombathelyen.

A távozók: Sjoerd Ars (Fortuna Sittard), Hegedűs János (Puskás Akadémia), Gaál Bálint (Vasas), míg LeandroMartínez tavasszal az MTK-ban szerepel kölcsönben. Angyal Zsolt tavasszal szintén kölcsönben a másodosztályú ZTE mezét viseli. Mészöly Géza együttese télen kétszer Horvátországban edzőtáborozott, először Rovinjban, majd Medulinban készültek Halmosiék. Medulinban negyedik helyen végeztek a nyolccsapatos Arena Kupán.

– A két horvátországi edzőtábor nagy segítségünkre volt, Rovinjban az erőgyűjtésre fektettük a hangsúlyt, Medulinban viszont erős csapatok ellen négy meccset is játszottunk – mondta Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. – Habár Medulinban akadtak gondok a pályák minőségével, most már visszasírjuk az ottani viszonyokat. Mióta ugyanis hazajöttünk, egyszer sem tudtunk füvön edzeni, csak a Videoton ellen Felcsúton futballoztunk normális talajon. Ami a játékosmozgást illeti, bízom abban, hogy noha Calvente, Gajdos, Bamgboye és Mészáros sem kész játékos még, tudják pótolni Gaál Bálintot, illetve a Vasashoz távozott támadónk góljait. Hátul pedig remélhetőleg a Devecseri-Jancsó duó feledteti Hegedűst. Az egyértelmű, két kulcsemberünket veszítettük el télen és egyelőre nem csaphatunk a levegőbe, hogy de jó, máris sikerült pótolnunk őket. Ráadásul a sérült Rózsa Dániellel, Jánvári Gáborral és Németh Márióval továbbra sem számolhatok tavasszal. Ennek megfelelően a céljainkat illetően is óvatosabbak vagyunk, a legfontosabb, hogy mihamarabb elérjük a bentmaradáshoz szükséges pontszámot. Közben építjük a jövő csapatát is. A fiúk jó erőben vannak,  nagyon várják a rajtot, úgy látjuk, a formaidőzítés jól sikerült. S van miből erőt merítenünk, ne feledjük ősszel Sopronban legyőztük a Fradit, a Vasast és a Debrecent is. Ezen az úton kell tavasszal is továbbhaladnunk.

forrás: haladas.hu

Helyszínek, szervezők