Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2022.03.21 (Hétfő), 08:00

A Merkantil Bank Ligalabdarúgó NB II. 29. fordulójában a Szombathelyi Haladás hazai pályán 1-0-ra kikapott a Szentlőrinctől.

Szombathelyi Haladás-Szentlőrinc SE 0-1 (0-0). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 852 néző, NB II.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Görög.
Haladás: Verpecz – Kállai, Csató, Devecseri, Németh M. – Csilus, Kiss B., Holdampf, Stieber A. (Szijjártó, 75.) – Lencse (Horváth R., 75.), Tóth Milán (Monori, 59.) Edző: Németh Szabolcs.
Szentlőrinc: Prokop – Farkas (Török, 77.), Hesz, Tamás L., Nagy B. – Harsányi (Rétyi, 63.), Grumics (Bányai, 63.), Jancsó (Erdélyi, 77.), Nagy Zs. – Szabó M. (Mervó, 89.), Biben Edző: Sluka Marián.
41. perc:  Szabó Máté forgatta meg a jobb oldalon a Haladás védőit, 13 méteres lövése alig zúgott el a bal sarok mellett.
43. perc: Jancsó 23 méteres lövése Devecserit érintve suhant el a jobb sarok mellett.
56. perc: Lencse fordulásból, 18méterről lőtt, Prokopkitolta a bal sarokba tartó labdát.
59. perc: Holdampf gondolt egy merészet, a félpályáról kapura emelte a labdát, Prokop iszkolt vissza, a labda végül a kapu tetején landolt.
89. perc: Nagy Barnabás jobbról, 23 méterről, szabadrúgásból a hosszú, jobb felső sarokba bombázott (0-1).
A szombathelyieknél Szekér Ádám, Guzmics Richárd sérülés miat nem léphetett pályára, Bosnjak Predrag öt sárga lapos volt, míg a kapuban ezúttal Verpecz Istvánnak szavazott bizalmat Németh Szabolcs vezetőedző.
„Bizonyíts a meznek” – ezt a molinót feszítették ki a Haladás-szurkolók. Mindenesetre az jó ómen lehetett a hazaiakszámára, hogy a Haladás ezúttal tiszta zöldben futballozott, márpedig amikor a 2021/22-es bajnokságban ebben a szerelésben játszott – négy alkalommal – egyszer sem kapott ki.

Némi meglepetésre a vendégek kezdtek jobban, szabadrúgásokból veszélyeztették a hazaiak kapuját, de Verpecznek csupán egyszer kellett védenie. Aztán negyedórányi játékot követően átvette az irányítást a hazai együttes, áttevődött a játék a vendégek térfelére. A vasi támadások azonban elhaltak a szentlőrinci tizenhatosnál. A vendégek pedig - ha tehették - gyorsan, egyérintővel átmentek támadásba, más kérdés, hogy kapura ők sem jelentettek semmi veszélyt sem. Egészen a hajráig, akkor ugyanis két lövésből kétszer veszélyeztettek.

Szünet után a vendégek előtt adódott az első helyzet, ám a játékot a hazaiak irányították, lendületes támadásokat vezettek. Ekkor már kisebb-nagyobb helyzeteket is kialakítottak a szombathelyiek. Változatos volt a meccs, nem csak a hazaiak, a szentlőrinciek sem voltak elégedettek a döntetlennel. Ahogy fogyott az idő, a hazaiak egyre nagyobb fölénybe kerültek, a baranyaiak ekkor már a védekezésre összpontosítottak. Elkeseredetten támadt a hazai együttes, de mivel a vendégek nem tették meg ezt a szívességet, hogy csak bekkeljenek - Verpecz kapuja előtt is adódtak meleg pillanatok. Aztán jött a feketeleves: a vendégek egy óriási, mégis kissé szerencsés szabadrúgásgóllal az utolsó előtti percben megszerezték a győztes találatot.
A meccs összképe alapján a döntetlen igazságosabb lett volna, ám a Hali zsinórban ötödik tavaszi hazai bajnokiján is kikapott.

Videó

Helyszínek, szervezők