Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2018.06.25 (Hétfő), 07:00

A sikeresen szereplő atléták közül többen is Puskás Tivadar polgármestertől vehették át érmeiket.

Négy napon át Szombathelyen, valamint Vépen rendezik meg a kisiskolák diákolimpiájának országos döntőjét. Magyar Diáksport Szövetség által megszervezett sporteseményen a gyerekek többek között labdajátékokban és atlétikában mérik össze a tudásukat. A győztesek természetesen érmekkel, oklevelekkel gazdagodnak, de fontos lehet az a tíz többlet pont is, amit majd a továbbtanulás esetén használhatnak fel.  

Török Zsolt - elnök, versenybizottság
“Ez a kisiskolás kézilabda országos döntő, ahol a 200 főnél kisebb iskolák csapatai jogosultak résztvenni. Minden megye győztese van itt. A 20-ból 14 vállalta a megmérettetést. Közülök fog kikerülni a győztes. A diákolimpia országos bajnoki címe fog eldőlni ezen a rendezvényen.”

A legnépszerűbbek természetesen ezúttal is a labdajátékok voltak. A kézilabda tornának a Haladás VSE vadonatúj sportcsarnoka adott otthont, ahol párhuzamosan két mérkőzés megrendezésére is volt lehetőség. A csapatok az ország égész területéről érkeztek. Volt olyan együttes, mely többszáz kilométert utazott azért, hogy Szombathelyen pályára léphessen.

Bársony Réka - kézilabdázó, Deszk
“Elég messziről, Csongrád megyéből érkeztünk. Nagyon sokat készültünk erre a tornára. Már egy éve együtt dolgozunk a csajokkal. Szerintem nagyon jól összehangolódtunk az egy év alatt.”

Az atlétikapályán a versenyszámokat követően rögtön az eredményhírdetésre is sor került. A vasiak közül a Kósa Ottó testnevelő által felkészített gyöngyösfalui gyerekek voltak nagyon eredményesek, akik Puskás Tivadartól vehették át a jól megérdemelt ezüstérmeket.

Videó

Helyszínek, szervezők