Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2020.06.23 (Kedd), 08:00

Péntek reggel már kisebb sor állt a Tófürdő bejáratánál. A szombathelyiek várták, hogy kimehessenek a vízhez.

Varga Jánosné
”Én alig vártam, hogy kijöhessek, meg mozogtam naponta tó körül is 40 km-t, sportoltam mindig, unokáim vízilabdások, itt nőttek föl, én minden nap kinn vagyok, ha az időjárás engedi.”

A járványhelyzet miatt később fogadhatott vendégeket a létesítmény, és a befogadóképességnek most alig felét használhatja ki, a hatóság engedélye szerint 637 ember tartózkodhat a területen. A fürdőzni, napozni vágyóknak néhány új szabályt is be kell tartaniuk most.

Potyondi Nikolett - kommunikációs és HR-munkatárs, SZOVA  
“Az összes medencénk használható, az élményelemek nem működhetnek most, ami működik, az a gyermekmedencében a csúszda, a nagy csúszdaegyüttesünk, illetve a kalandmedencében a sodrófolyosó, itt is fontos, az egész Tófürdő területén a két méteres távolság megtartása a többi fürdőzőtöl, illetve a munkavállalóinktól, másfél méter ugyanez a fedett térben.”

Emellett az alapvető higiénés szabályok betartására kérik a vendégeket: a lábmosó, a zuhanyzó, kézfertőtlenítés használatára. A (04:33)házirendet kifüggesztették a medencékhez is. A (09:15 körül)Tófürdő munkatársainak is több most a feladatuk: a közforgalmú területeket, az eszközöket szinte folyamatosan fertőtlenítik.

Kereszti László - főmérnök, Szombathelyi Tófürdő, Műjégpálya, Kalandváros
”A többletmunak nekünk abból adódik, hogy ezt egy megnövelt létszámmal tudjuk csak biztosítani, a megnövelt létszám elsősorban ezeket a plusz feladatokat érinti, a területfelügyelet, és magának a tisztításnak, fertőtlenítésnek az elvégzése, eddig is rend volt, de most még nagyobb rend és tisztaság lesz, mint ami volt eddig.”

A Bartók Béla körúti és a jegypénztárnál lévő kijárat most nem működik, a távozó vendégek (12:39) csak ezen a kapun át hagyhatják el a létesítményt.

forrás: tvszombathely.hu

Videó

Helyszínek, szervezők