Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2017.12.19 (Kedd), 08:00

Az NB I-es futsalbajnokság 11. fordulójában fájó, váratlan vereséget szenvedett a vendég Nyírgyulajtól a Swietelsky-Haladás VSE.

Swietelsky-Haladás VSE - Nyírgyulaj KSE 4-5 (1-2).
Szombathely, 500 néző, NB I-es futsalmérkőzés,
Vezette: Tamási P., Kovács G. (Apkó T.).

HVSE: Sásdi – Horváth P., Gyurcsányi, Hajmási, Michel.
Csere: Gyimesi (kapus), Sipos G., Hegyesi, Öreglaki, Németh P., Márkus, Németh E., Vidák, Bencsik.
Edző: Turzó József.

Nyírgyulaj: Pallai – Faragó, Tóth B., Nagy I., Siska.
Csere: Opre (kapus), Lovas, Kerti, Nagy B., Sánta, Gömze, Sárga.
Játékos-edző: Lovas Norbert.

Góllövők: Márkus (5.), Bencsik (30.), Öreglaki (38., 40), ill. Faragó (8., 36.), Siska (17.), Gömze (31.), Nagy I. (34.).

 

A hazaiak rögtön magukhoz ragadták a kezdeményezést, támadólag léptek fel, sokkal többet volt náluk a labda. A vendégek védekezésre rendezkedtek be. Mégis egy kontrából szerezte meg a vezetést a HVSE – Márkus látványosan bombázott a kapuba. És a folytatásban sem lassított a szombathelyi gárda. A vendégek próbáltak váltani, nagyon gyorsan bevetették a vészkapust, és egy szabadrúgásból egalizáltak is. Váratlanul kiegyenlített lett a játék, ami nagyon nem tetszett a hazai kispadnak, Turzó mester időt kért. A vendégek egyébként a folytatásban is sokat használták a vészkapus taktikát. Küszködött a házigazda, nehezen bírt szervezett, pontrúgásokkal veszélyeztető ellenfelével, akadt dolga Sásdinak is a szombathelyi kapuban. Nem hatott meglepetésként, hogy a Nyírgyulaj átvette a vezetést, egy lecsorgó labdát sikerült bekotorni (17. perc: 1-2). Rögtön felpörgött a Haladás, dolgozott is ki helyzeteket, de nem tudott egyenlíteni a szünetig.

 

Nagy lendülettel nyitotta, és óriási kihagyott helyzetekkel kezdte a második félidőt a szombathelyi gárda. Nyomott keményen a HVSE, ott pattogott a labda a vendégek kapuja előtt, de a jobbnál jobb lehetőségek is kimaradtak – igaz, a Nyírgyulaj egy kapufával azért jelezte, hogy tud kontrázni. Szinte felbillent a pálya, de nem akart semmi sem összejönni a Haladásnak. Aztán Bencsik csak bevágott egy kipattanót (30. perc: 2-2)! Hogy aztán egy kapu elé gyötört labdával a Nyírgyulaj rögtön betaláljon – igazán remek helyzetkihasználással rukkolt elő a vendég. Sőt, hogy teljes legyen a hazai szurkolók döbbenete, arról egy lábak között besurranó nyírgyulaji átlövés gondoskodott (34. perc: 2-4). Vészkapus játékra váltott a Haladás. Amit egy ellopott labdával üreskapus góllal büntetett a vendég. A vészkapus Öreglaki okos gólja hozta vissza a hazai reményeket (38. perc: 3-5). Sőt, 37 másodperccel a vége előtt Öreglaki megint betalált (4-5). Ám ennél többre már nem futotta.

A helyzetek száma, a játék képe alapján a Haladásnak gólokkal kellett volna győznie, ehelyett fájó vereséget szenvedett.

Turzó József: - Sajnos nagyon kevés jó teljesitmény volt a csapatunkban.Ez és a sérülések(Leo régóta,Gyurcsányi előző mérkőzésen,Márkus ezen a mérkőzésen szerzett sérülést),rányomták a bélyegét a játékunkra.Lassan,körülményesen,sok hibával játszottunk.Hiába volt mezőny fölényünk kapuk előtt a Nyírgyulaj volt határozottabb.Így másodszor is vereséget szenvedtünk.De nem törünk meg, ez csak egy mérkőzés a sok közül,de meg kell tanulnunk állandósítani a formánkat.Gratulálok a Nyírgyulaj csapatának.

Lovas Norbert: - Ha az egész mérkőzést nézem rászolgáltunk a pontszerzésre. Voltak a játékunkban nagyon jó periódusok viszont a második félidőben mar érvényesült a hazai csapat akarata. Védekeztünk becsülettel és a kontrákból próbáltunk gólokat elérni. Jó kapusteljesítménnyel és remek egyéni megmozdulásokkal sikerült mind a 3 pontot elhozni Szombathelyről! Gratulálok a játékosoknak mert maximális koncentrációval és akarattal játszottak végig. Sok sikert a Szombathelynek.

Forrás: vaol.hu

Helyszínek, szervezők