Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2017.11.23 (Csütörtök), 08:00

Nem túlzás azt állítani, hogy a Magyar Kupa nyolcaddöntőinek legnagyobb meglepetését okozta a bajnokságban még nyeretlen Haladás azzal, hogy szerdán, aranyjátszmában kiejtette a bajnokságban az A-csoport élén álló UTE-t. Ezzel a találkozóval nagyjából kialakult a negyeddöntők párosítása.

 

A liláknak korábban is rendre meggyűlt a baja az aranyjátszmákkal. Egy kivétel volt azért: a 2013–14-es kupasorozatban éppen így sikerült búcsúztatniuk a negyeddöntőben a Békéscsabát idegenben – a hazai 3:1-es siker után idegenben ugyan kikaptak 3:0-ra, de az aranyszettet (1:8-ról) megnyerték –, ám a döntőbe jutástól már éppen így estek el a Gödöllővel szemben (3:1, 0:3), hogy aztán végül megszerezzék a bronzérmet.

A következő idényben a négy közé kerülésért a Jászberénnyel mérkőztek, s az idegenbeli 3:0-s sikerük után meglepetésre hazai pályán ugyanilyen arányú vereséget szenvedtek, majd az aranyjátszmában is kikaptak. Az előző idényben a Vasas fogott ki rajtuk, pedig a Folyondár utcában minimális, 3:2-es vereséget szenvedtek, de aztán hazai pályán is „csak” döntő szettes sikerre futotta. A ráadás, hatodik(!) játszmában azonban ezúttal is alulmaradtak, csakúgy, mint tegnap a Haladással szemben. Persze ehhez az is kellett, hogy a múlt pénteki első találkozón 3:1-es vereséget szenvedjenek. Ezt követően hiába nyerték gyakorlatilag simán a visszavágót, ezúttal is el voltak „átkozva” az aranyszettben.

 

A szerdai találkozó után egy kivétellel kialakult a Magyar Kupa negyeddöntőinek párosítása (a férfiaknál Szeged–Pénzügyőr mérkőzést szombaton rendezik).

MAGYAR KUPA-NEGYEDDÖNTŐ
Nők (elöl az első meccsen pályaválasztó csapat):
Haladás Szombathely – Fatum-Nyíregyháza
MTK Budapest – Vasas Óbuda
Penta Gödöllői RC – Jászberény
1. MCM Diamant Kaposvári Egyetem – Linamar-BRSE

Férfiak:
MAFC BME – HÉP-Kecskemét (első mérkőzés 0:3)
Dunaferr SE – Pénzügyőr/Szeged
Sümegi RE – Fino Kaposvár
Vegyész RC Kazincbarcika – Szolnoki RA

forrás. http://hunvolley.hu

Helyszínek, szervezők