Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2021.03.22 (Hétfő), 08:00

Három játékrészen keresztül a mieink akarata érvényesült, aztán sajnos a 4. negyedben már nem tudtuk levédekezni a triplákat szóró Badzimot. 

Szolnoki Olajbányász - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 79-77 (15-19, 18-20, 18-21, 28-17)
Bajnokság, 4. forduló
Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok
Földházi T., Papp P., Boros T. (Fekete L.)

Szolnoki Olajbányász: Warner 9/3, Rudner -, Kovács 10/6, Subotic 13/6, Cakarun 16. Cserék: Pongó 6/3, Badzim 19/12, Zsiros 6/3, Pallai -, Juhos -.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: Anderson -, Váradi 14/3, Doktor 2, Barac 14, Keller 5/3. Cserék: Perl 22, Bruinsma 14/6, Kovács 3/3, Benke 3/3.

Az 1. negyed 1. percében Cakarun kosarára Váradi válaszolt, 2-2. Sok hibával, eladott labdákkal kezdtek a csapatok, aztán Keller triplája jelentett felüdülést, 3 perc után 2-5 állt az eredményjelzőn. Ezután Kovács P. szépített, Beni pedig emberrel együtt bedobta a hármast. 4-8. Az 5. perc elején Kovács P. triplával folytatta, Keller pedig támadó lepattanót szerzett, majd ziccert dobott, 7-10. A játékrész derekán Doktor növelte pontjaink számát, erre Warner válaszolt triplával, 11-12. Zozó gyors támadással, majd az azt követő büntetőkkel mutatkozott be, 11-14.  Ezután Evan Bruinsma is pályára lépett és rögtön egy hármassal vétette magát észre, 11-17. Pongó is triplát szórt, majd túl heves reklamálásért Okorn mester kapott technikait. Az utolsó percben Bruinsma büntetőzhetett, 15-19.   

A 2. negyedet Juhos triplája indította, amire Barac válaszolt 2+1 ponttal, 18-22. Szolnoki időkérés következett, de hiába, Barac büntetőből, majd Benke távolról is betalált, 18-27. A hazaiak hárrmas cserét hajtottak végre, de továbbra is rengeteget hibáztak, közben pedig Perl 2+1 pontját jegyezhettük fel, 18-30. Warner közelijére Barac felelt, 20-32-nél Potocnik újra megszakította a meccset. A negyed közepén Cakarun pontjai után Perl is kosarat szerzett, 22-34. Ezután Kovács P., majd Warner talált be, de Perl válaszolt, 26-36. Ezekben a percekben egymás hibáiból éltek a csapatok, majd Subotic zsákolt, 28-36-nál Okorn mester igyekezett megtörni a lendületbe jövő hazaiakat. Kovács B. is szép kosárral mutatkozott be, erre Badzim felelt, 33-39. A félidő utolsó pillanataiban is kihagyták a dobókísérleteket a felek, maradt a 6 pontos fölényünk.   

A szünetben Váradi Benedek az M4 Sportnak elmondta, hogy ,,a védekezésünk rendben volt, támadásainknál pedig egy kicsit jobban oda kell figyelnünk arra, mit dobunk rá, illetve mit nem."

A 3. negyed Beni pontjaival startolt, Cakarun válaszolt, 35-41. Csékánk újabb duplával jelentkezett, erre is Cakarun felelt, közben pedig 2 perc alatt összeszedtünk 3 személyi hibát, 37-43. Zozó sem tudott hibázni, és már 10 pont felett járt ekkor. Warner pontjai után megint Perl dobhatott ziccert, 39-47-nél jött is az Olaj újabb időkérése. Szolnoki büntetők után Bruinsma szerzett pontokat, 42-49. A játékrész derekán Cakarun talált be újfent, majd Pongó büntetőzhetett, 46-49. Perl segített be egy támadó lepattanót, 46-51. A negyed hajrájában, Warner sportszerűtlen hibája után újra egy kicsit megléptünk, 46-53. Cakarun szépített, erre Váradi felelt, 48-55. Az utolsó minutumban Zsíros triplát szórt, Bruinsma pedig 2 duplát. Ezután Warner második sportszerűtlen hibáját is elkövette, kiállították, Beni pedig büntetett, 51-60.      

A 4. negyedben Badzim visszajött és azonnal dobott egy kosarat, 53-60. Barac büntetőkből, Subotic távolról volt eredményes, 56--62. Ezután Subotic közelről is betalált, Váradi felelt, 58-64. Egy újabb szolnoki hiba után Barac zsákolt, Bruinsma pedig triplát hintett, 58-69. Ezután 2 triplával zárkóztak a hazaiak, 64-69. Badzim ziccere után, 66-69-nél Okorn mester időt kért. Badzim sajnos magára talált, újabb triplájával egalizáltak, 69-69. Boris Barac 2+1 pontja jókor jött, a negyed derekán Badzim újra hármast süllyesztett el, 72-72. A meccs vége előtt 4 perccel Zozó dobott be egy büntetőt, Badzim pedig újabb triplát szórt, fordított az Olaj, 75-73. Már csak 3 perc volt hátra, amikor egy labdaszerzés után Perl fejezett be ziccerrel egy gyors akciót, 75-75. Subotic közelije után Perl sikeres büntetői hullottak be, 77-77. A végső dudaszó előtt 1 perccel Gasper Okorn kért időt. Már csak 30 másodperc volt hátra, amikor mi támadhattunk, de ezt megelőzően Okorn mester újra magához hívta a mieinket. A vége előtt 7 másodperccel Bruinsma hagyta ki a triplát, majd Váradi szabálytalankodott. Sajnos ezt (ki tudja, miért?) sportszerűtlennek minősítették a játékvezetők, így 4 másodperccel a vége előtt Badzim büntetőzhetett és be is dobta. Ezután újra azonnal szabálytalankodtunk, hogy ne menjen az idő. Subotic ugyan kihagyta, de már nem volt idő kosárra dobni, 79-77. 

Annak ellenére, hogy végig irányítottuk a meccset, a hajrában mégis fordítani tudtak a hazaiak. Folytatás kedd este újra az M4 Sport kamerái előtt, már hazai pályán, a Körmend ellen!

35 percen keresztül kezünkben volt a mérkőzés. 

Gasper Okorn: Gratulálok a hazai csapatnak, mert egy remek mérkőzésen tudtak fölénk kerekedni. Az utolsó 5 percet leszámítva elégedett vagyok a játékunkkal. Védekezésben és támadásban is hozták a fiúk, amit kértünk tőlük. A hajrában a Szolnok egy 11-0-ás rohammal ki tudott egyenlíteni és 69-69-es állásnál jött a fordulópont. Roko Badzim ebben az időszakban valódi vezére volt a Szolnoknak és nehéz dobásokat értékesített. Egy remek mérkőzést láthattak TV nézők és az is előfordulhat, hogy még többször megismétlődik ez a párharc. Az utolsó jelenthez csak annyit fűznék hozzá, hogy valaki így, más valaki pedig úgy látta a szituációt, de ez hozzá tartozik a sporthoz. Még egyszer gratulálok a Szolnoknak!

Gasper Potocnik: Előszőr is szeretnék gratulálni a csapatomnak. Nemcsak a Falco elleni, de az egész szezonban nyújtott teljesítményük előtt fejet hajtok. Remek emberek, akik nem ijedtek meg a nehéz munkától. Az első edzés óta 100%-os odaadással teszik a dolgukat, aminek meg lett az eredménye! Szintén köszönetet szeretnék mondani, a vezetőségnek, a városnak, a szponzoroknak és szurkolóinknak, akik a vírushelyzetben is mögöttünk állnak és szorítanak a sikerünkért. A mérkőzésről annyit, hogy most is megmutattuk, mekkora tartása van a csapatunknak. Angelo kiesése után nem estünk szét, hanem még jobban összezártunk és küzdöttünk egymásért. Nagy győzelmet arattunk, de nem szabad elfelejteni, hogy a komoly kérdések a rájátszásban fognak eldőlni. Megnyertük az alapszakaszt, de most tiszta lappal indulunk és készülhetünk a Kupára és a rájátszásra.

forrás: falcokc.com

Helyszínek, szervezők