Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2021.04.26 (Hétfő), 08:00

A Merkantil Bank Liga NB II. 34. fordulójában csapatunk 1-0-ra alulmaradt a Csákvár ellen.

SZOMBATHELYI HALADÁS–AQVITAL FC CSÁKVÁR 0–1 (01)

Szombathely, Haladás-stadion, zárt kapuk mögött. Vezeti: Barna Gábor (Kiss Balázs, Hofbauer Roland)
HALADÁS: Verpecz – Schimmer (Debreceni, 46.), Mocsi, Németh Mi., Doktorics (Rácz, 67.) – Kállai (Horváth R., 75.), Holdampf, Csilus, Kiss B. – Németh Má. (Dragóner, 46.), Tóth M. (Jancsó, 75.). Vezetőedző: Mátyus János
CSÁKVÁR: Markek – Major (Murka, 59.), Albert, Vaskó (Koch, 53.), Tányéros, Nándori – Kocsis, Mészáros (Ganbayar, 74.), Madarász – Daru (Baracskai, 59.), Mim (László, 74.). Vezetőedző: Visinka Ede
Gólszerző: Mim (37.).

13. perc: Kiss Bence 19 méterről kevéssel lőtt a léc fölé.
24. perc: Jobb oldali szöglet után Verpecz röviden öklözte ki a labdát, Mim pedig hat méterről a felső lécre bombázott.
35. perc: Csilus 19 méterről, alig lőtt a jobb sarok mellé.
37. perc: Mim elé került a labda a jobb oldalon, a támadó 13 méterről a kifutó kapus felett a kapu közepébe emelt (0-1).
54. perc: Kiss Bence ívelt balról a hosszú sarok irányába, Doktorics egy védő szorításában négy méterről kapura lőtt, de Markek nagyot védett.

A szombathelyi csapatban Devecseri Szilárd, Tóth Dávid sérülés, Medgyes Zoltán pedig öt sárga lapja miatt nem játszhatott. A kisebb sérüléssel bajlódó csapatkapitány, Schimmer Szabolcs viszont vállalta a játékot, a szintén nem teljesen egészséges Bosnjak Predrag viszont csak a kispadon foglalt helyet.

A szombathelyiek kezdték aktívabban a mérkőzést, több veszélyes támadást is vezettek, ám a korábbi rutinos NB I-es védő, Vaskó Tamás vezényelte csákvári védelem jól rombolt. Az első helyzet a hazaiak előtt adódott, de Kiss Bence jó helyzetből fölé lőtt. Az első komoly lehetőséget viszont a csákváriak dolgozták ki, de a vasiakat kisegítette a felső kapufa. A hazaiak futballoztak fölényben, sokat járatták a labdát, de helyzetet nem sikerült kidolgozniuk.

Így elsősorban a mezőnyben folyt a játék. A játékosok mindkét oldalon bátran vállalkoztak átlövésekre, más kérdés, hogy ezek célt tévesztettek. A félidő lefújása előtt egy védelmi kihagyást követően a vendégek váratlanul vezetést szereztek. A gól új lendületet adott a csakváriaknak, a hátralévő néhány percben bátrabban, veszélyesebben futballoztak. A szünetben kettőt is cserélt Mátyus János, Schimmer Szabolcs és Németh Márió helyére Debreceni Zalánt és Dragóner Filipet is pályára küldte a Haladás vezetőedzője. A második félidőt nagy elánnal kezdték a szombathelyiek, sokkal lendületesebben futballoztak, mint az első félidő nagy részében. Kapujukhoz szegezték ellenfelüket, érkeztek is jobbról-balról a beadások.

Egykapuzott a hazai együttes, egyre többször sikerült feltörnie a csákváriak védelmét. Különösen Debreceni bizonyult jó cserének, a fiatal védőt nehezen tartották a vendégek. A Fejér megyeiek próbálták lassítani a játékot, számukra létfontosságú volt a három pont megszerzése a kiesés elkerüléséért folytatott küzdelemben. A félidő közepén kissé leült a meccs, ám a hajrára új lendületet vettek a zöld-fehérek. Sorozatban rúgták a szögleteket a vasiak, de a csákváriak beásták magukat a tizenhatoson, ha kellett, akár az ötösön belülre.

Noha sportszerű volt a meccs, akadt néhány kemény belemenés is, viszonylag sokat állt a játék. Az utolsó percekben szabadrúgásokat harcoltak ki a szombathelyiek az ellenfél térfelén, ám ezek a beívelések rendre elhaltak a csákvári kapus, Markek Tamás kezében. A szombathelyiek hiába vezettek nagy rohamokat, a csákváriak nem engedték ki a kezükből a győzelmet.
A Haladás küzdött, akart, hajtott, de a jó futballal ezúttal adós maradt. Így pont nélkül is maradt.

forrás: haladas.hu

Helyszínek, szervezők