Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2021.04.19 (Hétfő), 08:00

A Merkantil Bank Liga 33. fordulójában a Szombathelyi Haladás sok helyzetet kialakítva, jól futballozva 2-1-re nyert a Békéscsaba otthonában.

Békéscsaba 1912 Előre–Szombathelyi Haladás 1-2 (0-0)
Békéscsaba, zárt kapuk mögött,  NB II-es labdarúgó-mérkőzés, vezette
: Nazsa.
Békéscsaba: Krnács – Kitl, Nagy S., Bora, Horváth P. – Hodonicki (Paudits, 59.), Kovács Á., Király (Kasik, 46.), Szabó P. – Lukács, Pantovics. Edző: Preisinger Sándor.
Haladás: Verpecz – Schimmer (Mocsi, 42.), Bosnjak, Németh Milán, Doktorics – Csilus, Holdampf (Jancsó, 75.), Németh Márió (Dragóner, 56.), Kállai – Medgyes, Tóth M. (Horváth R., 75.). Edző: Mátyus János.
Gólszerzők: Németh Márió (55.), Dragóner (76.), Nagy S. (80.).
Sárga lap: Szabó P. (58.), Nagy S. (86.).

3. perc: Medgyes tette le szépen a labdát Németh Máriónak, a támadó 18 méteres, jobb sarokra tartó lövését bravúrral szögletre tolta Krnács.
54. perc: Németh Márió három hazai védőt cselezett ki a tizenhatosnál, majd hét méterről a kivetődő kapus mellett a kapu közepébe emelt (0-1).
67. perc: Tóth Milán 14 méterről, balról nagy helyzetből leadott lövését ujjheggyel védte Krnács.
76. perc: Jancsó indította Medgyest, aki a jobb oldalon Dragónert hozta helyzetbe, a támadó 15 méterről a léc alá lőtt (0-2).
80. perc: Paudits nyolc méterről leadott lövését Verpecz védte, a kipattanót Nagy Sándor közelről a léc alá vágta (1-2).
85. perc: Medgyes bal oldali szabadrúgása után Holdampf fejesét tolta a léc fölé a remekül védő Krnács.

 

A Haladásban a Kazincbarcika elleni meccs elején az egyik lábujját eltörő Medgyes Zoltán végül vállalta a játékot, Debreceni Zalán viszont nem utazott el a Békéscsabára. A kiváló formában lévő védőnek az egyik edzésen aláfordult a bokája.
Nagy Haladás-rohamokkal kezdődött a mérkőzés, a vasiak öt perc alatt két szögletet rúgtak, emellett Holdampf Gergő, majd Németh Márió egy-egy jó lövés eresztett meg.  A folytatásban is a vasiak voltak a kezdeményezőbbek, de aztán fokozatosan kiegyenlítődött a játék. A hazaiak is felértek a Haladás kapuja elé, a lila-fehérek Pantovics révén megtornáztatták Verpeczet. Habár az irammal nem volt gond, mindkét csapat lassan építgette akcióit, a védők hosszasan adogattak, mielőtt a támadókat játékba hozták. A szombathelyiek voltak a veszélyesebbek, de komoly helyzetet nem sikerült kialakítaniuk. A félidő utolsó perceiben változtatnia kellett Mátyus Jánosnak, a csapatkapitány Schimmer Szabolcs megsérült, helyére Mocsi Attila állt be.
Szünet után egy darabig eseménytelenül csordogált  a meccs, majd Németh Márió remek egyéni alakítás után bolondot csinált a hazai védelemből és szépségdíjas gólt szerzett. A találat új lendületetet adott a vasiaknak, akik rövidesen két komoly helyzetet is elhibáztak.Az idő múlásával a hazaiak egyre feljebb merészkedtek, ennek köszönhetően viszont nagy hely nyílott a veszélyes vendégkontráknak. Egy ilyen után Dragóner megduplázta csapata előnyét.Ám mielőtt megnyugodhattak volna a vasiak, egy kavarodás után szépített a Békéscsaba. Az utolsó percekben azonban magabiztosan, taktikusan őrizte előnyét a Haladás.
A vasiak sok helyzetet kidolgoztak, jobban, veszélyesebben futballoztak ellenfelüknél – teljesen megérdemelten nyertek.

forrás: haladas.hu

Helyszínek, szervezők