Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2017.08.07 (Hétfő), 08:00

Közülük Giczi Eszter szerepelt jobban, aki a leány kalapácsvetést a nagyon előkelő hatodik helyen zárta.

Tizennegyedik alkalommal tartották  meg a nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált, melynek ezúttal Győr adott otthont. A remek hangulatú, színvonalas rendezvényen 50 ország 2500 sportolója vett részt. A fiatalok összesen tíz sportág 130 versenyszámában  mérték össze tudásukat. A Dobó SE versenyzői közül Giczi Eszter két, míg Doma Benedek  egy atlétikai számban képviselte a magyar színeket.

Doma Benedek - atléta, Dobó SE
“Nagyon jó volt. Egy élmény volt, amikor dobtam és buzdítottak. Főként az utolsó dobásnál. Mindenki mondta, hogy ez nagyon jó érzés, de annyira nem hittem el. De tényleg fantasztikus volt. Néztünk még röplabdát és kézilabdát, amelyeken szintén fantasztikus volt a hangulat. Mint egy felnőtt mérkőzésen. Nagyon jó volt szerintem.”  

A két szombathelyi versenyző közül Doma Benedek 59 méter 65 centiméteres dobásával egy 9. helyezést gyűjtött be fiú kalapácsvetésben. A 15 esztendős Giczi Eszter a lányok diszkoszvetésében csupán 11. lett,  kalapácsvetésben viszont pontszerző helyezést ért el. A szer 56 méter 35 centiméterre repült a kezéből, ami a nagyon előkelő hatodik helyet jelentette a számára.

Giczi Eszter - atléta, Dobó SE
“Kalapáccsal inkább elégedett vagyok, de igazából azzal sem, mert a célom nem sikerült. Az, amit előzetesen elterveztem. Viszont előbbre végeztem, mint azt előtte hittük. Szóval emiatt sokkal jobb. A diszkosz azonban egyáltalán nem sikerült úgy, ahogy kellett volna.”

A szombathelyi sportolókat is soraiban tudó magyar válogatott remekül teljesített a hazai rendezésű világversenyen. A mieink összesen 13 arany-, valamint 14-14 ezüst-, illetve bronzérmet tartottak itthon. Ezzel a csapat Oroszország és Olaszország mögött a harmadik helyen végzett az éremtáblázaton.

forrás: sztv.hu

Videó

Helyszínek, szervezők