Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2019.10.17 (Csütörtök), 08:00

A tegnapi, első Kosárlabda Bajnokok Ligája mérkőzésünkön 87 – 68 arányban alulmaradtunk a francia JDA Dijon csapata ellen. A csapat nagyjából 23:00 – 23:30 körül ért vissza a szállódába, és a mai nap folyamán fognak hazatérni Szombathelyre.

Gasper Okorn és a 22 pontig jutó Marko Filipovity így értékelték a tegnapi mérkőzést:

Gasper Okorn: Először is szeretnék itt is gratulálni a Dijonnak a tegnapi győzelméhez. Ránk tudták erőltetni az akaratukat és a játékstílusukat, sajnos sok volt ez a 87 kapott pont. Becsülettel felkészültünk a francia csapatból, tudtuk, mire számíthatunk, mit fogunk kapni és ez 100%-ban meg is valósult a tegnapi mérkőzés során. Nagyon sok direkt, eladott labdánk volt, amit könyörtelenül kihasználtak a franciák, sőt sokszor még saját befejezett támadásunk után sem értünk vissza, ezért nagyon sok könnyű kosarat kaptunk. A statisztikában is látszik, hogy lerohanásokból 41 pontot kaptunk és csak 6-ot tudtunk szerezni hasonló szituációban. Már az első félidőben is rengeteg hibával játszottunk, de szívből és akaratból még közel tudtunk maradni, de sajnos a végére elfogyott a lendület és a sok hiba – ahogy a kosárlabdában megszokott – megbosszulta magát. Talán a harmadik negyed volt kritikus és ott is az elején vétettünk kritikus hibákat, amikből fejlődnünk kell. Bizakodó vagyok, mert az egész szezon során fejlődni akarunk és ez a mérkőzés sok tanulsággal járt számunkra. Egy biztos a tranzíciós védekezésünket és a visszaérkezést támadásból védekezésbe javítanunk, fejlesztenünk kell!

Marko: Első mérkőzésen, rögtön idegenben kezdtünk egy nagyon jó csapat ellen. Tudtok, hogy ez a Bajnokok Ligája, itt nem lesz könnyű mérkőzés, de bíztunk abban, hogy egy jó csatát vívunk az erősebb bajnokságból érkező ellenfelünkkel szemben. Úgy érzem, ennek megfelelően kezdtük a mérkőzést, kellett egy – két perc míg felvettük a ritmust, de utána fel tudtuk venni a kesztyűt a JDA Dijonnal. Az összecsapás végére kijött a fizikális különbség és nagyon sok gyors indításból, könnyű kosarakat kaptunk. A következő mérkőzéseken erre oda kell figyelnünk, hogy sikeresek lehessünk.

 

Helyszínek, szervezők