Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2018.01.22 (Hétfő), 08:00

AVUS-BVSC-Zugló 7-14 (3-4, 1-3, 1-4, 2-3).

Szombathely, AVUS-uszoda, 130 néző, vezette: Kun, Mucskai.

AVUS: Kovács B. - Ekler B. 1, Takács K., Kiss Cs. 1, Basara 2, Baj 1, Garancsy 1. Csere: Cvetic, Polovic, Ukumanov 1, Kutasi, Hajmási, Kurucz. Edző: Matajsz Márk.

BVSC: Györke - Czigány, Török 1, Létay 1, Kovács P. 1, Pásztor 2, Mészáros 1. Csere: Csapó 1, Sugár 2, Várnai 1, Ambrus 3, Szabó Bence 1, Szabó Bendegúz, Szakonyi. Edző: Szűcs Levente. 

I.NEGYED

Az első két támadások mindkét oldalon kimaradtak, valamivel több mint két perc elteltével Török találatával szerzett vezetést a BVSC (0-1). A vasiak ugyan jól védekeztek, de támadásban sokat hibáztak. Ám jött Kiss Csaba, és 3.40-el a negyed vége előtt kilőtte a jobb sarkot (1-1). Ambrus góljával ismét a vendégek szereztek vezetést – nem sokáig örülhettek: Ukumanov egyenlített (2-2). A vasiak centerben üresen hagyták Pásztort, máris 2-3. Majd Bajt nyomták a víz alá, Ekler a jobb sarokba vágta a büntetőt: 3-3. Elkezdtek potyogni a gólok, ekkor kevésbé voltak hatékonyak hátul a csapatok. Sugár jobbról a rövid, jobb sarokba lőtt (3-4).

II. NEGYED

Közel hárompercnyi gólcsendet követően Ambrus szerezte a negyed első találatát: 3-5. Majd Hajmási remek bejátszását Baj húzta a hálóba: 4-5. Hiába akart tehát meglógni a budapesti csapat, a szombathelyi a nyomában loholt. Lévay büntetőből megint kettőre növelte a vendégelőnyt: 4-6. Két perc volt a negyedből, amikor egy hosszú akciót Mészáros góllal zárt le: 4-7. Az AVUS csak a kapufát találta telibe, majd labdát veszített, de a hajrában a BVSC is pontatlanul célzott. Ám így is három gólos vendégelőnnyel vonulhattak a nagy szünetre a csapatok.

III. NEGYED

A harmadik negyed Pásztor gyors góljával indult, már néggyel vezetett a BVSC-Zugló (4-8). Sajnos nem érkezett rá hazai válasz, sőt, Sugár maradt üresen középen és a hálóba helyezte a vendégcsapat kilencedik találatát (4-9). A vasiak gyakran ejtésekkel próbálkoztak, ám rendre sikertelenül. Szabó Bence viszont bevágta, így már hattal ment a BVSC.  Várnai is betalált, eldőlt a meccs? (4-11). Basara ejtése ezúttal bejött, ez az aligátorok első gólját jelentette a negyedben (5-11).

IV. NEGYED

Ambrus már harmadik gólját szerezte a meccsen, 5-12. Basara válaszolt szép góllal, balról, éles szögből a jobb sarokba lőtt (6-12). Egy szép Garancsy-Polovic akció után utóbbi jegyezte a vasi csapat hetedik találatát (7-12). Nem sokáig örülhettünk, mert Csapó gyorsan válaszolt (7-13). Ekler Bendegúz életerős lökete viszont a felső kapufáról vágódott fölé. Csakúgy mint később Polovicé. A másik oldalon Kovács viszont nem hibázott (7-14). 

További eredmények: UVSE-FTC 4-20, Kaposvár-Vasas 8-7.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztató videóanyagát facebook-oldalunkon találják.

forrás: aligator.hu

Helyszínek, szervezők