Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2020.07.22 (Szerda), 08:00

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen Szlovéniában a Szombathelyi Haladás NB II-es labdarúgócsapata 2-2-es döntetlent játszott az FTC-vel.

Ferencvárosi TC-Szombathelyi Haladás 2-2 (1-1). – Gornja Radgona, zárt kapus felkészülési mérkőzés.

FTC: Gróf (Bogdán, 46.) – Botka (Lovrencsics, 46.), Blazic (Frimpong, 46.), Lyinbor (Dvali, 46.), Heister (Csontos, 46.) – Haratin (Somalia, 30.), Vécsei (Csonka, 12.) – Szánthó (Isael, 46.), Katona (Skvarka, 46.), Tokmac (Varga R., 46.) – Boli (Ramadan, 46.). Edző: Szerhij Rebrov.

Haladás: Rózsa (Verpecz, 46.) – Csilus, Mocsi, Devecseri (Doktorics, 68.) – Tóth D. (Schimmer, 65.), Holdampf, Szekér (Jancsó, 46.), Kiss B., Bosnjak (Németh Milán, 46.) – Tóth B. (Simon A., 65.), Medgyes (Németh Márió, 80.). Edző: Mátyus János.

A szombathelyiek 18-as kerettel utaztak a szlovén kisvárosba, sérülés miatt Schuszter Ronald és Farkas Balázs hiányzott. A szlovén-osztrák határ másik oldalán, az ausztriai Bad Radkersburgban készülő bajnok fővárosiak négy felkészülési találkozót vívnak az edzőtáborban, a Haladás elleni volt az első. A zárt kapus meccsen a koronavírus-járvány újbóli terjedése miatt a szlovén hatóság kötelezővé tette a maszk viselését, így a kispadon helyet foglaló edzők, játékosok és a lelátón dolgozó médiamunkások is maszkban ültek. A járvány miatt a két csapat meccs előtti kézfogása is elmaradt. A körülményekre nem lehetett panasz, kiválóan előkészített játéktér fogadta a csapatokat. A rekkenő hőség ellenére jó iramban kezdtek a csapatok, a szombathelyiek bátran, keményen futballoztak, teljesen kiegyenlített játék folyt a pályán. Sőt, a vasiak fokozatosan átvették a meccs irányítását, a játék jobbára az FTC térfelén folyt. A szombathelyiek elsősorban a Fradi védelem bal oldalát bontották meg, több veszélyes akciót is vezettek. A félidő derekán Szekér és Tokmac akaszkodott össze, majd a többi futballista is odarohant, kisebb tumultus támadt, végül a játékvezető mindkét játékosnak felmutatta a sárga lapot.  A 22. percben első helyzetéből gólt szerzett az FTC. Heister bal oldali beadását a hosszún érkező Szánthó hét méterről vágta a léc alá (1-0).  A 25. percben Tokmac életerős, 22 méteres lövés fogta Rózsa.  Aztán ismét Rózsa: Boli 15 méteres lövésébe vetődött bele bátran a kapus. A 32. percben Medgyes jobb oldali beadása után Blazic az utolsó pillanatban mentett Tóth Barna elöl. Majd Kiss Bence szerzett labdát és 18 méterről a léc fölé lőtt. A 41. percben Kiss Bence cselezett át két védőt középen, majd 18 méterről úgy lőtt a kapuba, hogy a labda a jobb kapufáról vágódott a másik sarokba (1-1). Két perc múlva Somalia közeli próbálkozását védte bravúrral Rózsa. A szünetben az FTC teljes sort, a Haladás három játékost cserélt.  A második játékrész elején is folytatódott a jó iramú, változatos játék. A kapuk azonban sokáig nem forogtak veszélyben, ennek ellenére nem volt unalmas a meccs, amit néhány kemény szabálytalanság is színesített. Ebben a játékrészben egy erősebb, jobb játékosokból álló FTC volt a pályán, de a Haladás állta a sarat. Sőt, a 75. percben Jancsó 22 méterről, középről, gyönyörű gólt lőtt a jobb felső sarokba (1-2). A ferencvárosiak rátettek egy lapáttal, ám a vasiak továbbra is szervezetten futballoztak. A 85. percben Simon András 18 méterről a jobb kapufát találta telibe.  A 90. percben Lovrencsics jobb oldali beadását Ramadan helyezte a léc alá (2-2). A két csapat jó iramú, változatos meccset vívott, a Haladás bátran, keményen futballozott és akár nyerhetett is volna.

forrás: haladas.hu

Helyszínek, szervezők