Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2021.05.13 (Csütörtök), 08:00

A Férfi Futsal Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján 3-3-as döntetlent értünk el a Haladás Sportkomplexumban. A párharc összesített eredménye (5-5) alapján, idegenben lőtt több góllal a Nyírgyulaj együttese jutott be a sorozat négyes döntőjébe.

Haladás VSE - Nyírgyulaj KSE- 3–3 (2–1)

Férfi Futsal Magyar Kupa 4. forduló 2. mérkőzés

Haladás: Gyimesi Máté – Kovács Máté, Nagy Kevin, Sipos Gergő, Henrique Diniz, Homlok Levente, Hajmási Milán, Horváth Péter, Milos Simic, V. Bartha Dávid, Gerencsér Antal, Vas Ádám, Szakasics Balázs, Vidák Balázs

Vezetőedző: Juanra Calvo

Gólszerzők: Nagy Kevin (1.), Milos Simic (11.), Henrique Diniz (26.)

 

Nyírgyulaj KSE: Opre Rajmund - Longo Duarte Baptista, Da Silva Ferreira, Vlasovych Valerij, Lapa Serhii, Szabó Ádám, Orosz Dániel, Nagy Bence, Harmati Tamás, Csoma Alpár, Domokos Mátyás, Dobó László, Petró Martin

Vezetőedző: Lovas Norbert

Gólszerzők: Longo Duarte Baptista (3.), Orosz Dániel (23.), Nagy Bence (25.)

A Magyar Kupában a legjobb négy közé jutásért lépett pályára hétfőn este címvédő csapatunk a Haladás Sportkomplexumban. A párharc első mérkőzésén 2-2-es döntetlen született, így komoly csatára készültek a felek. A visszavágót ugyan már szép számban helyet foglaló nézőinkkel együtt vívhattuk, azonban 20 fős keretünkből 6 hiányzóval nem számolhatott vezetőedzőnk, Juanra Calvo. Játékosaink közül a magyar válogatott tagsággal is rendelkező Dróth Zoltán, Alasztics Marcell és Dávid Richárd trión kívül Darrieer, Papp Zsombor és Horváth Bendegúz is sérülés miatt nem léphetett pályára. A téli átigazolási időszakban megerősített Nyírgyulaj remek formában várhatta a visszavágót, bebiztosították bentmaradásukat a bajnokság élvonalában, minden erejüket összpontosítva várhatták a kupasorozat nagy téttel bíró találkozóját.  

A kezdő sípszót Kovács Máté, Sipos Gergő, Nagy Kevin és Henrique Diniz várta a játéktéren, míg a kapuban Gyimesi Máté foglalta el pozícióját. Nagyszerűen kezdtük a mérkőzést, hiszen a 9. másodpercben fiatal tehetségünk, Nagy Kevin szemfüles labdaszerzése után talált be a nyírségiek kapujába (1-0). A bajnoki alsó-házban remeklő ellenfelünk a meglepettségükön hamar túlléptek, a 3. percben brazil légiósuk, Longo Duarte Baptista is el tudta csenni a játékszert, és egy kapufás kísérlet után a kipattanót - szintén a kapufa segítségével - már a hálóba lőtte (1-1). A folytatásban is nagy hőfokon zajlott a találkozó, mindkét oldalon bőven akadtak helyzetek, majd a 12. percben egy gyors támadás után Milos Simic kemény párharcot megnyerve volt eredményes, miután a gólvonalnál Da Silvával küzdött meg a vezetést jelentő találatért (2-1). Egy perccel később szintén szerb légiósunk próbálkozott, azonban bombája a kapufát találta el. Védekezésünk jól működött és még ugyanebben a percben Henrique Diniz hozta helyzetbe Hajmási Milánt, aki ugyan nem sokkal, de a háló mellé lőtt. Vezetőedzőnk időkéréssel szakította meg a rohanást, majd a rövid pihenő után folytattuk a harcot, a 14. percben az egy-egy elleni csatát viszont sárga lappal jutalmazta Sipos Gergő részére a játékvezető. Ezt követően vendégeink vezetőedzője kérte ki idejét, és egyeztette játékosaival a folytatásban következő öt a négy elleni támadásukat. Védelmünk felkészülten várta ezt a taktikai elemet, azonban faultjaink száma ekkora már 5-re nőtt. A kivédekezett emberfölényt követően gyors támadásba lendültünk, azonban ezt az akciónkat is blokkolta ellenfelünk kapusa, a 15. percben pedig még Vas Ádámnak is csak a léc fölé sikerült lőnie a labdát. A játékrész utolsó perceiben továbbra is az öt a négy elleni játékkal próbált fárasztani minket a Gyulaj, de a szünetig sem voltak eredményesek belőle, így 2-1-es állásással vonultunk pihenőre.

A negyedórás szünetet követően a Horváth Péter, Milos Simic, Vas Ádám, Hajmási Milán felállásban vártuk a folytatást, hálónkat továbbra is Gyimesi Máté őrizte. Az első percekben főként mi birtokoltuk a labdát, de a tiszántúliak kemény védekezéssel akadályozták meg eredményességünket. A folytatásban már agresszív támadásokkal gyakoroltak nyomást a mieinkre, Juanra Calvo a fiataljaink alkotta sorunkkal frissített, Gyimesi Máté pedig ismét bravúros védést mutatott be a 23. percben. Egy minutummal később azonban Baptista szerzett labdát és adott gólpasszt Orosz Dánielnek, aki ezzel kiegyenlített (2-2). A párharc összesített állása alapján innentől kezdve a hazai pálya már hátrány lett számunkra, hiszen 3-3-nál is a vendégeknek kedvez a találkozó végeredménye. A 25. percben aztán egy szabadrúgást követően Henrique Diniz maradt egyedül Nagy Bencével, aki egy cselt követően talált be, átvéve ezzel a vezetést. (2-3.) A játék képét ebben az eseménydús időszakban jól mutatja, hogy szintén 60 másodpercen belül Sipos Gergő labdaszerzését Vidák Balázs vezette fel nagy iramban, majd passzolta pontosan brazil légiósunknak, aki elemi erővel lőtte a labdát a hosszú alsóba (3-3). Hatalmas erőket mozgósított küzdelem kezdődött meg a vezetés megszerzéséért. Gyimesi Máté tudására továbbra is szükségünk volt, hogy ne kerüljünk ismét hátrányba, támadásban viszont a szerencse is elpártolt tőlünk, többek között Vas Ádám jobblábas lövése sem talált kaput, ellenfelünk kapusa pedig szintén kiválóan őrizte hálóját. A 32. percben újra emberfölénnyel izzasztott minket a Nyírgyulaj, de találat nem született belőle egyik fél javára sem. A 37. percben időt kértünk, majd a folytatásban mi is öt a négy elleni játékkal próbáltuk meg eldönteni a találkozót, ami már nem sikerült a hátralévő időben, viszont Vidák Balázs is besárgult. A 3-3-as döntetlennel zárult mérkőzés a búcsút jelentette számunka a kupasorozatból, mivel az összesített eredmény alapján a Nyírgyulaj gárdája szerezte idegenben a több találatot és ezzel ők vívták ki a Final Four szereplést.

Juanra Calvo vezetőedző: - Juanra Calvo vezetőedző: - Gratulálok a Nyírgyulajnak. Összességében nagyon szoros volt a párharc, de talán ők egy kicsivel többet tettek érte és jobban akarták. Ma sajnos nem sikerült a győzelem, próbáltunk mindent kihozni magunkból, de ennél több kell egy Final Four megnyeréséhez. Mindenki hibázhat, a játékosok és én is, de ezekből tanulnunk kell és remélem, hogy a bajnoki döntőben jobban csináljuk majd. 

forrás: haladas.hu

Helyszínek, szervezők