Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2019.04.12 (Péntek), 08:00

A Magyar Labdarúgó Szövetség elutasította az MTK meccshalasztási kérelmét.

Csütörtök délelőtt az alábbi közlemény jelent meg az MTK hivatalos honlapján.

- A debreceni bajnoki mérkőzés másnapján csapatunk egyik játékosa rosszul érezte magát, lázzal, hasmenéssel, hányással és végtagfájdalmakkal küszködött. Azonnali kezelést kapott, így két napon belül jobban is lett, viszont hétfőtől kezdve sorra, egymás után több játékosnál is hasonló –  gyomor bélhuruttal járó vírusinfekcióból fakadó – tünetek léptek fel. Mindenki megkapta a megfelelő terápiát, akadt, akinél antibiotikumos kezelésre is szükség volt. A keret jelentős része legyengült állapotban van, egyrészt a vírusos betegség miatt, másrészt mert az edzéseken értelemszerűen nem tudtak részt venni a hét közepéig. Mindent megtettünk azért, hogy a játékosok minél jobb állapotba kerüljenek, és hogy megakadályozzuk a továbbfertőződéseket, de utóbbi ezzel együtt sem zárható ki. Mivel az U19-es együttesünk is Budapesten készül, így sajnos náluk is jelentkeztek hasonló tünetek, így a keret feltöltése onnan sem megoldható - adott tájékoztatást a csapatnál fellépő problémákról dr. Dreissiger Imre, az MTK Budapest orvosa.

Ennek tükrében az MTK hivatalosan kérte az MLSZ-től a szombaton 17 órakor sorra kerülő, Haladás elleni találkozó elhalasztását. 

Nos, az MLSZ versenyigazgatósága elutasította a kék-fehérek halasztási kérelmét. Az alábbi közlemény került ki péntek reggel a szövetség hivatalos oldalára.

Az MTK Budapest FC azzal a kéréssel fordult csütörtökön az MLSZ versenybizottságához, hogy halassza el a 28. fordulóban, április 13-ára, szombatra kiírt Szombathelyi Haladás–MTK Budapest FC OTP Bank Liga mérkőzést, arra hivatkozva, hogy játékosainak egy része és a szakmai stáb több tagja is vírusos fertőzést kapott, amely elmondásuk szerint az U19-es csapatot is érinti - olvasható az mlsz.hu oldalon. - A Haladás írásban jelezte, hogy nem támogatja a kérelmet.

A versenyigazgatóság – figyelembe véve az ellenfél hozzájárulásának hiányát – nem adott helyt a budapesti klub kérésének. A bajnokság programja változatlan marad. A csapatok, a szurkolók és a szövetség érdeke, hogy a nevezéskor vállalt egységes feltételeket minden klub teljesítse.

A Versenybizottság figyelembe vette azt is, hogy a múltban a klubok – szurkolói igényekre is hivatkozva – többször határozottan kérték az MLSZ-től a versenynapok és időpontok betartatását, hogy kiszámíthatók legyenek a találkozók kezdési időpontjai, és azok később ne is változzanak.

A jelen helyzetben ez a szempont különösen hangsúlyos. A bajnokság ezen időszaka minden csapat számára rendkívül fontos időszak: az utolsó harmadban dől el a bajnoki cím, a nemzetközi kupaindulás és a kiesés kérdése. Ezért egy-egy mérkőzés előre kitűzött időpontjának esetleges megváltozása lényegesen összetettebb hatást gyakorolhat a többi csapatra és a bajnokság egészére.

Végezetül döntő érv volt az is, hogy a telített versenynaptárban nincs lehetőség rá, hogy egyéb mérkőzésekre gyakorolt hatás nélkül pótolni lehessen az elmaradó találkozót.

Így tehát a helyzet változatlan: szombaton 17 órakor Szombathelyi Haladás-MTK bajnokit rendeznek a Haladás Stadionban.

MINDENKI A STADIONBA!

forrás: haladas.hu

Helyszínek, szervezők