Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2019.01.08 (Kedd), 08:00

Több más élvonalbeli labdarúgó csapathoz hasonlóan a bajnokság utolsó helyén szerénykedő Szombathelyi Haladás is munkába állt csütörtökön.  A vasi zöld-fehérek eltökélt szándéka: bent maradni az NBI-ben. Az év első edzésén egy új arc is feltűnt Halmosiék körében.

Zord időben kezdte meg a Haladás felkészülését a tavaszi szezonra a Király Sportlétesítményben. Horváth Ferenc legénysége 18 forduló után mindössze 9 pontot szerzett, ez a teljesítmény pedig csak az utolsó helyre volt elég. 8 pontos hátrányt kell ledolgozniuk a már bent maradó helyen lévő Diósgyőrrel szemben. A téli felkészülés során előreláthatólag 5 mérkőzést játszanak a vasiak.

Horváth Ferenc - vezetőedző, Szombathelyi Haladás
"A felkészülés elején azért az erőnléten lesz a hangsúly, dolgozni fogunk elég sokat, hogy erőben rendben legyünk. Utána elutazunk edzőtáborba, ahol mérkőzéseket fogunk játszani, ami szintén fontos a felkészülés szempontjából és az utolsó hétre pedig marad a frissítés."

A klub vezetősége minden csapatrészbe szeretne igazolni új minőségi játékost. Az első edzésen feltűnt Holdampf Gergő, aki a napokban távozott Kispestről. A Haladás fél plusz 1 éves szerződést kötött a játékossal.

Holdampf Gergő - játékos, Szombathelyi Haladás
"A kevés játéklehetőség miatt döntött úgy mindkét fél, hogy ennek a kontraktusnak legyen vége. És nagyon boldog voltam a Haladás megkeresésének, hiszen a szakmai stáb számít rám és a vezetőség is, és ez a legoptimálisabb, ami előfordulhat egy játékosnál."

Halmosiék várhatóan január 12-én délelőtt játszanak először edzőmérkőzést a Gyirmót együttesével, majd a hónap második felében a törökországi Larában edzőtáboroznak a szombathelyiek.

 

forrás: sztv.hu

 

Videó

Helyszínek, szervezők