Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2018.01.09 (Kedd), 08:00

Szombathelynek hagyományosan nagyon magas szervezettségű a téli szabadidős rendezvénypalettája. A Szombathelyi Szabadidősport Szövetség köszönhetően az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Szabadidősport Szövetség pályázatán nyert támogatásból az év első jeges rendezvényét az Akadályversenyt. A rendezvényen korhatár nélkül bárki részt vehetett. A központi díjazás mellett a helyi vállalkozók a gyerekeknek külön ajándékokkal kedveskedtek.

A rendezvény lényege az volt, hogy minél több korcsolyás mozgásformával ezen belül szabályismerettel vértezzük fel a résztvevőket, játszva versenyezzenek, a felnőttek példát mutassanak a szabadidő hasznos eltöltésének lehetőségeiről. A rendezvényen szereplő akadálypálya a korcsolyázás legfontosabb elemeit tartalmazta. A gyerekeknek az akadály átlépése a felnőtteknek a kapu alatti átbújás jelentett nagy kihívást.

A kiépített akadálypályákon minden korosztály kipróbálhatta magát. A közös bemelegítés után indítottuk el a kedvenc teljesítménypróbánkat az 5 km korcsolyázást, melyen több mint 120 résztvevő indult. A feladat végrehajtása közben természetesen lehetőséget kaptak a próbázók az üdítő elfogyasztására.

Fontos szerepet kapott az akadályverseny mellett az állóképesség megszerzését, fejlesztését célzó próbánk is.

 

 

Helyszínek, szervezők