Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2020.10.21 (Szerda), 08:00

Vezetőedzőnk kiemelte, a csoport favoritja a Casademont Zaragoza!  

 

Melyik csapatot, vezetőedzőt tartja a legjobbnak a csoportjában?

Egyértelműen a csoport esélyese és a legerősebb kerettel rendelkező csapat a Casademont Zaragoza együttese. 0 mérkőzéssel a hátunk mögött nem akarok véleményt mondani a csoport edzőiről, sőt a Lublin edzőjét személyesen is ismerem, nem lenne a fair véleményt mondanom.

Melyik lenne az a mérkőzés, amit szívesen megtekinteni, mint kosárlabda szurkoló?
Véleményem szerint ez egy nagyon kiegyenlített csoport lesz, így elsőre azt mondanám az összes összecsapást szívesen ajánlom a szurkolóknak, jó, élvezhető kosárlabdát játszik mind a 4 csapat. Ha mégis ki kén emelnem egy párosítást az a Zaragoza Nizhny mérkőzés lenne.

Melyik csapatot tartja a legnehezebb ellenfélnek a csoport kör során?
A soron következő Novgorod elleni szereplés nagyon keménynek ígérkezik. Az utazás körüli nehézségek, a nagy távolság, illetve, hogy másodszor lépünk tétmérkőzésen pályára nem kecsegtet túl sok jóval. Ugyanúgy kiemelném a Zaragoza elleni mindkét összecsapást, mert egy nagyon fizikális együttesről beszélhetünk, akik magasabbak és keményebbek nálunk.

Tudna mondani egy-két játékost, akire külön készülnie kell, problémákat okozhat csapatának.
Rengeteg kitűnő játékos van ebben a csoportban, az összes csapatra, játékosra fel fogunk készülni. Személyesen, akiket nagyon veszélyes játékosnak tartok és sok nehézséget okozhatnak Nekünk, az Nicholas Brussino és Rasheed Sulaimon. A tavaly szezonban mindkét játékossal összefutottunk a csoportkörben. Az argentin játékos remek kosárlabdázó és védekezésben és támadásban is képes extra teljesítményre. Rasheed tavaly még a Dijon színeiben okozott nekünk fejtörést a palánk alatt, nagyon atletikus játékos, amit kamatoztat a pálya mindkét oldalán.

Mit gondol lesznek olyan játékosok a csoportban, akik olyan teljesítménnyel rukkolhatnak elő, ami meglepetés lesz?
Biztos vagyok benne, hogy lesz a csoportna több meglepetés teljesítmény is. A saját csapatunkból Kyan Anderson és szerintem egy-két magyar játékostól biztos számíthatunk kiugró mérkőzésekre. A lengyel csapat, Lublin játékosai is mutathatnak újat, hisz Ők egy ismeretlenebb ligából, csapatból érkeznek. Hasonló a szituációjuk, mint Nekünk tavaly.

Melyik csapatnak van olyan stílusa, amit különlegesnek talál?
A Lublin még számomra sötét ló, de az biztos, hogy az orosz és spanyol csapatnak egy nagyon fizikális stílusa van. A szezon ilyen korai szakaszában erről még nehéz beszélni, egy-két forduló után okosabbak leszünk. Mind a négy csapat a védekezésre nagy hangsúlyt fektet. A tavalyi szezonban statisztikailag is a top csapatok közé tartozott Zaragoza, míg mi és a Novgorod is tavaly a középmezőnyben végeztünk Az orosz csapatnál nem történt edzőváltás, ezért gondolom, hogy hasonló stílust fognak képviselni idén is.

Ha lehetősége lenne, melyik vendégszereplés során töltene el több napot a helyszínen?
Tavaly játszottunk már Zaragozában, ezért inkább Novgorod és Lublin között választanék. Zaragoza gyönyörű város, de nagyon szeretek utazni, új helyeket megismerni, ezért most inkább Nizhny csapatának otthonát választanám.

Mit gondol a ’D’ csoportban van a 2020-21-es kiírás bajnoka?
Mondjuk azt hogy IGEN!

forrás: falcokc.com

Helyszínek, szervezők