Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2017.06.21 (Szerda), 08:00

Csapat és szurkoló együtt ünnepelt az Aréna Saváriában, mert ,,volt egy nagyon jó csapat és egy kiváló közönség, mely egymásra talált" – hangzott el ezüstérmeseink kedd esti köszöntésén.

Már jóval a kapunyitás előtt több százan igyekeztek volna be a küzdőtérre, hogy köszöntsék a szombathelyiek ezüstérmes kosárlabda-csapatát, a Falcót. Aztán pár perccel este 6 óra előtt mintegy ezren üvöltötték torka szakadtukból, hogy ,,mindenki szombathelyi”.
Az ünneplés előtt azonban szomorú hírt jelentett be a műsorvezető, hiszen, mint mondta, ,,az élet a legnagyobb rendező”, így Srecko Sekulovic édesapjának halála miatt gyász-szünettel kezdődött az ezüstös évre emlékezés. 
Aztán jött a Falco induló, majd egy kis áthangolás és a ,,nád a házam teteje, rászállott a cinege, hess le róla cinege, cinege, leszakad a teteje, teteje, ha leszakad, mi lesz véle, sárga lábú cinege, cinege”…kezdetű dal következett. 
Aztán folytatódott az ezüstös évre emlékezés: a cinegéből igazi ragadozó madár, harcos sólyom lett, ez pedig a közönségnek, a 6. játékosnak volt köszönhető, hiszen 413 napig veretlen volt a Falco – hangzott el. Az alapszakaszt 17 győzelemmel a 4. helyen zárta a csapat, s ezzel a középszakaszban a felsőházba jutott a sárga-fekete együttes.
A felsőházban 5 győzelmet arattak Váradiék és minden várakozást felülmúlva a 2. helyről kezdték a playoff-ot, mert ,,mindenki szombathelyi!”. A 4 közé jutásért a Kaposvárt 3-1-re győzték le, aztán az elődöntőben a vasi classico következett, és 3-0-ás söprés, így fantasztikus sikerrel, 2012 után ismét döntőbe jutott a Falco! ,,Egy csapat van Vas megyében…” – zúgott percekig. 
A döntőben az Alba Fehérvár ellen 5 kiváló mérkőzést játszott a Falco, mely Szombathely történetének 3. bajnoki ezüstérmét szerezte meg. 21 hazai győzelem sorozatban, 413 napig tartó hazai veretlenségi sorozat, ami mindkettő abszolút klubcsúcs!
Ezt követően Puskás Tivadar polgármester Koczka Tibor és Molnár Miklós alpolgármesterek és Lendvai Ferenc tanácsnok, a Falco KC Szombathely Kft. Felügyelő Bizottságának elnöke jelenlétében rövid köszöntőt mondott. 
,,Mindenki szombathelyi!”, hajrá Falco! Vasárnap este én is nagyon szurkoltam, sajnos rosszul kezdtünk, de feltámadtunk, és szorongattunk, kicsit most még keserűek vagyunk, de nagyon örülünk az ezüstéremnek, ezért pedig mindenkinek köszönet, aki sikerre segítette a csapatot, aki a hátteret adta a Falco számára és egy a lényeg, hogy mindenki szombathelyi – fogalmazott Puskás Tivadar.

Az ezüstcsapat
Az Opus zenéjére vonult a színpadra 6-os számmal Simon Kristóf, 9-es számmal Kozma Gergő nem tudott itt lenni, mert az U20-as válogatottal készül Székesfehérváron, 10-es számmal a csapatkapitány Váradi Benedek, 11-es számmal Kovács Péter, 12-es számmal Hódi Patrik, 13-as számmal Tóth Norbert, 21-es számmal Bognár Kristóf, 30-as számmal Ivan Zigeranovic, 34-es számmal Aliaksandr Pustahvar, 40-es számmal Darrin Govens, 43-as számmal Andrew Barham és 55-ös számmal Lester Medford. A 2016-2017-es szezon játékos keretének további tagjai volt 5-ös számmal Kovács Bence és 7-es számmal Durázi Krisztofer is. 
A csapat vezetőedzője : Srecko Sekulovic, a csapat másodedzője : Váradi Kornél, a csapat segédedzője : Svajda Gábor. Ügyvezető: Gráczer György, technikai vezető: Pichler Gergely, gyúró: Tanai Zoltán, erőnléti edző: Németh Zoltán, erőnléti edző: Hajas Csaba, csapatorvos: dr. Andits Tamás, több alkalommal pedig csapatorvosként segítette a klubot dr. Bauer Ottó.
Dr. Alban SING Halleluja című számára pedig még egy kis tűzijáték is felejthetetlenné tette az ünneplést, aztán a közös fotózás és az autogram-osztás következett, közben még Ivan Zigeranovic is a mikrofonhoz lépett és azt kiáltotta, hogy ,,mindenki szombathelyi!”. 
Szép volt, fiúk, 2017/2018-ban is hajrá Falco!

Helyszínek, szervezők