Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2022.06.02 (Csütörtök), 08:00

A női labdarúgó NB I. bronzmérkőzésének 2. fordulójában a Haladás-Viktória 3-0-ra kikapott az MTK-tól. A szombathelyi csapat így a negyedik helyen végzett.

Haladás-Viktória FC–MTK Budapest 0-3 (0-0). Haladás Sportkomplexum, 300 néző, bronzmérkőzés, 2. forduló, vezette: Sipos.

Haladás-Viktória: Varga L. – Németh A., Horti (Koprena, 68.), Balogh, Gődér, Kovács V. (Novák, 68.) – Urbán (Csizmadia, 82.), Sweatman – Feketevízi (Nagy V., 59.), Szil (Kiss-Lantos, 59.), Vladulescu. Edző: Székely Tibor.

MTK: Varga L. – Vas (Boyle, 78.), Vajda, Bokor – Taylor (Magyarics, 78.), Nagy V. (Bánfi, 86.), Pinczi, Palkovics (Stefán, 46.), Podolska – Vachter, Milunovic (Legendás, 86.). Edző: Farkas Attila.

Szépszámú közönség előtt kezdődött a mérkőzés. A helyszínen tekintette meg a találkozót többek között Margret Kratz szövetségi kapitány és a szombathelyiek korábbi válogatott játékosa, az olasz Laziót erősítő Fördős Beatrix is.

Élénk iramban kezdtek a csapatok, valamivel az MTKbirtokolta többet a labdát, az első negyedórában Bíró Barbarának többször is védenie kellett. A vasiak idegesen futballoztak, nem véletlenül próbálta nyugtatni az alapvonal mellől többször is játékosait Székely Tibor vezetőedző. Ez valamelyest használt, a hazaiak is vezettek néhány formás támadást. A 31. percben ziccer maradt ki: Sweatman ívelt Urbánhoz, a középpályás hat méterről azonban nem találta el rendesen a labdát. A félidő hátralévő részében a vendégek domináltak, a hazaiak térfelén pattogott a labda, a fővárosiak többször is a szombathelyi védelem mögé kerültek. Különösen Vachterral gyűlt meg a bajuk. Ám a vasiak hősiesen küzdöttek, önfeláldozóan védekeztek. A 42. percben egy ellentámadás végén Szil 20 méteres lövését hárította Varga. A szünetben a bronzérmet szerzett Illés Akadémia-Viktória U19-es együttese kapta meg a medáliákat.

Fordulást követően Horti mentett nagyot a kapu torkából. Az 56. percben Gődér rántotta le Vachtert a tizenhatoson belül. A büntetőt Vajda a bal felső sarokba lőtte (0-1). A 61. percben bal oldali szöglet után Hortiról pattant saját kapujába a labda (0-2). Hat perc múlva Milunovic ugrott ki a jobb oldalon, majd tíz méterről a bal sarokba lőtt (0-3). Teljes szombathelyi rövidzárlat, gyakorlatilag 11 perc alatt eldőlt a mérkőzés. A hazaiak nem adták fel, a 69. percben Kiss-Lantos passzát Nagy Vanessza a bal felső sarok mellé lőtte. Azonban a vendégek továbbra is lendületesebben, pontosabban, gólveszélyesebben futballoztak. A 76. percben Nagy Vanessza szerzett labdát, kiugratta Vladulescut, a csatár lövését Varga lábbal hárította. Két perc múlva Nagy Vanessza fejelt a felső lécre.

A vasiak küzdöttek, hajtottak, de a jól játszó MTK megérdemelten győzött.

A két nyert mérkőzésig tartó párharcot – és a bronzérmet – az MTK nyerte.

forrás: https://www.facebook.com/Viktoria.FC/photos

 

 

Helyszínek, szervezők