Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2020.10.19 (Hétfő), 08:00

Bajnokcsapatunk óriásit küzdött a szegediekkel és hosszabbításos meccsen egy labdával győztünk az ágyéksérülés miatt hiányzó Perl Zoltán nélkül is.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Naturtex-SZTE-Szedeák h.u.: 95-93 (20-19, 17-23, 15-20, 29-19, 14-12)
Bajnokság, 5. forduló
Szombathely, Arena Savaria
V.: Benczur T., Söjtöry T., Frányó P.

Falco: Anderson 19/6, Doktor 4, Benke 18/12, Bruinsma 13, Searcy 14, Csere: Váradi 8/3, Lake 7, Milosevics 10, Dancsecs 2,

Szeged: Kerpel-Fronius G. 12/6, Govens 15/3, Brown 15/9, Dzeletovics 17/9, Dickey 13, Csere: Keller 10/3, Mayer 2, Kerpel-Fronius B. 10/6, Olasz -,

Az 1. negyedben több, mint 3 percet kellett várni az első pontjainkra. Searcy volt eredményes közelről, majd Benke triplája már a mi vezetésünket jelentette, 7-6. A negyed közepén amerikai centerünk egyeduralkodó volt a palánk alatt, gyorsan összegyűjtött 8 pontot, majd Lake váltotta. A negyed végén Govens lendült bele, 14-16-ot mutatott az eredményjelző 2 perccel a dudaszó előtt. Aztán Lake büntetőivel fordítottunk, 20-19.  

A 2. negyed elején is folytatódott a szoros üzdelem. majd a 4. percben, 26-28-as állásnál Srecko Sekulovic időkérése szakította meg a játékot. Több kétes ítélet borzolta a hazai szurkolói kedélyeket ekkor, a 16. percben Bruinsma már 3 személyi hibát gyűjtött be, közben a szegedi triplák szinte mind behullottak, 28-36 volt az állás 3 perccel a szünet előtt. A félidő hajrájában Benke triplájával jöttünk közelebb, majd az utolsó percben a szegedi mester hívta magához újra az övéit. Lake fantasztikus zsákolása után még egy szegedi tripla beesett, így a szünetben 37-42 volt az állás. 

A 3. negyed elején nagyon az öltözőben maradtunk, másfél perc után jött is az időkérés, 37-48. használt Okorn mester fejmosása, előbb Anderson, majd Váradi és Searcy talált be, 44-53 állt a táblán a negyed derekán. Sajnos továbbra sem mentek a kinti kísérleteink, Lake közelije után szólt a vastaps, 46-55-nél újra Sekulovic mester törte meg a játékot. Milosevic duplája jókor esett be, de Dzeletovic is jól dobott, 52-62.

A 4. negyed Bruinsma 2+1 pontjával indult, majd az amerikai magasember újra betalált, 57-62-nél szólt a ,,mindenki szombathelyi!". Evan mindent bedobott ezekben a pillanatokban, a triplája után, 60-62-nél jött is a szegedi time-out. Hiába, Searcy kiegyenlített, aztán Dzeletovic dobott triplát, Benke pedig közelről szépített, a játékrész közepén 66-67 állt a táblán. Bruinsma újabb duplája után, hosszú időt követően vezettünk ismét, 68-67. Az utolsó 3 percet 3 pontos hátránnyal kezdtük meg. Searcy közelije után sajnos Govens kettő duplája is behullott, 70-75-nél Okorn mester kért időt. A hajrá Váradi ziccerével indult, majd Anderson dobott be egy büntetőt, Milosevicnek szintén csak az egyik sikerült, közben sajnos Bruinsma és Váradi is kipontozódott. Az utolsó percnek 74-78-nál ugrottunk neki. Milosevic büntetői után, Anderson dobott triplát, 79-78. A heroikus küzdelem végén, még 3 büntetőt dobhattak a vendégek, így 40 perc után 81-81-et mutatott az eredményjelző, jött a hosszabbítás.    

A hosszabbítást mi kezdtük jobban Anderson feltámadt és szárnyalt, aztán visszajött a Szeged, de a hajrá a miénk volt, ha óriási küzdelemben is, de sikerült megvédeni a hazai várat, 95-93. 

GASPER OKORN: RENGETEG MÉG A FELADATUNK, HOGY ELJUSSUNK ARRA A SZINTRE, AMIRE EZ A CSAPAT KÉPES!

Szlovén mesterünk, korábbi szintén bajnok-edzőnkkel együtt, sajtótájékoztatón értékelte a hosszabbításos párharcot. 

Szombat esti első bajnokink történéseinek összefoglalóját ITT már elolvashatták, most jöjjenek a vezetőedzői nyilatkozatok. 

Gasper Okorn, Falco KC: – Nagyon az út elején járunk, a legfontosabb hogy újra pályán volt a csapat. Gratulálok a Szeged játékosainak, akik jó formában, jó fizikális állapotban érkeztek Szombathelyre, maximálisan kihasználva gyenge pontjainkat. A győzelmet elértük, de még rengeteg apró feladatunk van, hogy eljussunk arra a szintre, amire ez a csapat képes. Látszik, hogy még nem vagyunk csúcsformában, de becsülettel küzdöttünk. Mindent el fogunk követni azért, hogy mielőbb belelendüljünk – ám nagyon hosszú út vár ránk.

Szrecsko Szekulovics, Naturtex-SZTE-Szedeák: – Nagyon jó volt újra Szombathelyen játszani, de most kicsit keserű szájízzel hagyom el az Arénat. Nagyon jól játszottunk és nem voltunk messze a sikertől, volt, hogy 10 pont feletti is volt az előnyünk. Ekkora előnyt nem lehet olyan gyorsan leadni, ahogy mi tettük és a végén ezt megfizettük. De mondom még egyszer, nagyon büszke vagyokElégedett vagyok a játékosaim teljesítményével, hozzáállásával – többet nem is várhattam volna tőlük. Ilyen sport a kosárlabda: csak néhány másodperc választja el a győzelmet a vereségtől.

forrás: falcokc.com

Helyszínek, szervezők