Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2020.03.09 (Hétfő), 08:00

A labdarúgó NB II. 27. fordulójában a Szombathelyi Haladás idegenben simán, három góllal verte a Soroksárt.

Soroksár SC–Szombathelyi Haladás 1-4 (0-1). – Soroksár, 500 néző, NB II-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Rúsz.
Soroksár: Oroszi – Molnár, Takács, Valencsik, Pászka – Csonka (Pál, 60.), Huszák (Derekas, 77.), Szánthó, Lőrinczy, Csernik (Gárdos, 60.) – Orosz. Edző: Lipcsei Péter.
Haladás: Verpecz – TÓTH D., JAGODICS, Devecseri, BOSNJAK – Holdampf, Szekér – KISS B., Jancsó, Rácz (TÓTH-GÁBOR, 46.) – Farkas (Medgyes, 72.). Edző: Mátyus János.
Gólszerzők: Orosz (92.), illetve Tóth-Gábor 2 (50., 83.),  Farkas (29., 11-esből), Holdampf (90.).

Pörgős iramban kezdtek a csapatok, hol az egyik, hol a másik kapu előtt bukkantak fel az együttesek. Ám komoly helyzet egyik csapat előtt sem alakult ki, jobbára a mezőnyben gyűrték egymást a gárdák. Egyik csapat sem tudott mezőnyfölényt kiharcolni. Az első helyzet a szombathelyiek előtt adódott, a 23. percben Rácz 19 méterről a jobb kapufát találta telibe. Belelendültek a vasiak. Egy perc múlva Rácz bal oldali szögletét a berobbanó Holdampf nyolc kapásból kapura lőtte, de a gólvonalon álló Valencsik kivágta a labdát. A 29. percben Tóth Dávid tört be a jobb oldalon a tizenhatoson belülre, amikor egy csel után Takács az alapvonal közelében buktatta. A büntetőt Farkas a jobb sarokba helyezte, Oroszi ugyan még beleütött a lövésbe, de a labda a hálóba vágódott (0-1). A gól után a soroksáriak megpróbáltak nagyobb tempóra kapcsolni, ám a szombathelyiek uralták a játékot, stabilan védekeztek, míg a támadásoknál rendre a soroksári védelem mögé kerültek. A 44. percben Farkas egy szép csel után jobbról lőtt, a jobb sarokra tartó lövést Oroszi bravúrral  szögletre tolta. 
Szünet után az 50. percben  növelt előnyét a Haladás. Tóth Dávid jobb oldali beadását a rövid saroknál érkező, csereként beállt Tóth-Gábor Kristóf öt méterről, berobbanva a bal sarokba vágta (0-2). A gól után a hazaiak minden mindegy alapon feljebb tolták állásaikat, de nem boldogultak a vendégvédelemmel. A 62. percben Bosnjak iramodott meg a bal oldalon, 16 méteres lövését védte Oroszi. A Haladás kapura veszélyesebben futballozott, a Soroksár támadásaiban nem volt átütőerő. A 83. percben végképp eldőlt a mérkőzés. Medgyes jobb oldali szögletét a rövid saroknál érkező Jagodics megcsúsztatta, a hosszún érkező Tóth-Gábor öt méterről a bal sarokba fejelt (0-3). Négy perc múlva Tóth-Gábor ziccerben lépett ki, de lövését Oroszi lábbal, bravúrral védte. A 90. percben Tóth-Gábor iramodott meg a bal oldalon, beadását Holdampf 11 méterről a bal sarokba lőtte (0-4). A 92. percben szépített a Soroksár, ám Orosz fejesgólja nem osztott, nem szorzott (1-4).
A Haladás végig kézben tartotta a mérkőzést, lendületes, ötletes támadásaivalnem tudtak mit kezdeni a hazaiak. A szombathelyiek győzelme teljesen megérdemelt, akár nagyobb arányban is nyerhetett volna a zöld-fehér csapat. 

 

Mátyus János: – Hátul ismét stabilak voltunk, míg támadásban fantasztikus teljesítményt nyújtottunk. Szép gólokat szereztünk, abszolút megérdemelten nyertünk. Közhely ugyan, de hétfőtől viszont már a következő meccsre készülünk.

Helyszínek, szervezők