Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2021.11.22 (Hétfő), 08:00

A Merkantil Bank Liga 16. fordulójában csapatunk nagy csatában 1-0-ra alulmaradt a Vasas vendégeként.

VASAS FC - SZOMBATHELYI HALADÁS 1-0 (1-0). Budapest, Illovszky Rudolf Stadion, 1476 néző,  játékvezető: Vad II.

VASAS: Jova – Szivacski, Otigba, Ilynbor, Silye – Hinora, Pátkai (Litauszki, 46.), Berecz – Radó (Szilágyi, 85.), Pekár, Feczesin (Bobál, 88.). Edző: Kuttor Attila.
HALADÁS: Rózsa  – Kállai, Mocsi, Németh Milán, Bosnjak – Doktorics (Tóth-Gábor, 70.), Holdampf, Kiss B., Szekér (Devecseri, 56.) – Tóth Milán (Guzmics, 82.), Horváth R. Edző: Németh Szabolcs.
Gólszerző: Pátkai (14.)
Kiállítva: Iyinbor (27.), Litauszki (90+4.), illetve Németh Milán (90+4.)

4. perc: Feczsesin került helyzetbe a jobb oldalon, de hét méterről leadott lövését Rózsa bravúrral védte.

13. perc: Jobb oldali szöglet után a rövid sarokra érkező Pátkai hét méterről a bal sarokba fejelt (1-0).

24. perc: Silye 20 méteres lövését védte Rózsa.

25. perc: Szabadrúgás után Doktorics legurított labdáját Kiss Bence lőtte kapura, de Jova hárította a jobb sarokra tartó lövést.

28. perc: Ilyinbor kaszálta el csúnyán a felezővonalnál Bosnjakot – jogos piros lap.

33. perc: Feczsesin közeli fejesét védte bravúrral Rózsa.

45. perc: Kiss Bence indult meg középen, majd 25 méterről a bal felső sarok mellé lőtt.

51. perc: Horváth Rajmund 19 méteres lövését védte nagy vetődéssel Jova.

73. perc: Kállai jobb oldali beadását Tóth-Gábor fejelte a jobb sarok felé, de Jova védett.

84. perc: Horváth Rajmund 18 méteres szabadrúgása a bal felső sarok felett zúgott el.

90+4. perc: Óriási tumultus, lökdösődés alakult ki a Vasas kapuja előtt, végül Németh Milán és Litauszki Róbert kapott piros lapot.

Remek hangulatban kezdődött a mérkőzés, a vendégszektorban mintegy 300 drukker buzdította a Haladást, sokan jöttek a szombathelyiekkel baráti viszony ápoló Honvéd-fanatikusok is. Jóval többen voltak a vendégtáborban, míg a hazai B-középben. A piros-kékek kezdtek aktívabban és szűk negyedóra eltelével megszerezték a vezetést. A gól után váltott a vasi együttes, bátrabban futballozott, majd Ilynbor jogos kiállítása után paprikás lett a hangulat. A hazaiak nehezen viselték, hogy emberhátrányba kerültek. Változatos, küzdelmes volt a meccs, sok volt a kemény belépő – helyzet viszont annál kevesebb.

Szünet után a vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést, a Vasas visszaállt. Németh Szabolcs pedig változtatott, Devecseri helyett Szekér állt be. Így Devecseri lett a beállós, Németh Milán a bal oldali védő, Bosnjak pedig egy sorral előbbre lépett. A zöld-fehérek uralták a játékot, a hazaiak szinte kizárólag védekeztek. A tétre jellemző, hogy a félidő derekán egy szabálytalanság után hosszú percekig lökdösték egymást a játékosok – végül, Tóth Milán és Feczesin Róbert kapott sárga lapot. Hiába egykapuzott a Haladás, komoly helyzetet nem sikerült kialakítania. A hajrában még feszültebbé vált az összecsapás, a Hali mindenrt egy lapra tett fel, teljesen beszorította ellenfelét, de nem sikerült begyötornie az egyenlítő gólt. A ráadásban mindkét csapattól kiállított egy-egy játékos Vad II. István.

Rangadóhoz, sőt akár egy NB I-es összecsapáshoz méltó izgalmas, küzdelmes, kemény, olykor túlságosan is kemény csatát hozott az összecsapás. A második félidő a Haladásé volt, de igazán gólveszélyes helyzetet nem sikerült kialakítania. Ami a játékvezetést illeti, Vad II. jól bíráskodott, a kiállítás - a józanabb Vasas-drukkerek is elismerték - jogos volt. Sőt - mi tesszük hozzá - a bíró pár perc múlva minimum egy sárgát kioszthatott volna a Bosnjakot szándékosan - egyértelműen törlesztési szándékkal - az oldalvonalon kívülre taszító Berecznek, aki ahelyett, hogy örült volna, hogy megúszta lap nélkül, utána még szájkaratézott Bosnjaknak...Sőt, Pátkai is kaphatott volna, amikor leköpte a földön fekvő Horváth Rajmundot.

A Haladás-szurkolókat viszont nagy dicséret illeti, végig óriási hangerővel buzdították csapatunkat.

Folytatás szerdán 18 órakor a Siófok ellen a Haladás Sportkomplexumban.

forrás: haladas.hu

Helyszínek, szervezők