Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2021.04.22 (Csütörtök), 08:00

A Simple Liga női labdarúgó NB I. 18. fordulójában a Haladás-Viktória FC hazai pályán három góllal kikapott a listavezető MTK Hungáriától.

Haladás-Viktória FC–MTK Hungária 0-3 (0-1). – Szombathely, Haladás Sportkomplexum, zárt kapuk mögött, női NB I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Kalydy.

Haladás-Viktória: Bíró – Kopcsándi (Balázs, 84.), Balogh, Fördős, Horti, Hajba (Pálmai, 85.) – Németh M. (Simon, 60.), Kovács V., Csizmadia (Varga B., 60.) – Szil (Urbán, 74.), Herczeg Edző: Székely Tibor.

MTK: Varga – Legendás (Zahár, 77.), Szemán-Tóth, Farádi-Szabó (Stephens, 65.) Pinczi – Stefán (Boyle, 84.), Csányi, Kocsán – Mayer (Sain, 84.), Pápai, Diószegi (Curless, 77.). Edző: Tóth Mihály.

Változatos játékkal teltek az első percek, a vasiak bátran futballoztak, nem ijedtek meg az éllovas MTK-tól. A 8. percben Herczeg 20 méteres, jobb sarokra tartó szabadrúgását védte Varga. Aztán fölénybe került a vendégcsapat, többet birtokolta a labdát, de a hazaiak stabilan tartották magukat. Sőt, egy gyors kontra után Szil egyedül lépett ki a védők közül a bal oldalon, ám Farádi-Szabó az utolsó pillanatban becsúszva mentett. A 22. percben aztán egy egyéni villanás után megszerezte a vezetést az MTK. Diószegi cselezett balról befelé, majd 20 méterről óriási gólt lőtt a léc alá (0-1). Három perc múlva Pápai tört be a jobb oldalon a tizenhatoson belülre, egy csel után lőtt, de Bíró védte a rövid bal sarokra tartó labdát. A gól kicsit megzavarta a hazaiakat, kellett egy kis idő, mire rendezték soraikat. A szombathelyiek energiáját felemésztette a védekezés, támadásaik nem jelentettek komoly veszélyt. A másik oldalon Diószegi lőtt balról, a labda a jobb oldalhálóban kötött ki. A félidő utolsó perceiben is jobbára a hazaiak tizenhatosa előtt folyt a játék.

Szünet után, a 49. percben növelte előnyét a vendégcsapat. Kocsán bal oldali szöglete után a nagy tömörülésben Csányi hat méterről fejelt a bal sarokba (0-2). Támadásban maradtak a fővárosiak, csakúgy, mint az első gól, a második is megfogta a vasiakat. Aztán Szil két veszélyes kontrával próbálkozott, ám egyikből sem született gól. Egy órányi játékot követően Székely Tibor kettős cserével próbált új lendületet adni csapatának. A 62. percben Diószegi közeli fejesét mentette óriási becsúszással a gólvonalról Horti. A 68. percben Kocsán ziccerből, 11 méterről leadott lövését védte nagy bravúrral Bíró. A 73. percben már nem volt kegyelem: Pápai kapott labdát, majd 12 méterről, balról a kapu közepébe emelt (0-3). Noha bő negyedórával a vége előtt eldőlt a meccs, a hazaiak nem adták fel, mentek előre a szépítő gólért. Ám a vendégek taktikusan adogattak, a játék főként továbbra is a szombathelyi térfélen folyt.

Habár a Viktória végig derekasan küzdött, összességében csak kicsit tudta megnehezíteni az MTK dolgát. Gólszerzők: Diószegi (22.), Csányi (49.), Pápai (74.).

Fotó: Unger Tamás/vaol.hu

forrás: https://www.facebook.com/Viktoria.FC

 

 

 

 

Helyszínek, szervezők