Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2021.05.27 (Csütörtök), 08:00

A lányok hatalmasat küzdöttek és végül 32-28-ra nyertek idegenben.

Hatalmas volt a tétje az Érd elleni idegenbeli bajnoki meccsünknek, hiszen csakis a győzelemmel tarthattuk életben bennmaradásai álmainkat az NB I-ben. Két bekapott gólra Pődör válaszolt villámgyorsan. Kezdtünk belelendülni, Tomasevics mutatott be fontos védéseket, a túloldalon Orbán három gyors góljával már nálunk volt az előny. Virág is betalált, 5-3-as vezetésünknél időt kért a hazai csapat. A rövid szünet megtörte a lendületünket, fordított az Érd, majd Bandelier egyenlített, 7-7. Tomasevics egészpályás indításainak szeme volt, Bandelier bombájával pedig elhúztunk hárommal a félidő felére, 7-10. A folytatásban kisebb hullámvölgybe kerültünk, a játékrész hajrájára felzárkózott egy találatra az Érd, 13-14-nél Marosán György rendelte magához övéit. A szünetig nem változott a különbség, 14-15-öt mutatott az eredményjelző.

Mayer lőtte a második félidő első gólját, majd Horváth Petra talált be, megint hárommal vezettünk.  Kétszer egymás után emberhátrányba kerültünk, a 40. percben feljött egy találatra az Érd, majd a legjobbkor jött Bandelier távoli gólja, 20-22. Hiába az újabb kiállításunk, tartottuk a kétgólos különbséget, sőt, negyedórával a vége előtt újra három volt az előnyünk, 22-25. Jó védekezés után érkezett Mayer szerencsés gólja, 22-26-nál időt kért az Érd. Az újabb emberhátrányt már nem bírtuk, nyolc perccel a vége előtt feljöttek egyre a hazaiak, 26-27. Elképesztő izgalmak maradtak a hajrára, de a lányok szíve a helyén volt, ismét nagyot küzdöttek, Balog, majd Tomasevics védése után Bandelier háromra növelte a különbséget, 27-30. Marosán György időkérése után Agbaba talált be, amivel eldőlt a találkozó. A Hungast SZKKA nagyot harcolva végül 32–28-ra nyert, ezzel a fontos idegenbeli győzelemmel továbbra is él a remény az NB I-es bennmaradásra.

ÉRD – Hungast Szombathelyi KKA 28-32 (14-15)

K&H Liga, 25. forduló, Érd Aréna, Jv: Felhő, Öcsi

SZKKA: Tomasevics – Forgács, Bandelier 6, Pődör R. 2, Horilszka 4, Virág 1, Orbán 4 Csere: Agbaba 6, Horváth P. 1, Mayer 5, Wald 2, Balog (K), Kulcsár, Varga N., Szendrei 1, Szmolek.++

forrás: szombathelyikezilabda.hu

Helyszínek, szervezők