Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2019.03.11 (Hétfő), 08:00

Az E.ON OB I-es vízilabda-bajnokság alsóházi rájátszásának 3. fordulójában az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) két góllal kikapott a Tatabányától.

AVUS–Tatabánya 8-10 (0-3, 2-3, 3-2, 3-2). – Szombathely, 150 néző, OB I-es vízilabda-mérkőzés, alsóházi rájátszás, 3. forduló, vezette:

Tóth I., Ercse.

AVUS: Kovács B. – Irmes, Takács K., Kiss Cs. 1, Baj, Basara 1, GARANCSY 2. Csere: Polovic 1, Ekler B., Takács J. 1, Sági, Hajmási 1, Kurucz 1. Edző: Matajsz Márk.
 

Tatabánya: Barabás – KOLOZSI 3, Fazekas 1, KERESZTÚRI 1, Kalanovics 1, Márkus, Szentesi 1. Csere: Korbán 1, Katonás, Kuncz, Hoppál, Máthé 1. Edző: Zantleitner Tamás.

Nem egészen egy perc elteltével egy akcióból elért találattal megszerezték a vezetést a vendégek, majd mindkét oldalon kimaradt helyzetek után két emberelőnyös szituációból három gólra növelték előnyüket a tatabányaiak. A szombathelyiek álmosan játszottak, és kihagyták ziccereiket. A második negyedből két perc pergett le, amikor Garancsy emberelőnyből szépített (1-3). Ám a vendégek két gyors góllal válaszoltak és már 5-1-re vezettek. A vasiak több jó helyzetet is elhibáztak a kapu előtt, miközben gyengén védekeztek. A harmadik negyedre 6-2-es tatabányai előnnyel vonultak a csapatok. A folytatásban összekapta magát az AVUS, és 2-7-ről a negyed végére három találatra (5-8) felzárkózott. Sőt, olyannyira elkapták a fonalat, hogy az utolsó negyedben négy perccel a lefújás előtt Polovic 8-8-ra egalizáltak. Ám a nagy tempó sokat kivett a vasiakból, a vendégek szűk egy perc alatt szerzett két találatukkal eldöntötték a három pont sorsát (8-10). Az AVUS az első két negyedet átaludta, később remekül játszott, ám a hajrát nem bírta.
Matajsz Márk: – Csapatom erejét mutatja, hogy mínusz négy gólról is visszajött a mérkőzésbe. Ám ezután két elkerülhető találatot kapott, majd a hajrában hiába próbált meg mindent a fiúk,  elfáradtak. 

További eredmények: Vasas-Pécs 9–5, Szentes–Kaposvár 13-8, UVSE–KSI 13-8.
Az alsóház állása: 1. Pécs 25 pont, 2. Tatabánya 22, 3. Szentes 20, 4. Vasas 17, 5. UVSE 16, 6. AVUS 14, 7. Kaposvár 7, 8. KSI 0. 

forrás: https://aligator.hu/hu/hirek/nem-ert-pontot-a-remek-hajra/

Helyszínek, szervezők