Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2017.02.03 (Péntek), 08:00

 

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere megtekintette a hideg időben is épülő Haladás Sportkomlexumot.

A hideg időjárás ellenére Szombathelyen a munka nem áll meg, a tervek szerint zajlik a Haladás Sportkomplexum építkezése. Keddi nap folyamán Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere tekintette meg a beruházás jelenlegi munkafolyamatait.a beruházás jelenlegi munkafolyamatait.

A sportcsarnok előregyártott szerkezet építése befejeződött, felbetonozás, kiegészítő monolit szerkezetek készítése folyamatban van. Megkezdődtek a sportcsarnok válaszfalazási, homlokzati vázkitöltő falak falazási munkái, a déli rámpa szerkezetépítése, rámpaalapozása.

Elkészültek a VIP épületrész falazási vakolási munkái, az épület villamos, illetve épületgépészeti alapszerelési munkák - erős illetve gyengeáramú rendszerek védőcsövezése légtechnikai, hűtés-fűtés, víz, tüzivíz, csapadékvíz-szennyvíz rendszerek kiépítése – folyamatosan zajlik. Elindultak az aljzatbetonozási, ipari padlókészítési munkák is.

Stadion épületrészen az előregyártott tartószerkezet elkészült, a lelátói mellvéd elemek elhelyezése folyamatban van. megkezdődtek a kioszkok, közönségforgalmi WC-k gépészeti alapszerelési munkái. Az acél szerkezet szerelése tovább haladt, a Ki oldal elkészült, a nyugati északi, keleti oldali szerkezetek szerelése párhuzamosan halad. Folytatódott a telken belüli közműhálózat kiépítése, ivóvíz, tűzivíz, csapadékvíz, szennyvíz rendszerek kiépítése párhuzamosan halad.

Február folyamán várhatóan befejeződnek a sportcsarnok vasbeton szerkezet építési munkái, továbbá megkezdődnek a sportcsarnokon belüli szakipari munkák. Folytatódnak továbbá a VIP épületrészben megkezdett szakipari, valamint épületgépészeti és épületvillamossági munkák és megkezdődnek a homlokzati üvegfalak beépítési munkái. Folytatódik az acél szerkezet szerelési munkák, amelynek döntő része februárban elkészül.

 

forrás: haladas.hu

Helyszínek, szervezők