Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2020.10.05 (Hétfő), 08:00

A Simple Liga NB II. 11. fordulójában a Szombathelyi Haladás megérdemelten győzte le idegenben a Nyíregyházát.

Nyíregyháza Spartacus–Szombathelyi Haladás 0-1 (0-1).
Nyíregyháza, 1000 néző, NB II-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: 
Horváth T.
Nyíregyháza: Fadgyas – Svedjuk, Fodor, Jánvári, Papp M. (Kovácsréti, 57.) – FARKAS, Papucsek – Kalocsai, Ötvös (Györgyi, 72.), Hamed – Hornyák (Gyurján B., 80.). Edző: Gálhidi György. 
Haladás: Verpecz – CSILUS, Mocsi, Devecseri – TÓTH D., Holdampf, JANCSÓ (Rácz, 67.), Németh Milán – MEDGYES (Tóth B., 82.), Kiss B., Tóth M. (Szalay, 57.). Edző: Mátyus János.
Gólszerző: Medgyes (43.).

6. perc: A hazai kapus, Fadgyas röviden rúgta ki a labdát, Jancsó pedig lecsapott rá és 30 méterről csak kevéssel ívelt az üresen maradt kapu mellé.
33. perc: Kiss Bence jobb oldali beadását Medgyes hat méterről a bal felső sarok mellé fejelte.
43. perc: Devecseri bal oldali beadását Medgyes levette a tizenhatoson belül, majd alaposan megforgatta Jánvárit és 10 méterről a jobb sarokba lőtt (0-1).
58. perc: Ötvös előreívelt labdáját Hornyák az ötösről a bal sarok mellé lőtte.

Mátyus János, a Haladás vezetőedzője – szokásához híven – ezúttal is húzott egy váratlant. A kezdőben kapott helyet az U19-es csapat játékosa, Tóth Milán. A 18 éves támadó eddig bajnokin egyszer sem volt kerettag, viszont az U19-es együttesben négy meccsen már három gólt szerzett. A Magyar Kupában pedig csereként állt be a Szegedi VSE ellen.
Az első veszélyes támadást a szombathelyiek vezették, Németh Milán bal oldali beadását az utolsó pillanatban húzta le a hazaiak kapusa Medgyes elöl. Bátran futballoztak a szombathelyiek, aktívabbak voltak ellenfelüknél, irányították a játékot. A hazaiak sokáig szinte át sem lépték a félpályát, vagy ha igen, hamar elveszítették a labdát. A vasiak szépen felépítették támadásaikat, mindkét oldalon próbálkoztak, de komoly helyzetet nem tudtak kidolgozni. A félidő derekára kissé kiegyenlíttettebb lett a játék, de helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki. A hazaiak szinte semmit sem mutattak, úgy tűnt, nekik a döntetlen is abszolút megfelel, a zöld-fehérek viszont a kapu előtt pontatlanul futballoztak, lövéseik pedig célt tévesztettek. A félidő lefújása előtt aztán megtört a jég, Medgyes egy remek egyéni megmozdulás végén megszerezte a vezetést a Haladásnak.

Szünet után is a vendégek kezdtek veszélyesebben, a hazaiak nem találták a ritmust, elöl pedig teljesen tanácstalanok voltak. A nyíregyháziak feljebb merészkedtek, de sok vizet nem zavartak Verpecz kapuja előtt. A Haladás masszívan, nyugodtan futballozott, biztosan őrizte előnyét és ha kellett hátul önfeláldozóan mentettek a védők. A hajrában aztán megpróbálta nagy nyomás alá helyezni a Haladást a Nyíregyháza, ám a vasi együttes nem állt be védekezni, próbált futballozni. Taktikusan, higgadtan őrizte vezetését a szombathelyi csapat – sőt, a 91. percben Svedjukot második sárga lappal kiállította a játékvezető.
A Haladás eztúttal nem futballozott olyan látványosan, mint a korábbi meccsein, nem dolgozott ki annyi ziccert – de a játék képe alapján teljesen megérdemelten nyert.
További eredmények: Soroksár–DVSC 1-1, Dorog–Budaörs 0-2, DEAC–Békéscsaba 0-2, Pécs-Siófok 1-0, Kaposvár–Szolnok 1-0, Ajka–Gyirmót 2-0, Vasas–Szeged 3-1, Kazincbarcika–Csákvár 2-1, ETO FC Győr–Szentlőrinc 0-1.

forrás: haladas.hu

Gálhidi György és Mátyus János értékelése a Nyíregyháza-Szombathelyi Haladás (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésről.

Gálhidi György: – Küzdelmes, párharcerős mérkőzést játszottunk, amelynek első félidejében nem voltunk elég élesek és pörgősek. Meg is ittuk a levét, hiszen kaptunk egy elkerülhető gólt, az ellenfél mozgékony játékosa „megverte” a belső védőinket. Ezenkívül nem is volt több helyzet a mérkőzésen, a két tizenhatos között játszottak a csapatok, a legfőbb problémánk az erőtlen támadójátékunk volt.

 

Mátyus János: – Köszönöm a szép fogadtatást, a jelek szerint nem felejtettek el a szurkolók Nyíregyházán, én sem őket. Az igazi boldogságom oka azonban az, hogy nyert a Haladás. Nem túl látványos, de annál küzdelmesebb mérkőzésen szereztünk három pontot. Egyik oldalon sem adódott túl sok helyzet, de mi kihasználtunk egyet.

Forrás: nso.hu

 

Helyszínek, szervezők