Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2020.09.14 (Hétfő), 08:00

A Merkantil Bank Liga 8. fordulójában a Szombathelyi Haladás gólnélküli döntetlent játszott a Pécsi MFC-vel.Csapatunk utolsó három mérkőzésén nem kapott gólt.

SZOMBATHELYI HALADÁS-PÉCSI MFC 0-0

Szombathely, játékvezető: Berényi.

Haladás: Verpecz - Schimmer, Mocsi, Devecseri - Dezamits, Holdampf, Csilus, Bosnjak - Kiss B. - Tóth B., Medgyes. Edző: Mátyus János. 

Pécs: Helesfay - Sági, Preklet, Rácz L., Króner - Kónya, Futó, Geiger, Óvári - Keresztes, Adamcsek. Edző: Vas László. 

Mátyus János, a Haladás vezetőedzője ismét meglepőt húzott: a kezdőben kapott helyet az U19-es csapat játékosa, Dezamits Dominik. A kispadon pedig a Hali cserekapusa a 17 éves Simon Barnabás, aki a sérült Rózsa Dánielt helyettesíti. 

A szombathelyiek tiszta fehérben, a pécsiek piros felsőben, fekete nadrágban és piros sportszárban játszanak. 

Tíz perc telt el a mérkőzésből, mindkét együttes óvatosan futballozik, bár valamivel a szombathelyiek az aktívabbak. 

13. perc: Csilus ívelt fel jobbról egy szabadrúgást, de Tóth Barna elöl az utolsó pillanatban szögletre mentettek a vendégvédők

19. perc: Az eddigi legnagyobb helyzet!Tóth Barna passzolt jobbról középre egy labdát, az érkező Schimmer óriási helyzetből, kilenc méterről a jobb sarok mellé lőtt. 

21. perc: Kiss Bence jobb oldali beadását Tóth Barna hét méterről fejelte kapura, Helesfay nagy vetődéssel védte a jobb sarokra tartó fejest. 

23. perc: Ezúttal is Kiss Bence és Tóth Barna volt a főszereplő. Előbbi szögletét utóbbi hat méterről fejelte kapura, Helesfay ezúttal a bal sarok elöl szedte ki a labdát. 

24. perc: Ivószünet

26. perc: Kiss Bence balról három védőt is kicselezett, majd betört a tizenhatoson belülre, ahol az egyik pécsi védő szorításában nagyot esett - ám ez nem ért büntetőt. 

32. perc: Bosnjak kapott sárga lapot. De nem csak ő, hanem a reklamáló Haladás-tréner, Mátyus János is kapott egy sárga lapot.

A Hali-tábor jóvoltából pazar a hangulat a stadionban.

36. perc: A Haladás cseréi elmentek melegíteni. Nincs túl sok esemény a pályán ezekben a percekben.

38. perc: Sági kapott sárga lapot.

39. perc: Devecseri kapott sárga lapot mert - a játékvezető szerint - szándékosan elrúgta a labdát. 

40. perc: Adamcsek 26 méteres, középre tartó szabadrúgását védte biztosan Verpecz. 

A Hali-tábor jóvoltából pazar a hangulat a stadionban. 

45. perc: Ismét a bal oldalon futott a Hali akciója. Bosnjak robogott el, beadását Tóth Barna perdítette, hét méterről, egy védővel a nyakán kapu fölé. 

Vége az első félidőnek.

II. FÉLIDŐ

Megkezdődött a második félidő. A Haladásban egy csere volt, Dezamitsot Szekér váltotta.

Megérkezett - egy félidőnyi késéssel - a pécsi kemény mag is. Mivel a Hali és a pécsi tábor régen találkozott, hát üdvözölte egymást - nem éppen irodalmi stílusban...

49. perc: Kónya 13 méteres lövését védte bravúrral Verpecz. 

54. perc: Medgyes került helyzetbe a jobb oldalon, a kaputól 11 méterre, de jobb sarokra tartó lövését védte  a pécsi kapus. 

57. perc: Csere a hazai együttesben, Csilust Tóth Dávid váltotta.

60. perc: Holdampfot lökték fel a tizenhatoson belül, ám Berényi játékvezető nem látott büntetőt. 

61. perc: Pécsi csere, Keresztes le, Katona be. 

63. perc: Kiss Bence kapott sárga lapot. 

64. perc: Csere a Pécsben, Ságit Hegedűs váltotta.

69. perc: Bosnjak, balról elvégzett óriási bedobását Tóth Barna továbbfejelte, a bal szélen érkező Medgyes hét méteres lövését blokkolták a pécsi védők. 

70. perc: Ivószünet

73. perc: Csere a Haladásban, Schimmer helyett Rácz Ferenc érkezett. 

2787 a hivatalos nézőszám. 

77. perc: Hegedűs jobbról, 15 méterről leadott lövését védte bravúrral Verpecz. 

78. perc: Devecseri ívelt a büntetőpont környékére, Tóth Barna fejesét Helesfay védte. 

87. perc: Egy kipattanó labdát Tóth Dávid tüzelt rá 24 méterről, de a lövés elzúgott a jobb sarok mellett.

Három perc a hosszabbítás.  

91. perc: Bosnjak bal oldali hatalmas bedobását Szekér három méterről, kissé eldőlve a léc fölé fejelte. 

Vége a mérkőzésnek

Így látta a Szombathelyi Haladás-Pécsi MFC (0-0) Merkantil Bank Liga-mérkőzést a két vezetőedző.

Mátyus János: - Két hasonló képességű  csapat találkozott egymással, remek meccset láthattak a szurkolók. Iramában mindenképpen jó meccsnek számított a mai. Nyilván fájó, hogy hazai pályán a Haladás elveszített két pontot. Értem a szurkolót, tudom, hogy senki nem elégedett - a kivétel az én vagyok. Szorgalmas gyűjtögetjük a pontokat, ma is szereztünk egyet, remekül játszottunk, az más kérdés, hogy már hetek óta nem tudjuk átlépni a saját árnyékunkat. És nem tudjuk a kidolgozott ziccereinket gólra váltani, amíg ez nem változik, addig meg kell elégednünk a döntetlenekkel. Viszont az pozitív, hogy újfent nem kaptunk, gólt, nagyon stabilak voltunk hátul és remekül felkészített, agresszív csapat ellen szereztünk pontot. Ha most szombat este lett volna, akkor azt mondtam volna, hogy a két meccsen hat pont szuper lenne. Ez már nem jön össze, négy ponttal szerintem elégedettek lennénk. Ezért mindenképpen szeretnénk Soroksáron megszerezni mindhárom pontot.

Vas László: - Egy ponttal, kapott gól nélkül tudunk hazautazni - mondhatnám azt, hogy elégedett vagyok, de nem biztos, hogy őszinte is lennék. Amit elterveztünk, az úgy gondolom, ült. Hatvanöt percen keresztül masszívak voltunk, ami az utóbbi időben csapatomra jellemző volt. Egy jó csapat, egy jól felkészített, jó rendszerben játszó ellen futballoztunk. A Haladás ellen nehéz volt belemenni egy adok-kapok futballba, nem is szabadott, mert életveszélyes lett volna. A 65. perctől éreztem úgy, hogy erőben és dinamikában át tudjuk venni a mérkőzés irányítását és ha adódó lehetőségeinket berúgjuk, három ponttal is hazatárhettünk volna. De összességében nem lehetek elégedetlen.

A pécsiek trénere a sajtótájékoztató után még sportszerűen megdicsérte a Haladás-tábor szurkolását.

 

forrás: falcokc.com

Helyszínek, szervezők