Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2021.05.17 (Hétfő), 08:00

A Simple Liga női labdarúgó NB I. utolsó, 21. fordulójában a Haladás-Viktória FC 3-2-re nyert a St. Mihály ellen, így a hatodik helyen zárt és elkerülte az osztályozót.

Kész-St.Mihály–Haladás-Viktória FC 2-3 (0-1). – Makó, 60 néző, női NB I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Fehérvári.

St. Mihály: Skoric – Kerekes (Török, 58.), Papp, Savanya – Boros, Sajti, Koprena, Sweatman, Malesevic – Micic, Pilán. Edző: Jenei Péter.

Haladás-Viktória: Boanda – Kopcsándi, Horti, Balogh, Varga B. (Urbán, 72.) – Németh M., Csizmadia, Fördős, Kovács V. – Herczeg, Szil. Edző: Székely Tibor.

A 7. helyezett szombathelyiek csak győzelemmel kerülhették el az osztályozót, míg a rivális szegedieknek a döntetlen is elég lett volna ahhoz, hogy maguk mögött tartsák vasi riválisukat.

Változatos játékkal telt az első félidő első fele, inkább a hazaiak kezdeményeztek többet, a szombathelyiek kontrákkal próbálkoztak. Mindkét oldalon alakultak ki kisebb-nagyobb helyzetek, a vendégeknél Herczeg lábáról szedte le az utolsó pillanatban a labdát Skoric. Félóra elteltével egy remek akció végén megszerezte a vezetést a szombathelyi csapat: Herczeg cselezte át magát védőjén a bal oldalon, beadását Szil hat méterről a kapu közepébe fejelte (0-1). Támadásban maradtak a vendégek, nem sokkal később Csizmadia lőtt a bal sarok mellé. A hajrát megnyomták a szegediek, de a vendégvédelem jól állt a lábán, a hazaiak előtt csak kisebb helyzetek adódtak.

Szünet után az 54. percben Koprena révén egyenlítettek a hazaiak (1-1). Majd az 58. percben Horti pontosan előreívelt labdáját Herczeg 10 méterről a bal sarokba helyezte (1-2). A vasiak lelkesen és helyenként jól futballoztak. Aztán a 74. percben Papp 22 méteres, léc alá tartó bombája utat talált a hálóba (2-2). Vérszemet kaptaka hazaiak és nagy rohamokat vezettek. Ám a hajrában, a 86. percben Horti felívelését Fördős hat méterről a bal sarokba bólintotta (2-3). A szegediek mindent egy lapra feltettek, de a vendégek hősiesen védekezve kiharcolták a biztos bentmaradást jelentő győzelmet és 6. helyet.

Székely Tibor: - Le a kalappal a lányok előtt! Eddig is becsülettel tették a dolgukat, most pedig a munka gyümölcse beérett. Nagyon jó kis meccset vívtunk a Szegeddel, amelyet szurkolóik is buzdítottak. Kétszer is vezettünk és habár mindig egyenlítettek a hazaiak, mi utána is csak mentünk előre. Támadót cseréltem, helyzeteink voltak, a végén pedig megszereztük a győztes találatot. El kell ismerni, a szerencse is mellénk állt, de megdolgoztunk érte - óriási siker ez a három pont. Dicséret illeti a vezetőséget is, hiszen bár nagyon foghíjasak voltunk tavasszal, nem siettette a sérült és beteg játékosok gyors visszatérését, hanem minden orvosi előírást betartottak.

forrás: haladas.hu

 

Helyszínek, szervezők