Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2021.10.04 (Hétfő), 08:00

A Merkantil Bank Liga NB II. 11. fordulójában tovább folytatta jó szereplését a listavezető Szombathelyi Haladás. Németh Szabolcs együttese izgalmas meccsen 2-1-re verte a Budaörsöt.

Szombathelyi Haladás–Budaörsi SC 2-1 (1-1). – Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 2517 néző, NB II-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Zám.

Haladás: Rózsa – Kállai, Mocsi, Németh Milán, Bosnjak - Doktorics (Csilus, 80.), Kiss B. (Guzmics, 90.), Holdampf, Szekér - Délczeg (Tóth Milán, 46.), Horváth R. (Monori, 58.). Vezetőedző: Németh Szabolcs.

Budaörs: Tóth G. - Tóth K., Fényes, Gyurácz, Kapronczai (Pintér, 64.) - Molnár, Sajbán, Zsidai (Halmai, 78.) – Petneházi (Lengyel, 46.), Winkler (Vankó, 64.), Horváth R. (Balázs, 78.). Vezetőedző: Gabala Krisztián.

8. perc: Kiss Bence jobb oldali szöglete  Doktorics elé került, a középpályás, középről, 20 méterről óriási gólt lőtt a léc alá (1-0).

20. perc: Horváth Rajmund iramodott meg egy kontrával jobbról, ügyes cselekkel tisztára játszotta magát - két védőt is elfektetett – ám a középről, 14 méterről elengedett lapos lövése után a labda a bal alsó sarok mellett hagyta el a pályát.

29. perc: A Haladás kapitánya, Németh Milán szánta el magát lövésre jó 30 méterről, középről, a labda centikkel tévesztette el a jobb felső sarkot.

39. perc: Sajbánt szerelte Szekér szabályosan a tizenhatoson belül, Zám viszont meglepetésre tizenegyest ítélt. A büntetőt Petneházi a kapu közepébe lőtte (1-1).

67. perc: Tóth Milán esett el védője szorításában már az alapvonal közelében – Zám játékvezető ezúttal is 11-est ítélt. A sértett pedig magára vállalta a 11-est, higgadtan helyezett a kapuba (2-1)

A szombathelyiek kezdték jobban a mérkőzést, kapujukhoz szegezték ellenfelüket. A nagy rohamok hamar eredményre vezettek, egy szögletvariáció után Doktorics óriási gólt lőtt. A vasiak támadásban maradtak, a vendégek nem tudtak kibontakozni. A hazaiak nagy kedvvel, nagy lendülettel és ami a legfontosabb, jól is futballoztak.  A budaörsiek a nehezen megszerzett labdákat hamar elveszítették.  Egykapuzott a szombathelyi együttes, mondhatni éllovashoz méltóan kézben tartotta a meccset. Aztán a hajrában egy jogtalan tizenegyessel egyenlített a Budaörs. A vasiak megnyomták az utolsó perceket, de ekkor már a vendégek is bátrabbá váltak

Szünet után kiegyenlített játékkal teltek az első percek, majd magához ragadta a kezdeményezést a Haladás. A vendégek beszorultak, úgy tűnt, csak idő kérdése, mikor zörrenik újra a vendégek hálója. A félidő derekán tizenegyeshez jutott a hazai együttes, a büntetőt a sértett Tóth Milán magabiztosan értékesítette. A budaörsiek hátrányban bátrabbá váltak, próbáltak támadni, de a vasi védelem remekül állt  lábán. Változatosan, remek hangulatban futballoztak a csapatok, mivel mindkét csapat ment előre az újabb gólért, így kifejezetten élvezetes volt az összecsapás A hajrában a vendégek már mindent egy lapra tettek fel, de a hazai védelem magabiztosan állt a lábán és a Haladás már nem is engedte ki kezéből a győzelemt.

Németh Szabolcs vezetőedző csapata tehát 11 forduló után is veretlenül vezeti a bajnokságot – minden dicséretet megérdemelt a szombathelyi együttes!

Gólszerzők: Doktorics (8.), Tóth Milán (67. perc, 11-esből),  ill. Petneházi (39., 11-esből)

Videó

Helyszínek, szervezők