Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2021.01.29 (Péntek), 08:00

Jól játszottunk ma is, a csapatszellem kiválóan működött. A JKSE ellen Váradi, Perl, Benke, Dancsecs, Bruinsma, Barac és Lake is 10 pont fölé jutott.  

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Jászberényi KSE 114-88 (30-29, 31-10, 21-25, 32-24)
Bajnokság, 1. forduló
Szombathely, Arena Savaria
Papp P., Farkas G., Kovács N.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: Váradi 18/12, Doktor 5/3, Benke 13/6, Bruinsma 16/3, Keller 7. Cserék: Perl 11, Kovács B. 7, ,Barac 11, Lake 13, Dancsecs 11/9.

Jászberényi KSE: Kinney 14/12, Füzi 3/3, Coleman 30/12, Williams 7/3, Primorac 16/3. Cserék: Brbkalics 8, Ruják 3/3, Katona -, Czirbus -, Filipovic 7.

Az 1. negyedben Doktor Péter triplájával kezdtünk, majd Coleman válaszolt, de Benke is betalált még az 1 percben, 5-2 állt az eredményjelzőn. Ezután jól játszottak a vendégek, Coleman mellett Primorac és Williams is betalált, 3 perc után 9-9 volt az állás. A negyed derekán Váradi talált be távolról, 14-13-ra vezettünk ekkor. A 6. percben Füzi triplája után 16-18-ra átvették a vezetést a vendégek, de csak rövid ideig, mert Keller zsákolt. A dudaszó előtt 3 perccel Perl Zoltán is pályára lépett, Kinney pedig kintről talált be, majd Bruinsma volt közelről eredményes, 21-24. Az utolsó percben Perl ziccerrel fejezte be az első játékrészt, 30-29.    

A 2. negyedet jobban kezdtük, mint a vendégek, Lake ziccere, majd fiatal centerünk újabb 2 pontosa után, 36-31-nél a JKSE mestere kért időt. Ezt követően Dancsecs is triplával mutatkozott be, majd a játékrész derekán Zozó dobott szép tempót, 44-33. Barac, majd Perl újabb duplája után, már 48-33 állt a táblán, helyre állt a világ rendje, jött is a következő time-out. Dancsecs újabb triplája is behullott, erre Filipovic válaszolt, 51-37. Váradi nagyon élt, távolról is betalált, ezzel már Perllel együtt elérték a 2 számjegyű pontmennyiséget. Dancsecs harmadik triplája is behullott, 57-37. Az utolsó pillanatokban Bruinsma dobott ziccert, ezzel 61-39-cel zártuk az első félidőt. 

A 3. negyedet szoros védekezéssel kezdte a vendégcsapat, majd Williams pontjait jegyezhettük fel, 61-41. Primorac is betalált, amire Keller válaszolt, 63-43. Jól dobtak ezekben a percekben a berényiek, de Kinney triplája után Váradi is hármassal jelentkezett, újra 20 volt közötte, 66-46. Benke 2+1 pontja után Kinney újabb triplát szórt, de 69-49-nél egy labdáért történő felugrást követő talajra érkezés során sajnos meg is sérült, a vendégek azonnal időt kértek. Hiába, mert Perl immár második ,,elnézős" asszisztja után Beni már 15.pontját is megszerezte. Aztán Bruinsma 2+1 pontját követően Coleman talált be sokadszor, 74-54. A játékrész hajrájában Lake zsákolt hatalmasat, majd Williams dobott triplát, pár másodperccel a dudaszó előtt pedig még Perl dobhatott büntetőket, 82-64. 

A 4. negyed elején Lake és Barac kosarai fokozták a hazai jó hangulatot, majd Barac 2+1 pontja után már 89-67 állt a táblán. A negyed derekán a fiatal Kovács Benedek is lehetőséget kapott és ekkor már csak a különbség volt kérdéses. Az 5. percben Kovács Benedek nagyon szép kosárral hálálta meg a mester bizalmát, ezzel valamennyi játékosunk eredményes lett, sőt a fiatal Dancsecs egy újabb duplával 10 fölé került, 107-82. Kovács Benedek triplájánál aztán az egész kispadunk tapsolva ünnepelt, az utolsó percben pedig még egy szép kosárral búcsúzott a fiatal magasember, 114-88 lett a vége.

Gasper Okorn elégedett a csapatmunkával. 

Gasper Okorn: Elégedett vagyok a csapatom teljesítményével. 114 pontot szereztünk és kiosztottunk 37 gólpasszt, úgyhogy a támadóoldalon kihoztuk a legtöbbet a mérkőzésből. Természetesen a 88 kapott pontnál tudunk jobbat és védekezésben voltak hibáink, de ezeken tudunk javítani. A második félidőben kontrolálni akartuk a mérkőzést és sikerült is. Örülök, hogy egy ilyen nehéz terhelés közben végig 100%-al tudtunk koncentrálni nem mentünk bele semmilyen sérülés veszélyes helyzetbe. Gratulálok a fiúknak, de ez már csak történelem szombaton már egy jó formában lévő Kecskemét látogat hozzánk!
A végén csak egy tanácsot szeretnék adni. Fiatalon én is ambiciózus edző voltam és másodedzőként sokat tanulhattam remek edzőktől. Tőlük hallottam a mondást, hogy néha jobb csendben maradni és átgondolni a dolgokat. Ez az én tanácsom a fiatal edző generációnak.

Patai Benjamin: Először is gratulálok a Falconak remek mérkőzést játszottak. Szeretném megköszönni a hazai csapatnak, hogy profin kezelték Kinney sérülését és rengeteget segítettek az ellátásában. Remélem mihamarabb újra bevethető lesz. A saját mérkőzésünkről annyit mondanék, hogy lassan el kell döntenie a játékosaimnak, hogy mennyit tesznek ezért a csapatért. Sokadik mérkőzés, amikor van egy 10 perces szakasz, amikor teljesen leadjuk a mérkőzést és abban a periódusban el is dőlnek a lényegi kérdések. Lehet bármilyen taktikáról beszélni, ha a játékosaim nem küzdenek. Engedtünk 13 támadólepattanót, ami csak kizárás és akarat kérdése. Nagyon sajnálom ezt a mai vereséget, mert 88 dobott ponttal partiban lehettünk volna. A Falconak további sok sikert kívánok a bajnokságban.

forrás: falcokc.com

Helyszínek, szervezők