Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2022.07.19 (Kedd), 08:00

SZOMBATHELY VÁROS 2022/2023. ÉVI

KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ BAJNOKSÁGÁNAK VERSENYKIÍRÁSA

1 Célja: A kispályás labdarúgás népszerűsítése, sportolási lehetőség biztosítása szervezett keretek között. A benevezett csapatok versenyeztetése, a közönség kulturált szórakoztatása, a szabadidő hasznos ettöltése.

2.            Helye és ideie: A bajnokság várhatóan 2022. augusztus 29. és 2023. június 16. között kerül lebonyolításra a Sportliget (Szombathely, Dolgozók útja) 4 darab salakos pályáin. (Őszi-tavaszi rendszerú bajnokság)

                Versenyigazgató:            Vargyas Miklós

                Versenybizottság:           Gerencsér Tibor

Vargyas Miklós Török Sándor

Veres Zoltánné

                Fegyelmi Biztos:               Gerencsér Tibor

                Fegyelmi Bizottság:         Török Sándor

Vargyas Miklós

Veres Zoltánné

                Fellebviteli Fegyelmi Bizottság:  Szombathelyi Szabadidősport Szövetség elnöksége

                Játékvezető küldő:         Gerencsér Tibor

Vargyas Miklós

4.            Versenyszámok. kategóriák:

                                               ilNyílt amatőr” kategória            

                l. Osztályú Bajnokság     legalább 8 csapat

                Il. Osztályú Bajnokság    legalább 8 csapat

                Ill. Osztályú Bajokság     legalább 8 csapat

                IV. Osztályú Bajnokság  legalább 8 csapat

                                                              Öregfiúk kategória          legalább 8 csapat

                 Senior kategória             megfelelő létszám esetén (minimum 6 csapat)

                Női kategória     megfelelő létszám esetén (minimum 6 csapat)

3.            Rendezőie: A Szombathelyi Szabadidősport Szövetség Labdarúgó Szakága

A kategóriák és a kategórián belül a csapatok száma a nevezések függvényében változhatnak!

A 2021/2022. évi bajnokság magasabb osztályaiból törölt, kizárt, visszalépett csapat a 2022/2023. évi bajnokságban kizárólag a IV. osztályban szerepelhet! A 2022/2023. évi bajnokságban a feljutási helyen végző csapatok a 2023/2024. évi bajnokságban magasabb osztályba nevezhetnek be, amennyiben nem úgy a IV. osztályba lesznek visszasorolva!

 

5. Résztvevők:

A nyílt amatőr kategóriában a csapatok besorolása a tavalyi végeredmény alapján történik. Az új megnevezésú - nevezetesen l., Ill., IV., osztályokban/csoportokban az előző bajnoki évben jogot szerzett csapatok vehetnek részt! Amennyiben a csoportok létszáma nem éri el a 8 csapatot a Versenybizottság feltölti az előző évi (A, B, C, D, csoportokban) eiért végeredmények alapján! Az újonnan nevezett csapatok a IV. osztályba kerülnek besorolásra.

A IV. osztályon kívül magasabb osztályba jogot szerzett csapatok, amennyiben nevezést nem nyújtanak be, úgy a Versenybizottság jogosult helyükre más csapatot beosztani. Ebben az esetben a Versenybizottság döntése végleges, ellene fellebbezésnek helye nincs!

Az adott osztály utolsó kettő helyezettje kiesik és helyet cserél az utána következő osztály 1 2. helyezettjével. Amennyiben valamely előzőek szerint feljutó csapat bármely okból kifolyólag (pl.: visszalépés, megszűnés miatt) nem indul a magasabb osztályban, úgy először a magasabb osztályban egyébként kieső csapatot kell felkérni a magasabb osztályban történő indulásra.

Az Öregfiúk és a Senior bajnokság a nevezéstől függően kerül megrendezésre, lebonyolításra. (Egy vagy kettő csoport) A fordulók létszáma függ a csoportokon belüli csapatok számától. Az öregfiúk csoportban a csoportbeosztást és a lebonyolítást a Versenybizottság a nevezés lezárása után dönti el!

A 2022/2023. évi kispályás labdarúgó bajnokságban megkötés nélkül, bárki szerepelhet, azzal, hogy nagypályás NBI, NB2, NB3 és ezen csapatok utánpótlás csapatai, a futsal NBI, NB2, NB3 bajnokságban játszó, valamint ugyanezek csapatok utánpótlás csapataiban szereplő, vagy külföldi bajnokságban szereplő játékosok közül 1 csapatban legfeljebb 7 fő szerepelhet. A többi nevezett játékosnak „amatőrnek” kell lenni.

A bajnokságban kizárólag a 16. életévet betöltött játékos nevezhető.

Az öregfiúk bajnokságban megkötés nélkül bárki szerepelhet, aki betöltötte a 40. életévét. Aki év közben töltik be a 40. évüket másnaptól igazolható.

Senior bajnokságban a 47. életévét betöltött játékosok „megkötés nélkül” szerepelhetnek, de aki év közben töltik be a 47. életévet, azok a játékosok a következő naptól igazolhatók és játszhatnak.

A bajnokságban egy játékos több csapatban is szerepelhet, bármely osztályban/csoportban, de azonos osztályon belül csak egy csapatban.

Az a játékos, aki 2022. augusztus 23. napjáig betöltötte a 40. életévét nem számít igazolt játékosnak. Ez minden osztályra vonatkozik. Külön versenyengedélyt kell készíteni minden osztály bajnokságában résztvevő játékosnak!

2022/2023. bajnoki szezonra új versengedélyek készülnek, amelyek igazodnak az őszi-tavaszi lebonyolításhoz. Versenyengedély díja egységesen 1.500,- Ft/db.

A nevezés elfogadásához a nevezési lap és a név szerinti nevezés egyidejű beküldése mellett 50.000.- Ft, női kategóriában 30.000. - Ft nevezési díj befizetését is igazolni kell! Fentiek ismeretében kapja kézhez minden csapat az igazolásokat, amelyeket a csapatvezetők töltenek ki!

A versenyengedély érvényesítésére a fentiek után kerülhet sor a Szövetség irodájában (9700 Szombathely, Sugár u. 18., Arena Savaria) 1.500,- Ft/db, női kategóriában 1.000,- Ft/db játékengedély befizetés mellett.

V              

Átigazolás a bajnokság megkezdése előtt és a bainokság szünetében lehet az alábbi időpontok között:

-              2022. július 27-től-augusztus 31-ig

-              2023. február 15-től-március 22-ig (akik még nem töltötték fel a bajnokság során 15 fővel a név szerinti nevezési lapjukat egész évben. 3 fő csere lehetősége a téli - február-március átigazolási időszakban azon csapatoknak is, akik feltöltötték a név szerinti nevezésüket már 15 főre.)

Idény közben csak azok a csapatok igazolhatnak játékost, akik a nevezési listára kevesebb, mint 15 főt igazoltak. Kivételt képeznek a főiskolások, egyetemisták és a fegyveres erők tagjai, maximum 30-főig.

A bajnokságban résztvevő játékosok számára — a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség és a Groupama Biztosító között létrejött megállapodás alapján — a Biztosító szolgáltatói kötelezettséget vállal a bajnokság eseményen való részvételével összefüggő tevékenységére, továbbá a biztosítás szolgáltatása kiterjed a bajnokság eseményére történő utazásra és visszaútra. Előzőek kivételével a szervező semminemű felelősséget nem vállal a mérkőzéseken bekövetkezett sérülésekért, egészségügyi problémákért, károsodásokért. Mindenki saját felelősségre vesz részt, játszik a bajnokság mérkőzésein!

A kispályás versenyengedélyben szerepelni kell a 2022/2023. évre érvényes orvosi (sportorvosi, házi-, üzem-, iskolaorvosi) engedélynek. A mérkőzés kezdete előtt az érvényes kispályás igazolásokat a játékvezetőnek be kell mutatni! Ennek hiányában a játékos nem léphet pályára az adott mérkőzésen!

Az igazolásokat újra kell készíteni 2022. július 27-től szerdánként 14:00 - 17:00 óra között vagy (kizárólag augusztus 9-31. között) keddenként 13.00-15.00 óra között, de legkésőbb 2022. augusztus 24-ig a Szombathelyi Szabadidósport Szöv_etség irodájában (9700 Szombathely, Sugár u. 18., Aréna Savaria).

6. Lebonyolítási rendelkezések:

Érvényes a 2022/2023. évi versenykiírással egyidejűleg!

 

                Minden csapat a mellékelt nevezési listára egyidejűleg 15 játékost írhat fel. Csak a nevezett játékosok szerepelhetnek a mérkőzéseken.

                Amennyiben a csapatok a 15 fős létszámot nem töltik be, úgy a létszám betöltéséig bármikor igazolhatnak új játékost, illetve azon -csapatok, amelyek beírtak 15 főt, a téli átigazolási időszakban 3 főt igazolhatnak - 3 fő igazolásának leadásával - a bajnokság tavaszi idényére.   A név szerinti nevezési lapot és a nevezési díjat igazoló csekket/bankkivonatot be kell mutatni az igazolások érvényesítésekor.

                A bajnoki mérkőzésen a csapatok csak akkor szerepelhetnek, ha a nevezési listát leadták, illetve az igazolásokat megújították 2022. augusztus 31-ig!

                Mérkőzést elhalasztani csak a Versenybizottság engedélyével lehet, 3 nappal a mérkőzés előtt az alábbiak szerint:

                Halasztást szezononként 1-1 alkalommal írásban kérhet (az ellenfél beleegyezése nélkül is!) halasztásonként 10.000,- Ft ellenében. A halasztást minimum 3 nappal korábban a titkarsag@szabadidosportszovetseg.hu e-mail címre kell megküldeni.

                A bajnokság tavaszi utolsó három fordulójában a verseny tisztasága érdekében a mérkőzés időpontját módosítani nem lehet! Kivételt képeznek az időjárási viszonyok miatt elmaradt mérkőzések, amelyről kizárólag a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség vagy a játékvezető dönt.

 

 A bajnokságban egy játékos több csapatban is szerepelhet, bármely osztályban/csoportban, de azonos osztályon belül csak egy csapatban.

 A mérkőzéseket minimum 1 fő játékvezető vezeti!  Játékidő: 2 x 30 perc  Várakozási idő nincs!

 Mérkőzések kezdési időpontja a 2022/2023. évben: 18.20 és 19.30 óra.

7.            Helyezések eldöntése: Az egyes csoportokban a helyezéseket a több pont, több győzelem, egymás elleni eredmény, gólarány, több rúgott gól, sorsolás dönti el 3 pontos rendszerben. (Győzelem 3 pont, döntetlen 1 pont, vereség 0 pont).

8.            Díjazás: Valamennyi csoport I — Ill. helyezettje díjazásban részesül. Minden csoport, illetve csoportokon belül minden csoport 1-1 1 1 . helyezettje oklevél - valamint érem és tárgy díjazásban részesül.

9.            Költségek:

A „nyílt amatőr kategória” l., 11., Ill., IV. osztályai, Öregfiúk és a Senior kategória nevezési díja 50.000,- Ft, a női kategória nevezési díja 30.000, - Ft. Az összeget befizethetik a versenyirodában készpénzben vagy utalhatják a 72100237-11043481 számú számlaszámra is! Kérjük, hogy az utalásnál a közlemény rovatban a csapatvezető nevét és a csapatnevet is tüntessék fel! A részvételi díjból kerül kifizetésre a rendezési költség, a díjazás, valamint a játékvezetői és egyéb díjak és egy darab versenyjegyzőkönyv.

Kérjük azokat a csapatokat, csapatvezetőket nevezési lap rovatainak megfelelően közöljék, hogy a pályaválasztó mérkőzéseiket melyik napon, hány órakor kívánják megrendezni. A Versenybizottság lehetőségeihez mérten és a sorsolás függvényében figyelembe veszi a csapatok által megjelölt napokat, azonban minden esetben erre garanciát nem tud vállalni.

A Versenybiztosság minden mérkőzést a kitűzött időpontra sorsol. A bajnokság folyamán nem állás esetén a csapatot a bainoksáqból ki kell zárni! A bajnokság folyamán visszalépett, törölt csapat sem részvételi, sem a pályabérleti díj részben vagy egészben történő visszafizetésére nem tarthat igényt. Ha a mérkőzés létszámhiány miatt elmaradt, úgy az első 2 alkalommal figyelmeztetésben részesül a ki nem álló csapat, a harmadik esetben -3 büntetőpont levonásra kerül. A kizárt csapat addig elért eredményei (visszamenőleg) törlésre kerülnek!

A bajnoksággal kapcsolatos egyéb (felszerelés, labda stb.) költségeket a résztvevők viselik.

A sorsolásnál csak azokat a csapatokat vesszük figyelembe, amelyek a részvételi díjat 2022. augusztus 22ig befizetik, továbbá a befizetés másolatát az igazolás készítésekor bemutatják!

A pályabérleti díj teljes összegét (3.500,-Ft [hazai mérkőzés) a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség részére (9700 Szombathely, Sugár u. 18.) vagy a Takarékbank Zrt 72100237-11043481 számlaszámra kell befizetni legkésőbb 2022. december 31-ig. Ezt követően a pályabérleti díj összegének megfizetéséig az adott csapat nem léphet pályára, és a mérkőzést a vétlen csapat kapja a 3-0 gólkülönbséggel.

IO. Nevezés:

A nevezési lapot és a név szerinti nevezéseket a szabadidosportszovetseg@gmail.com e-mail címre kell megküldeni! E-mail címet és telefonos elérhetőséget mindenki köteles megadni. A levelezések csak emailben fognak történni.

 Nevezési határidő: 2022. július 31.

 

11. Egyebek:

  A bajnokságban a Kispályás Labdarúgó Szabálykönyv rendelkezéseit kell alkalmazni, amelyet a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség a bajnokság megkezdését megelőzően minden csapatvezetőnek megküld elektronikus úton!

  Abban az esetben, ha egy csapatnak fennálló tartozása van a rendező (Szombathelyi Szabadidősport Szövetség) felé, úgy a tartozás kiegyenlítéséig nem tudja benyújtani nevezését a 2022/2023. évi bajnoki szezonra.

 Az esetleges óvást írásban kell a Versenybizottsághoz benyújtani a mérkőzést követő 2 napon belül 10.000,- Ft (tízezer forint) óvási díj egyidejű befizetése mellett.

 Fellebbezési díj: 20.000,- Ft (húszezer forint) 10 napon belül.

 Amennyiben a versenykiírás rendelkezéseit valamelyik csapat vagy játékos megsérti, fegyelmi büntetést von maga után.

                A Fegyelmi eljárás során elmarasztalt fél (csapat vagy személy) eljárási költséget köteles fizetni. A díjak határidőre történő befizetésének elmulasztása maga után vonja az óvás, illetve fellebbezés elutasítását!

 A végleg kiállított játékos vagy a csapat képviselője részt vehet a Fegyelmi tárgyaláson. A félbeszakadt, beszüntetett bajnoki mérkőzés után az érdekelt csapat(ok) képviselője (1 fő) és a játékvezető részt vehet/vesz a tárgyaláson!

                Minden mérkőzést le kell játszani! Amennyiben valamelyik fél nem áll ki, akkor a vétlen csapat kapja a mérkőzést 3-0 gólkülönbséggel.

                A mérkőzésen csak sportöltözékben (számozott mez, nadrág, stopli nélküli cipő) lehet játszani.

 Amelyik csapatban olyan játékos lép pályára, aki nem szerepel a nevezési listán, vagy a megengedett számú játékosnál (7) több szerepel az adott csapatban, első alkalommal a csapatot (-6 pont) levonással, a második alkalommal a csapat végleges kizárásával büntetik!

A Sportiigetben lévő iroda rendelkezik defibrillátorral és mentőládával! Minden hazai csapat 1 fő, 18 év feletti rendezőt is köteles biztosítani, akinek a nevét a jegyzőkönyvben rögzíteni kell. A rendező feladata a mérkőzés alatt és után (10 perc) a rend fenntartása, valamint a jegyzőkönyv és az igazolások megőrzése. A résztvevők a nevezéssel kijelentik (tudomásul veszik) hogy a saját felelősségükre vesznek részt a bajnokságon, semmiféle (személyes, egészségügyi vagy anyagi jellegú) kárért a rendező szerv felelősséget nem tud vállalni, ennélfogva a résztvevők ilyen irányú keresettel nem fordulhatnak a rendező felé.

A szövetségi nap 2022. július 27-tól szerdai napokon 14.00 — 17.00 óra között, a bajnokság alatt úgyszintén szerdánként 15.00 — 17.00 óra között.

                Szombathely, 2022. július 18.    

                                Versenyigazgató

 

 

Helyszínek, szervezők