Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2020.06.12 (Péntek), 08:00

Szeretnénk nektek megköszönni a türelmet, amit az elmúlt időszakban felénk tanúsítottatok. A hatóságokkal és döntéshozókkal történt hosszas egyeztetések után fájó szívvel, de megszületett a döntés.

Az idén augusztus 27-30. között tervezett Savaria Történelmi Karnevál elmarad!

A jelenleg érvényben lévő 241/2020.(V.27.) Kormányrendelet még mindig tiltja a fesztiválok, zenés táncos rendezvények megrendezését. Bár a magyar kormány fokozatosan oldja fel a járvány miatti korlátozásokat, a koronavírus még nem tűnt el. Ebben a helyzetben az szolgálja legjobban a Ti, a fellépők, a lakosság és a Karneválon dolgozó munkatársak biztonságát, ha a 2020. évi Savaria Történelmi Karnevált nem rendezzük meg.

Az elmúlt 20 esztendőben egész évben azért dolgoztunk, hogy felejthetetlenné tegyük augusztus utolsó hétvégéjét, és még az iskolakezdés előtt méltón búcsúztassuk a nyarat, egy nagy közös örömködéssel.

Nagyon szomorúak vagyunk, hogy idén nem koccinthatunk a Borok utcájában, nem táncolhatunk a Fő téri nagykoncerteken, nem beszélgethetünk hajnalig a Sörtéren. Nem tölti be gyerekzsivaj a Gayer-park árnyas ligeteit és a Történelmi Témaparkban sem vernek tábort a fegyverforgatók. Elmaradnak a hagyományőrzők lélegzetelállító bemutatói, és nem integethetünk a szomszédnak a jelmezes felvonuláson. Idén nem ölt történelmi kosztümöt a város.

A mai naptól pedig azon dolgozunk, hogy 2021-ben közösen pótoljuk be az idén elmaradt boldog pillanatokat!

Találkozzunk 2021-ben Szombathelyen a XXI. Savaria Történelmi Karneválon!

 

Vigyázzatok magatokra és egymásra!

Ave Savaria!

Karneváli szervező csapat

forrás: http://www.karnevalsavaria.hu/

Helyszínek, szervezők