Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2017.06.22 (Csütörtök), 08:00

A Dobó SE 21 éves kiválósága 71 méter 27 centiméteres dobással szerdán, a Németh Pál-Emléknapon teljesítette a londoni atlétikai világbajnokság kiküldetési szintjét, sőt még 27 centiméterrel túl is dobta azt.

A nagyon jó alapozásnak és téli felkészülésnek tulajdonítja Gyurátz Réka a szerda délutáni fantasztikus eredményét. Már a múlt hétvégén is a 70 méteres szalag közelében, 69.90 méternél landolt a kalapács, szóval a szakemberek már várták is a jó eredményt tőle. 

Nagyon elkaptam a fonalat, már az első sorozatban is 70 méter felett ért földet a szer, aztán kisebb hibák jöttek, de ennek ellenére éreztem, hogy összejöhet a londoni szint, aztán az 5. sorozatban sikerült is 71 méter fölé kerülnöm. Jól meghajtottam a kísérleteket és szinte minden mindegy alapon, sikerült a szintet elérnem. Korábbi 70,39 méteres egyéni csúcsomat is jócskán megjavítottam ezzel. Nagyon örülök most, hiszen ezután már nyugodtabban készülhetek, versenyezhetek, tudom, hogy ott lehetek Londonban. Szerintem, ha ugyanekkorát tudok dobni a londoni selejtezőben, akkor bejuthatok a döntőbe, ott pedig a minél jobb szereplés lesz a célom – nyilatkozta boldogan honlapunknak Réka. 

Persze sok feladat van még az augusztusi londoni világbajnokság előtt, hiszen ezen a hétvégén Izraelben, a csapat Európa-bajnokságon állhat Halász Bencével együtt dobókörbe Gyurátz Réka, majd július közepén következik az U23-as Európa-bajnokság, Lengyelországban.  

forrás: frisss.hu, szerző: Szita Róbert, fotó: Hornyák Emőke és a szerző

Helyszínek, szervezők