Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2019.02.22 (Péntek), 08:00

A Szombathelyi Szabadidősport Szövetség elkészítette a Szombathely Város Kispályás Labdarúgó Bajnokság 2019 évi versenykiírását. A kiírás értelmében a tavaszi forduló 2019 május 6-tól június 28-ig tart, míg az őszi mérkőzéseket augusztus 26.-a és november 15.-e között játsszák. A Sportliget felújítási munkálati miatt a tavaszi szezon sűrű lesz, hiszen két hónap áll rendelkezésre a mérkőzések lejátszására. Így a nevezett csapatoknak május és június hónapban minimálisan kilenc mérkőzést le kell játszaniuk. Nevezési határidő 2019 március 31-ig tart, amit a csapatoknak a szabadidosportszovetseg@gmail.com címekre kell megküldeniük.

A teljes versenykiírás itt olvadható:

 

 

Szombathely város 2019. évi kispályás labdarúgó bajnokságának versenykiírása

CONDORDIA ÜZEMANYAGKUTAK

 

  1. Célja: Sportolási lehetőség biztosítása, a labdarúgás népszerűsítése, a sportág tömegesítése.

 

  1. Helye és ideje: A bajnokság tavaszi – őszi fordulóban kerül lebonyolításra Sportliget újonnan épített pályáin

 

Tavaszi forduló: 2019. május 6. – június 28.-ig 8 hét

Őszi forduló: 2019. augusztus 26.- november 15.-ig 12 hét

 

A női bajnokság 2019. április – május- szeptember – október hónapokban kerül lebonyolításra!

Amennyiben az Önkormányzat tájékoztatása érvényes lesz úgy a június végi forduló április végén lejátszásra kerül!

 

  1. Rendezője: A Szombathelyi Szabadidősport Szövetség Labdarúgó Szakága

      Versenybizottság

      Elnöke: Gerencsér Tibor

     Szakágvezető:Szerdahelyi János

     Titkár:Vargyas Miklós

 

                              Tagok: Török Sándor

                                          Ceglédi Gyula

                                          Németh Lajos

 

                              

 

  1. Résztvevők: A bajnokságban részt vehetnek a város, városkörnyék területén lévő üzemek, hivatalok, iskolák, lakóterületek férfi, női csapatai.
  2. Minden csapat köteles a tavaszi szezonban (május- június) minimum 9 mérkőzést lejátszani!

 

Férfiaknál a bajnokság osztályokba sorsolással történik. Az I., I./B és II. osztályokban az előző bajnoki évben jogot szerzett csapatok vehetnek részt! Amennyiben a csoportok létszáma nem éri el a 12 csapatot a Versenybizottság feltölti az előző évi eredmények figyelembe vételével!

 

A III. osztályba kerülnek beosztásra a további nevezett csapatok!

Egy-egy osztály 12 csapattal szerepel a bajnokságban. Amennyiben a III. osztályba 12 csapatnál több nevezne, úgy a Versenybizottság az osztályon belül csoportokat létesít, a résztvevők létszámától függően. Az Öregfiúk bajnoksága nevezéstől függetlenül kerül megrendezésre (egy vagy két csoport). A fordulók létszáma függ a csoportokon belüli csapatok számától. A III. osztályon kívül magasabb osztályba jogot szerzett csapatok, amennyiben nevezést nem nyújtanak be, úgy a Versenybizottság jogosult helyükre más csapatot beosztani. Ez esetben a Versenybizottság döntése végleges, ellene fellebbezésnek helye nincs!

 

A csapatokban résztvevő játékosok korhatár nélkül szerepelhetnek, az öregfiúk bajnokságában 38 év felett, de a csapatokban kettő fő 35. és 38. év között született játékosok is szerepelhetnek.

A bajnokságban egy játékos több csapatban is szerepelhet, bármely osztályban, de azonos osztályon belül csak egy csapatban, illetve az öregfiúk bajnokságban, ha betöltötte a 38-dik életévét.

Akik a 2019. április 1.-ig betöltötték a 40-dik életévüket nem számítanak igazolt játékosnak. Ez minden osztályra vonatkozik. Külön igazolást kell készíteni minden osztály bajnokságaiban résztvevőknek is! 2019. évben a 2018-ban kiállított igazolások érvényesítése 1.500,-Ft, az új igazolások díja 2.000,-Ft lesz, a női csapatok igazolásának érvényesítése 1.000.- Ft/db, az új igazolások díja 1.500.- Ft-be kerülnek.

 

 

Átigazolás a bajnokság megkezdése előtt és a bajnokság szünetében lehet az alábbi időpontok között:

 

2019. március 6-tól – május 2-ig,

2019. augusztus 7-től – augusztus 21-ig, (akik még nem töltötték fel a bajnokság során 15 fővel a névszerinti nevezési lapjukat egész évben.  3 fő csere lehetősége az augusztusi átigazolási időszakban azon csapatoknak is, akik feltöltötték a névszerinti nevezésüket már 15 főre.)

            

Idény közben csak azok a csapatok igazolhatnak játékost, akik a nevezési listára kevesebb, mint 15 főt igazoltak. Kivételt képeznek a főiskolások, egyetemisták és a fegyveres erők tagjai, maximum 30-főig. A szervező semminemű felelősséget nem vállal a mérkőzéseken bekövetkezett sérülésekért, egészségügyi problémákért, károsodásokért. Mindenki saját felelősségre vesz részt, játszik a bajnokság mérkőzésein! A kispályás igazolásban szerepelni kell a 2019. évre érvényes orvosi (üzemi, körzeti, iskolaorvosi, sportorvosi) engedélynek. A mérkőzés kezdete előtt az érvényes kispályás igazolásokat a játékvezetőnek be kell mutatni! Az igazolásokat újra kell készíteni vagy érvényesíteni 2019. március 6.-tól szerdánként 15:00 - 17:00 óra között, de legkésőbb 2019 április 24.-ig a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség épületében (9700 Szombathely, Markusovszky u. 6.)

Mérkőzések kezdési időpontja 2019. évben: 18.40, 19.50, 17. 30 (Halasztás esetén tartalék időpont)

 

Lebonyolítási rendelkezések:

 

Érvényes a 2019. évi versenykiírással egyidejűleg!

 

  1. Minden csapat a mellékelt nevezési listára egyidejűleg 15 játékost írhat fel. Csak a nevezett játékosok szerepelhetnek a mérkőzéseken.
  2. Amennyiben a csapatok a 15 fős létszámot nem töltik be, úgy a létszám betöltéséig bármikor igazolhatnak új játékost, illetve azon csapatok, amelyek beírtak 15 főt, az augusztusi átigazolási időszakban 3 főt cserélhet a bajnokság őszi idényére.
  3. A Névszerinti nevezési lapot és a részvételi díjat igazoló csekket be kell mutatni igazolások érvényesítésekor
  4. A bajnoki mérkőzésen a csapatok csak akkor szerepelhetnek, ha a nevezési listát leadták, illetve az igazolásokat megújították 2019.május 2.-ig!
  5. Mérkőzést elhalasztani csak a Versenybizottság engedélyével lehet, 10 nappal a mérkőzés előtt – az alábbiak szerint:
    • a két érintett fél megegyezése írásban, az újrajátszás időpontjának feltüntetésével
    • az időpont csak 10 nappal térhet el az eredetitől
    • aki elhalasztja a mérkőzést, annak a csapatnak az I. osztályban 10.000.- Ft, az I/B., II., III., öregfiúk bajnokságban 5.000.- Ft díjat kell fizetni, ami tartalmazza a játékvezető díját. Befizetés a mérkőzés előtti szerdai napon a Versenybizottságnál az irodában!
    • A bajnokság őszi utolsó három fordulójában a verseny tisztasága érdekében mérkőzés időpontját módosítani nem lehet.
    • Halasztást az egész bajnokság alatt egy csapat maximum kétszer kérhet!
  6. Várakozási idő nincs!
  7. NB-s igazolás kizárja a játékjogosultságot az alábbi esetekben: Nagypályás NB1.,NB2., NB3, ezen csapatok utánpótlás csapatai a futsal NB1 és NB2, valamint a regionális bajnokságban játszó játékosok valamint ugyanezek csapatok utánpótlás csapataiban szereplők. Ez vonatkozik a külföldi bajnokságban szereplőkre is. Igazolt játékosnak számít az, aki 2019. január 01-je után érvényes nagypályás vagy futsal játékengedéllyel rendelkezik. A bajnokságban a 15. évet betöltött játékos nevezhető. A 2019. június 30-ig érvényes játékengedélyek lejárta után akinek ősztől már nem lesz igazolása az a továbbiakban a kispályán is szerepelhet.
  8. Mérkőzéseken 1 fő játékvezető működik közre!

 

 

  1. Versenyszámok:

 

Férfi bajnokság

I. osztály

12 csapattal

I./B osztály

12 csapattal

II. osztály

12 csapattal

III. osztály

12 csapattal (nevezéstől függően)

Öregfiúk 38 év felett

nevezés szerint (2 fő 35 és 38 fő év közötti játékos)

Senior 45 év felett

megfelelő létszám esetén (minimum 6 csapat)

 

                      Női bajnokság                          nevezéstől függően!

 

A 2018. évi bajnokság magasabb osztályaiból törölt csapat a 2019. évi bajnokságban kizárólag a III. osztályban szerepelhet! A 2019. évi bajnokságban a feljutási helyen végző csapatok a 2020. évi bajnokságban magasabb osztályba nevezhetnek be, amennyiben nem úgy a harmad osztályba lesznek visszasorolva!

 

 

  1. Helyezések eldöntése: Az egyes osztályokban a helyezéseket a több pont, több győzelem, több rúgott gól, gólarány, egymás elleni eredmények, sorsolás dönti el.(3 pontos rendszerben). Ennek alapján az osztály két utolsó helyezettje kiesik, és helyet cserél az utána következő osztály 1 – 2. helyezettjével. A III. osztályból csak a bajnok kerül fel! Az öregfiúk csoportban a csoport beosztást és a lebonyolítást  a Versenybizottság a nevezés lezárása után dönti el!

 

  1. Díjazás: Valamennyi csoport I – III. helyezettje díjazásban részesül. Minden osztály, illetve osztályokon belül minden csoport I-III. helyezettje oklevél - valamint éremdíjazásban (16-16 fő) részesül. Az egyes osztályok és csoportok első három helyezettjei elnyernek egy végleges kupát!

 

  1. Költségek: A férfi bajnokság I. osztály, I./B osztály, II. osztály, III. osztály, és az öregfiúk osztály részvételi díja 50.000,- Ft, a női bajnokság részvételi díja 30.000,- Ft. A csekkeket hivatali időben a Szabadidősport Szövetségtől (9700 Szombathely, Markusovszky u. 6.) kell kérni, és az összeget a Nyugat Takarék Szövetkezet 72100237-11043498 kell befizetni! A részvételi díjból kerül kifizetésre a rendezési költség, a díjazás, valamint a játékvezetői és egyéb díjak és egy darab versenyjegyzőkönyv.

 

A női mérkőzések füves pályán kerülnek lebonyolításra!

 

Kérjük azokat a csapatokat, csapatvezetőket nevezési lap rovatainak megfelelően közöljék, hogy a pályaválasztó mérkőzéseiket melyik napon, hány órakor kívánják megrendezni.

A Versenybiztosság úgy döntött, hogy minden mérkőzést kitűzött időpontra sorsol. A bajnokság folyamán négy ki nem állás esetén törölni kell a csapatot a bajnokságból. A bajnokság folyamán visszalépett, törölt csapat sem részvételi, sem a pályabérleti díjra nem tarthat igényt. Visszatérítés nincs. A bajnoksággal kapcsolatos egyéb (felszerelés, labda stb.) költségeket a résztvevők viselik.

Ha a mérkőzés létszámhiány miatt elmaradt az első alkalommal figyelmeztetés, a további esetekben -1, -2, -3 büntetőpont levonásra kerül. A hatodik esetnél kizárás következik.

 

A sorsolásnál csak azokat a csapatokat vesszük figyelembe, amelyek a részvételi díjat 2019. március 31.-ig befizetik, továbbá a csekk másolatát az igazolás készítésekor bemutatják! Aki a fenti időpont után fizeti be, a nevezési díjat a férfi bajnokságban késedelmi díjjal együtt 60.000.- Ft köteles fizetni.

 

 

A pályabérleti díjat (3.500,-Ft /hazai mérkőzés) az első bajnoki forduló megkezdése előtt a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség részére (9700 Szombathely, Markusovszky u. 6.) vagy a Nyugat Takarék Szövetkezet 72100237-11043498 számlaszámra kell befizetni. Csekket a Markusovszky u. 6. szám alatt lehet kérni.

 

 

 

 

  1. Nevezés: a nevezési lapot és a név szerinti nevezéseket

szabadidosportszovetseg@gmail.com e-mail címekre kell megküldeni! E-mail címet és telefonos elérhetőséget mindenki köteles megadni. A levelezések csak e-mailben fognak történni. Nevezési határidő: 2019. március 31.

 

  1. Egyebek: A bajnokságban a Kispályás Labdarúgó Szabálykönyv rendelkezéseit kell alkalmazni.

 

A megváltozott játékszabályokat külön közöljük. Az esetleges óvást írásban kell a Versenybizottsághoz benyújtani a mérkőzést követő 8 napon belül 10.000,- Ft (Tízezer forint) óvási díj egyidejű befizetése mellett.

 

Fellebbezési díj: 20.000,- Ft (Tízezer forint) 15 napon belül.

 

 

A Fegyelmi eljárás során elmarasztalt fél (csapat vagy személy) eljárási költséget köteles fizetni. A díjak határidőre történő befizetésének elmulasztása maga után vonja az óvás, illetve fellebbezés elutasítását!

 

Első fokú fegyelmi bizottság:Ceglédi Gyula elnök

                                         tagok:Németh Lajos

Török Sándor

Fellebbviteli bizottság:Gerencsér Tibor elnök

                             tagok:Szerdahelyi János

Vargyas Miklós

 

 

 

Minden mérkőzést le kell játszani. Amennyiben nem érkezik játékvezető, a két csapat köteles megegyezni szükség játékvezető személyében!

 

 

 

Amennyiben valamelyik fél nem áll ki, úgy a vétkes csapattól még (-3) pontot kell levonni, a 3 pontot természetesen a vétlen csapat kapja +3-0 - ás gólkülönbséggel.

 

Amelyik csapatban olyan játékos lép pályára, aki nem szerepel a nevezési listán, aki az öregfiúk bajnokságban fiatalabb korú játékost szerepeltet; a külföldi bajnokságban magasabb osztályban játszik; első alkalommal a csapatot (-6 pont) levonással, a második alkalommal a csapat végleges kizárásával büntetik!

 

A kispályás bajnokságban szereplő játékosok üzemi, falusi vagy egyéb spartakiádon, valamint a Szabadidősport Szövetség Labdarúgó Szakága által rendezett körmérkőzéseken korlátozás nélkül szerepelhetnek.

 

Amennyiben a versenykiírás rendelkezéseit valamelyik csapat vagy játékos megsérti, fegyelmi büntetést von maga után.

 

A fegyelmi eljárás a Szombathelyi Szabadidő Sport Szövetség kispályás labdarúgó szabályzata alapján történik, amit a sorsolással együtt kapják meg a csapatvezetők.

 

A mérkőzésen csak sportöltözékben (számozott mez, nadrág, stopli nélküli tornacipő) lehet részt venni.

 

A végleg kiállított játékos vagy az egyesület képviselője megjelenhet a Fegyelmi tárgyaláson a bajnoki fordulót követő hét szerdáján. A félbeszakadt, beszüntetett bajnoki találkozó után az érdekelt egyesületek képviselői és a játékvezető idézés nélkül kötelesek megjelenni a tárgyaláson!

 

Játékidő: 2 x 30 perc (férfiak)

2 x 20 perc (női)

 

 

 

 

A pályaválasztó csapat köteles a pálya előkészítéséről gondoskodni, valamint mentőládáról. Minden hazai csapat 1 fő rendezőt is köteles biztosítani, akinek a nevét a jegyzőkönyvben rögzíteni kell. (Nem lehet hölgy, csapattag, valamint 18 év alatti személy). A rendező feladata a mérkőzés alatt és után (10 perc) a rend fenntartása valamint a jegyzőkönyv és az igazolások megőrzése.

 

Amennyiben a feltételek nem biztosítottak, úgy a játékvezetők nem vezethetik le a mérkőzést, ebben az esetben a rendező csapata minősül vesztesnek.

 

A szövetségi nap 2019.március 6.-tól szerdánként 15:00 és 17:00 között a bajnokság folyamán.

 

 

 

 

Szombathely, 2019. február 20.

 

 

 

Szerdahelyi János sk.Gerencsér Tibor sk.

szakágvezetőelnök

 

Helyszínek, szervezők