Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2019.05.06 (Hétfő), 08:00

Tizenegy játékosunk dobott kosarat! Ron Curry volt a legeredményesebb!

 Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Pécsi VSK-Veolia 88-53 (30-11, 20-14, 23-12, 15-16)
Felsőházi középszakasz, 7. forduló
Szombathely, Aréna Savaria, 2820 néző
Játékvezető: Győrffy P. A., Frányó P., Minár L. (Dr. Gencsev P.)

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: Govens 9/6,Curry 15/9,Váradi 11/6, Bruinsma 11/6, Reddic 10. Cserék: Perl 8/3, Verasztó 1, Balmazovics 6/3,Tóth N. 6, Bíró 8/3, Hódi 3/3, Körmendi -.

Pécsi VSK-Veolia: Pongó 15/9,Taylor 6, Csirics 3/3, Demeter 3/3, Horti 8. Cserék: Berkics 2, Bíró L. -, Wright 8, Dragasevics 2, Olasz 6.

Összefoglaló:
Az 1. negyedben nagyon jól kezdett a hazai csapat, Curry, Reddic és Bruinsma sorban érték el a szebbnél szebb kosarakat. Curry pontjai után először 21-11-nél volt 10 pont különbség a 2 csapat között. Az első 10 perc végén 30 pontig jutottak a sárga-feketék, akik majdnem 70%-os hatékonysággal céloztak, és majdnem ugyanilyen szorgosan lepattanóztak. A vendégeknek nem ízlett a kemény védekezés, a negyed végén 30-11-et mutatott az eredményjelző.

A 2. negyed Horti-kosárral indult, de sárga-fekete parádéval folytatódott. Perl és Balmazovics is visszatért kisebb sérüléséből és a negyed derekán Váradi és Perl is hintett egy triplát, a Tóth N.- Bíró összjátékot és triplát pedig vastapssal hálált meg a közönség. A pécsieknél Pongó tartotta a lelket a vendégekben, ugyanakkor a szombathelyiek nagyon jól, szinte hiba nélkül játszottak ebben a periódusban. A végén Gasper Okorn vitatta a játékvezetők ítéleteit, technikai lett a jutalma, a nagyszünetre 50-25-tel mentek pihenni a csapatok.

A 3. negyedben is hasonlóan folytatta a játékot a Falco. A negyed derekán a tavalyi MVP pontjaival lett harminc közte, ugyanakkor a Pécs teljesen céltalanul vezette a támadásait, a szombathelyiek kis túlzással, akkor dobtak pontot, amikor akartak. Lassan csordogált a meccs, a közönség kiválóan érezte magát és varázslatos hangulatot teremetett, 73-37 volt az állás a negyed végén.

A 4. negyedben szinte csak arra játszott a Falco, hogy minden pályára lépő kosarasa pontot szerezzen, sajnos végül ez Körmendinek nem sikerült, így is minden dicséretet megérdemelnek a sárga-feketék. Kevés pont esett ezekben a percekben, a 40 pontos különbség így is összejött Tóth Norbert duplájával. A hajrában sem történt már semmi különös, mindkét edző pihentette a következő feladatokra a csapata kulcsjátékosait. A vége 88-53 lett.

forrás: falcokc.com

Az Antenna Hungária, a MindiGOSport és a HungarySport Kft. együttműködésében újra itt újra vizzsanézheti a mérkőzés!

 

 

 

Videó

Helyszínek, szervezők